kapat
   
29 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Federasyon: İnce mesajı anlayamadık

Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin, bugün şike iddialarıyla ilgili yaptıkları açıklamaların büyük bir kısmını üzüntüyle izlediklerini belirterek, ''Disiplin suçu oluşturanlar hakkında derhal gereği yapılacaktır'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında basın toplantısı düzenleyen Kemal Kapulluoğlu, bugün Fenerbahçe Kulübü adına yapılan açıklamalarla ilgili, Futbol Federasyonu'nun kamuoyuna iletmek istediklerini aktarmak üzere basının karşısına geçtiğini söyledi.

Kapulluoğlu, ''Açıklamaların büyük bir kısmını üzüntüyle izledik. Üzüntümüzün temel kaynağı, güzide bir kulüp hakkında ileri sürülen iddialara verilecek cevapları beklerken, Futbol Federasyonu'nun kısmen de olsa hedef alınmasını görmektir'' diye konuştu.

Açıklamalarda
Futbol Federasyonu'nun itham edildiğini vurgulayan Kapulluoğlu, şöyle devam etti:''Futbol Federasyonu ve yöneticileri hakkında ileri sürülenlerden, disiplin suçu oluşturanlar hakkında derhal gereği yapılacaktır ve ilgililer disiplin kuruluna sevkedileceklerdir. Yine şüphe yok ki Futbol Federasyonu yöneticileri, kişisel olarak da hem hukuk, hem ceza yönünden haklarını genel yargıda arayacaklardır.

Yapılan açıklamalar içinde birtakım kirlilikler olduğu ve komplolar kurulduğu iddiasına bağlı olarak, 'Bunların içinde Futbol Federasyonu da var, onların olduğu yerde temizlik olmaz' ifadesiyle federasyonumuz itham edilmektedir. Açıklamanın başında dayanıksız iddialarla karşı karşıya kaldıklarını beyan edenlerin, devamında hiçbir dayanak ortaya koymadan Futbol Federasyonu ve yöneticileri hakkında benzer bir yaklaşım sergilemeleri bizi şaşırtmıştır.''

''İDDİALARLA İLGİLİ TÜM KANITLAR ORTAYA KONULMALI''

Futbol Federasyonu'nun, iddialarla ilgili üzerine düşeni tereddütsüz yerine getireceğini kaydeden Kapulluoğlu, ''Futbol Federasyonu'nu hedef alan iddialarla ilgili tüm kanıtların derhal ortaya konmasını talep ediyoruz'' dedi.Kapulluoğlu, Fenarbahçe Kulübü yöneticilerinin, ''ithamların araştırılmasını istediklerini ve 1 hafta 10 gün içinde bitmesini umduklarını'' dile getirdiğini vurgulayarak, ''Bu süreç belli bir zaman alır, fakat buradaki 1 hafta 10 gün talebini biz anlayabiliyoruz. Futbol Federasyonu'nu itham edenlerin ellerinde kanıt olması zorunludur. Mevcut kanıtları aynı sürede sunmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün 6 gün önce Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğunu anlatan Kapulluoğlu, şunları söyledi:

''Futbol Federasyonu'ndan, ileri sürülen birtakım iddialarla ilgili araştırma yapılmasını istediler. Bugün ise 'Onlar bunu yapamazlar, çünkü içindeler' ifadesi var. Bu değişikliğin sebebinin ne olduğunun, dayanaklarıyla ortaya konmasını bekliyoruz. Spor organizasyonlarında herkesin kabul ettiği temel ilkelerden biri özerklik kavramıdır. Futbol Federasyonu yöneticilerini, dayanaklarını ortaya koymadan itham edip, devleti birtakım görevlere çağırmak, olmazsa olmaz bir ilkeden gereksiz bir vazgeçme anlamındadır. Şartlar ne olursa olsun hiçbirimiz, kurumları vareden, kurumların üzerinde durduğu ilkelerden vazgeçmeyi düşünmemeliyiz.''

