kapat
   
29 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş: 2 Club Brugge: 1

UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu 4. haftasında Beşiktaş, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta, Club Brugge'u İbrahim Akın ve Ricardinho'nun golleriyle 2-1 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda büyük avantaj elde etti. Maçın 82. dakikasında kırmızı kart gören İbrahim Akım, takımını 10 kişi bıraktı. Konuk takımın golü Balaban'dan geldi.

İLK YARI

Mutlak puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinin ilk dakikalarında, gole dönük bir oyun sergilendi. Beşiktaş, özellikle kanatlardan yaptığı organizasyonlarla ceza alanı içinde Nobre ile gole ulaşmaya çalıştı. 14. dakikada Runje'nin büyük hatası sonrası rakibin kazandığı penaltıdan yenilen golle 1-0 yenik duruma düşen siyah-beyazlı takım, gol için yüklenmeye çalışırken, sahaya iyi yayılan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlandı.

Beşiktaş,
ilk yarının son bölümünde özellikle Kleberson ile çok pas hatası yaptı. Evsahibi takım, hücumda istediği gibi organize olamamasına karşın 32. dakikada Ricardinho'nun güzel pası sonrası İbrahim Akın ile golü bularak 1-1 beraberliği sağladı. Beraberlik golünün ardından yine gol için yüklenen Beşiktaş, yakaladığı pozisyonları Nobre, Kleberson ve Ali Tandoğan ile değerlendiremeyince, karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İlk dakikalarda orta alanı kalabalık tutan Club Brugge ise ilerde Balaban ve Salou ile pozisyonlar üretmeye çalıştı. Belçika ekibi, Runje'nin büyük hatası sonrası penaltıdan bulduğu golle öne geçti. Gol sonrası kapanan konuk ekip, İbrahim Akın'ın golüne engel olamadı.

5. dakikada Serdar Kurtuluş'un sol çaprazdan ortasında, ceza alanında topla buluşan Nobre, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta attı.

13. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, rakibinden topu kurtaran İbrahim Akın, sol çaprazdan ceza alanına girer girmez sert vurdu. Ancak kaleci, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Aynı dakika içinde orta alandan atılan topta kaleci Runje, zamanlama hatası yapınca kendisini aşan meşin yuvarlağı Balaban kontrol etti. Balaban, topu boş kaleye atmak isterken Runje tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 14. dakikada penaltı atışını kullanan Balaban, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

20. dakikada Van Heerden'in sağdan ortasında, ceza alanında uygun pozisyonda topla buluşan Balaban, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

27. dakikada Ricardinho'nun sağ çaprazdan şutunda, top kalecide kaldı.

32. dakikada Ricardinho'nun arapasında, ceza alanında topla buluşan Nobre, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Nobre, kaleciyi de çalımladıktan sonra açısı daraldığı anda vurdu. Ancak meşin yuvarlak yan direkten döndü. İbrahim Akın, dönen topu iyi izledi ve boş kaleye atarak takımına beraberliği sağladı: 1-1.

39. dakikada Nobre'nin orta alandan uzun pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Kleberson, meşin yuvarlağı ayağından fazla açınca, kaleci topu kornere attı.

45. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında, altıpasın hemen önünde topla buluşan Ali Tandoğan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü vurdu ve meşin yuvarlak kalecide kaldı.

Maçın ilk yarısı, 1-1'lik skorla kapandı.

İKİNCİ YARI

52. dakikada sol taraftan kullanılan köşe atışında ceza alanı içinde Balaban kafayı vurdu. Kaleci Runje son anda topu kornere tokatladı.

60. dakikada İbahim Üzülmez'in soldan ortasında Ricardinho'nun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

67. dakikada İbrahim Salou savunmanın arkasına atılan topla buluştu ve sağ çaprazdan ceza alanı içine kadar girdi. Kaleci Runje'yi geçtikten sonra çaprazdan vuruşunu yaptı. Ancak savunmada Baki Mercimek meşin yuvarlağı kale çizgisi üzerinden uzaklaştırdı.

68. dakikada Beşiktaş Ricardinho ile öne geçti. Bu dakikada Burak Yılmaz ceza alanı içinde düşürülünce karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Ricardinho meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, İnönü Stadı'nda rakibini mağlup ederek grupta üç puanla tanıştı.

DİNOMA BÜKREŞ DE 2 - 1 GALİP

Bu arada B Grubu'nda oynanan diğer maçta ise 4 puanlı Dinamo Bayer Leverkusen'i 2 - 1 yendi. Bayer Leverkusen 1 puanda kalırken, Dinamo Bükreş puanını 7'ye çıkardı ve gruptan çıktı.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Zsolt Szabo, Robert Kipsal, Peter Hegyi (Macaristan Futbol Federasyonu)
Beşiktaş: Runje 7, İbrahim Toraman 5, Koray 6, Baki 5, İbrahim Üzülmez 5, Ali Tandoğan 6 (Dk. 61 Burak 6), Kleberson 5 (Dk. 61 Bobo 5), Serdar 5, İbrahim Akın 7, Ricardinho 8, Mert Nobre 6 (Dk. 83 Mustafa Doğan ?)
Club Brugge: Stijnen 4, Pedersen 5, Maertens 4 (Dk. 85 Havez ?), Clement 5, Gvozdenovic 5, Van Heerden 4, Vermant 4, Bolendel 5 (Dk. 72 Daerden ?), Englement 5, Balaban 7, İbrahim Salou 6.
Goller: Dk. 14 Balaban (pen) (Club Brugge) Dk. 32 İbrahim Akın, Dk. 68 Ricardinho (pen) (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk 81 İbrahim Akın (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 13 Runje, Dk. 53 İbrahim Üzülmez, Dk. 66 Nobre (Beşiktaş) Dk. 58 Bolendel, Dk. 65 Balaban (Club Brugge)

(Ajanslar)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yıldırım'dan "İnce mesaj"
 Federasyon: İnce mesajı anlayamadık
 Şahin: Şike iddiaları titizlikle incelenmeli
 Küme düşürme mi zaman aşımı mı?
 Lucescu: Demek ben haklıymışım
 F.Bahçe'de hedef ilki başarmak
 Oubina: Eğer kazanmazsak herşey biter
 Futbol Federasyonu hakkında soruşturma başlatıldı
 Pekin Olimpiyatları'nın bilet fiyatları açıklandı
 Zaza'nın 8 sayısı Atlanta'ya yetmedi
 Zico'dan terapi
 Tigana köpürdü
 Taraftar münferit gelecek
 Kartal'ın vatani görevi
 Yönetim de Doğan da gitmiyor
 Lider Telekom
 Hidolar, Memoları yendi!
 Kartal Fransa'da yıkıldı
 Kayıtlar profesyonel
 Günün içinden
 'O parayı senden ya da Yıldırım'dan alacağım'
 Savaşta son hamle
Laiklik yeniden tanımlansın
Laiklik yeniden tanımlansın
Papa, Ankara yolunda laik Türkiye ve Avrupa yerine, geleneklere...
İftiralardan müteessiriz
İftiralardan müteessiriz
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, görüşmesinin ardından Papa'ya şu...
Jartiyer ve beyaz g-string
Jartiyer ve beyaz g-string
Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Bükreş Moda Haftası'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu