Çullama
Pilice suyu ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Kendi suyunda soğuttuktan sonra süzün. Suyunu ayırın. Deri ve kemiklerini temizleyip, iri lokmalar halinde parçalayın. Isıtılmış 3 çorba kaşığı tereyağına unu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek ayırdığınız piliç suyunun 1 litresini yavaş yavaş katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kalan tereyağını ısıtın, salça katın, iyice karıştırın. Etleri ilave edip, iyice harmanlayın ve 3-4 dakika tavayı sallayarak etleri ısıtın. Hazırladığınız bulamacı tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip, sıcak servis yapın.
Malzemeler * 1 adet piliç (1.5 kg'lık) * 1.5 lt. su (kaynar) * 4 çorba kaşığı tereyağı * 5 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı domates salçası * Tuz (arzu edilen miktarda)
|