''MESAJI ANLAMADIK, DAHA AÇIK ORTAYA KONULSUN''

Kapulluoğlu, Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasında, ''Bu ülke menfaati için çarpışıp hapis yatanlar vardır, bu ince mesajımdır'' ifadesini sadece kendilerinin değil, pek çok kişinin tam olarak anlayamadığını söyledi. ''Öncelikle muhatabın kim olduğunun, eğer Futbol Federasyonu ise ne kastedildiğinin daha açık ortaya konmasını bekliyoruz'' diyen Kapulluoğlu, ''Hukukun temel prensiplerinden biri, herkesin kendi iddiasını ispatla mükellef olduğudur. İspat vasıtaları herkes tarafından bilinir. Futbol Federasyonu, yasayla kendisine verilen görevleri yine aynı yasayla tanınan yetkiler çerçevesinde sonuna kadar kullandı, bundan sonra da istisnasız, bu şekilde yapılacaktır. Sayın Haluk Ulusoy, 8 yılı aşan başkanlık sürecinde bu tavrı net olarak ortaya koymuştur. Onun başkanlığındaki yönetimimiz de aynı şekilde devam etmektedir, bundan sonra da aynı şekilde devam edilecektir'' diye konuştu.Kapulluoğlu, ''Federasyonun 2 ay önceden bu konuyu bildiği ve kasetleri izlediği'' biçimindeki iddialarla ilgili bir soru üzerine, ''Futbol Federasyonu karar organıdır. Eğer iddialar federasyona ulaşmışsa, biz izlemekle yetinmeyiz, gereğini yaparız'' dedi.

Bir başka soru üzerine de Kapulluoğlu, iddialarla ilgili henüz bir karar alınmadığını belirterek, ''İnsanlara isnat edilen konular incelenirken çok hassas davranmalısınız. Bize yöneltilene ne tepki veriyorsak, herkesi kendimiz gibi önemsiyoruz. İddialar ciddiyetle incelenmeli, zamana değil doğruluğa, mutlak gerçeğe göre neticelendirilmelidir. Bunların mevzuat çerçevesinde işlemi başlatılır, yürütülür. Şu anda hukuk kurulunun ön incelemesindedir. Ondan sonra adım adım ilerler'' diye konuştu.

Bu arada daha önce basın açıklamasını Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un yapacağı duyurusuna karşın, toplantının başlamasına kısa bir süre kala açıklamayı Kemal Kapulluoğlu'nun yapacağı bildirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş: 2 Club Brugge: 1
 Yıldırım'dan "İnce mesaj"
 Şahin: Şike iddiaları titizlikle incelenmeli
 Küme düşürme mi zaman aşımı mı?
 Lucescu: Demek ben haklıymışım
 F.Bahçe'de hedef ilki başarmak
 Oubina: Eğer kazanmazsak herşey biter
 Futbol Federasyonu hakkında soruşturma başlatıldı
 Pekin Olimpiyatları'nın bilet fiyatları açıklandı
 Zaza'nın 8 sayısı Atlanta'ya yetmedi
 Zico'dan terapi
 Tigana köpürdü
 Taraftar münferit gelecek
 Kartal'ın vatani görevi
 Yönetim de Doğan da gitmiyor
 Lider Telekom
 Hidolar, Memoları yendi!
 Kartal Fransa'da yıkıldı
 Kayıtlar profesyonel
 Günün içinden
 'O parayı senden ya da Yıldırım'dan alacağım'
 Savaşta son hamle
Laiklik yeniden tanımlansın
Laiklik yeniden tanımlansın
Papa, Ankara yolunda laik Türkiye ve Avrupa yerine, geleneklere...
İftiralardan müteessiriz
İftiralardan müteessiriz
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, görüşmesinin ardından Papa'ya şu...
Jartiyer ve beyaz g-string
Jartiyer ve beyaz g-string
Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Bükreş Moda Haftası'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu