Balkız
Kayısıların üzerine çıkacak kadar soğuk su ilave edip, en az 2-3 saat dinlendirin ve süzün. Isıtılmış tereyağına kayısıları ekleyin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyip, ateşten alın. Adaçayı, tuz ve karabiberi ilave edip, harmanlayın ve delikli bir kaşıkla ayrı bir kaba alın. Etleri uzunlamasına ve uçlarından 1'er cm. içerden başlayarak keskin bir bıçakla 1 cm. derinliğinde kesin ve hazırladığınız harcı etlere paylaştırın. Üzerine bal sürün. Etleri aynı tavaya yerleştirin, her iki yüzlerini hızlı ateşte 2'şer dakika pişirip, fırın kabına alın ve üzerlerine krema gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler * 4 adet piliç göğüs * 16 adet kuru kayısı * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı bal * 4 çorba kaşığı krema * 8 yaprak adaçayı * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
|