kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor
CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor
Aslında ben çok tercih edilen bir oyuncuyum
Sanat ve sanatçıya önem veren bir partinin üyesiyim
Başarılı sanatçınınreytingi olacak diyebir kural yok!

CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor

atv'nin Adnan Menderes dönemini anlatan 'Hatırla Sevgili' dizisinde karşımıza 'Şarkıcı Keriman' olarak çıkan Şahnaz Çakıralp, seyircinin rolünü seveceğinden emin: Metres hayatı yaşaması nedeniyle kötü bir karakter zannedilebilir ama Keriman sevgiye aç. İzleyici bunu anlayacak.

İki yıl önce CHP Parti Meclisi üyeliğine seçilen Şahnaz Çakıralp; Adnan Menderes dönemini konu edinen atv'nin 'Hatırla Sevgili' dizisinde şarkıcı Keriman rolüyle karşımıza çıktı. Üstelik de Demokrat Partili Rıza Bey'in metresi olarak! Rolü icabı Demokrat Parti'ye yakın bir duruş sergilese de, gerçekte durum farklı. "DP ve Menderes demokrasiden uzaklaşmıştı, 27 Mayıs ihtilal yönetiminin yaptığı 61 anayasası şimdiye dek yapılmış en demokratik anayasadır" diyen Çakıralp, siyasi duruşunun sanatçı kimliğinin önüne geçmediğinin de altını çiziyor: "Politikayı geçim yolu olarak görmüyorum. Kendi donanımlarımla ülkeme ne kadar fayda sağlayabilirim diye bu partide yer alıyorum..."

* 'Hatırla Sevgili' 60'lı yıllarda geçen, içinde siyasi olayların da olduğu bir dönem dizisi... O dönemler size cazip geliyor mu? Her şey gerçekten çok farklıymış o dönem... İnsan ilişkileri, kadın-erkek ilişkileri, sohbetler... Daha samimiler, daha saygılılar, çok daha hoş bir ortam var. Ama sorarsanız 'O dönemde yaşamak ister miydiniz?' diye; ben 50'ler, 60'lar diye ayırmıyorum çünkü her dönemin kendi koşullarına göre iyi tarafları var kötü tarafları var. İlla ki 60'larda yaşamak isterdim diyemem, 1800'ler de de yaşamak isterdim. Ben açıkçası dünyaya geldiğim için çok mutluyum!

* Politikayla ilgili bir sanatçı olarak, o dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz? 27 Mayıs 1960 ihtilali demokrasiden yana bir ihtilaldir. İhtilal demokrasiyi tekrardan kurmak amacına yönelikti. Tabii ki idamların olmaması gerekiyordu, siyasi idamları kabullenmek mümkün değildir ancak 27 Mayıs'ın haksız yapıldığını savunmak da zordur. Çünkü o dönem DP ve Menderes demokrasiden uzaklaşmıştı, sert ve hukuk dışı önlemler almaya başlamışlardı, basın hürriyeti ortadan kalkmıştı. 27 Mayıs ihtilal yönetiminin yaptığı 1961 yasası şimdiye kadar yapılmış en ileri, en demokratik anayasadır.

* Dizide DP'li Rıza Bey'in metresi, şarkıcı Keriman'ı oynuyorsunuz... Keriman, anne-babasız büyümüş ancak bütün olumsuzluklara rağmen çocukluğunu mutlu bir çocukluk olarak hatırlıyor. Ama çocuklu ailelere karşı bir özentisi var, öyle bir hayatın içinde olmak istiyor. Rıza'ya olan sevgisi de bir aileye duydugu özlemden. Şevkate ve sevgiye çok ihtiyacı var. Bunun altında bir yuvayı yıkmanın suçluluğu da yatıyor. Hayatında Rıza'yı bir güvence olarak görse de, onu sevdiğini çok sonra anlayacak. Onlar, Menderes-Ayhan Aydan aşkının bir suretini yaşayacaklar. 60'lı yılları ve o dönemi çok iyi biliyorum. Menderes-Ayhan Aydan aşkı üzerine de en son Can Dündar'ın 'Yüzyılın Aşkları' isimli kitabını okudum. Ama Ayhan Aydan'la ne fiziksel, ne de yaşam biçimi olarak hiçbir benzerliğim yok. Gösteri dünyasının değişimini, hırsın izini, Keriman kimliğinde süreceğiz. Aslında ilk bakışta kötü bir karakter gibi duruyor; sonuçta evli bir erkekle birlikte ama seyirci onun sevgi ve şefkat ihtiyacını çok iyi anlayacak ve sevecek.

* Şimdilik rolünüz az... İleride artacak mı? Evet. Ben dördüncü bölümde diziye girdim, yedinci bölümden itibaren de rolüm epeyce artıyor. Keriman, 68'lere gelindiği zaman Türkiye'nin en parlak, en meşhur ses sanatçılarından biri oluyor. Bu kızın diğer karakterlerle de ilişkileri, bağlantıları da olmaya başlayacak...

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Meryl Streep'in rollerini oynamak isterdim
 CHP'li ama DP'linin metresini oynuyor
 Tangonun ateşi İstanbul'u ısıttı
 Limon ile Zeytin yenilenen sitesiyle bir 'tık' uzaklıkta
 Avşar abartıyor aşk en yoğun duygudur
 Deprem korkusundan evimi bile değiştirdim
 Emre gelecek ay Amerika'ya açılıyor
 Neco olayı ilk değil ben de aynısını yaşadım
 Patavatsız Borat'ın çekingen Baron'u
 Ana-kız meme vakfı için çalışacak
 Yılın renkleri gözlerde!
 Hanımağa'ya ustalardan destek
 Mevlevi Ayinleri DVD'de
 Bize gelip ameliyat için yalvarıyor
 D'Silva'dan görkemli açılış
 Mişa barış için ateş hattında
 Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Gümüş yılını kutladı!
 Silvia LeShow 2007 için poz verdi
 Halk ne diyor?
 Lost'un 3. sezonu başlıyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Şişte Kenan kebap!
Eurovision sezonu açıldı! Allah'ıma...
ÖZAY ŞENDİR
Seni seviyorum deme yolları (4)
Adam önce Kopenhag,...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Aşktan da üstün!
Hülya Avşar, dün gazetemizde yayınlanan...
AYŞE TÜTER
Paskalya çöreği
Maya ve bir çorba kaşığı tozşekeri 100...
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Hapı erkekler yutuyor kadınlar mutlu oluyor
Cinsel gücü artırıcı ilaçlar; erkeklerin cinsel sorunlarını çözerken...
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Henüz neşter yüzü görmemiş!
Nilgün Delikan'ın dört doktor eşliğinde tam 43 kilo vererek bir genç...
Dördüncü kez 'evet' dedi
Dördüncü kez 'evet' dedi
Abacı Şirketler Grubu'nun Başkanı Ömer Abacı, 6 aydır flört ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.