kapat
   
28 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TARİHİ PETRA KENTİNDE GAZETECİLERLE HATIRA POZU VERDİ.... Başbakan Erdoğan, Ürdünün antik kenti Petrada geziye katılan gazetelerin temsilcileri ile de kamera karşısına geçerek bir hatıra pozu çektirdi. Erdoğan, tarihi kenti gezerken turistler tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
"Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz"
Başbakan'ın verdiği mesajlar
Futbol federasyonu
Newsweek'teki darbe iddiası

"Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz"


Ürdün dönüşü ANA uçağında gazetelerin temsilcileri ile sohbet eden Erdoğan cumhurbaşkanı olursa suikast düzenleneceği iddiaları konusunda endişe etmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ürdün dönüşü Ana uçağında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kendisine suikast düzenleneceğine ilişkin iddialara "Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz" yanıtı veren Erdoğan, darbe söylentilerini ise çirkin olarak niteledi. Nisan ayına kadar cumhurbaşkanlığı seçimi konularına girmeyeceğini tekrarlayan Erdoğan, İstanbul'a araç tüp geçiti ve 3'üncü köprü temelinin 2007 içinde atılacağını açıkladı. Türkiye'nin Ortadoğu'da bütün ülkelerle ilişki içinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, İsrail-Filistin ateşkesinin devamı temennisinde bulundu ve Irak'ta barış için daha aktif hareket edeceklerini, bölge ülkelerini birbiri ardına ziyaret edeceklerini söyledi. Erdoğan'la yaptığımız sohbetin köşebaşları şöyle:

ÖLÜMÜNE
İNANMIŞ İNSANLARIZ

* Korkut Özal'ın 'Cumhurbaşkanı olursa suikast yapabilirler' iddiası için ne diyorsunuz?
Yani Korkut Bey bunu neye dayanarak yaptı, niçin yaptı bilemem. Biliyorsunuz Turgut Bey'le ilgili olarak ta Korkut Bey hep bu endişeyi dile getirmişti. Ha suikast yapılır ya da yapılmaz. Biz bir defa her şeyden önce ölüme inanmış insanlarız. Allah'tan geldik ve yine ona döneceğiz. Kimisi ayağı taşa takılınca, kimi uçak kazasında kimi trafik kazasında ölür. Bir başkası biçimlendirilmiş, tayin edilmiş bir ölümle ölür, dolayısıyla hangi şekilde nerede nasıl ne zaman gelecek bunu bilemeyiz. Dolayısıyla buna inandığımız için de bu konuda rahatız. Herhangi bir endişe hissetmeyiz. Kaldı ki, Cumhurbaşkanlığı konusu her zaman söylüyoruz, bizim gündemimizde değil ve Nisan'dan önce bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmayacaktır. Başta Ana muhalefet olmak üzere muhalif güçler, üretecekleri herhangi bir şey bulamadıkları için, ülkenin geleceğine herhangi yardımcı bir fikir ortaya getiremedikleri için iktidarı acaba bu yolla yıpratabilir miyiz diye Cumhurbaşkanlığı meselesi, irtica, laiklik gibi ortaya getiriyorlar.Bunlar maalesef içeriğinde tahrik unsurları olan konulardır başka bir şeyler değildir. Hani kalk da mum yak olayı var ya? Onlar oturmuş kavramlar üzerinde, kelimeler üzerinde meşgul olmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Ötesine de geçemezler zaten de onun içinde dikili bir ağaçları bile yok bu ülkede.

İSTANBUL'UN TRAFİĞİ
* İstanbul'da trafik içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Acaba İstanbul'da bir yönetim krizi var mı?
Ben İstanbul'da bir yönetim krizi olduğuna katılmıyorum. Bakın şu anda İstanbul'un trafiğine her gün 600 araç giriyor. Şu an ki mevcut belediye göreve geldiğinden bu yana 103 köprülü kavşak yaptı. Hepsi şu anda açıldı, halen yapılmaya devam edilenler var. Birde İstanbul'un 7 tepesi vardı ya şu anda bu tepelerin bazıları delinmeye başladı. Bunların hepsi İstanbul'un trafiğini nasıl rahatlatırıza cevap olsun diye yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi en çok parayı ulaştırmaya ayırıyor. Bunların yanı sıra metro-bus sistemini getirmeye çalışıyorlar. Yani dev otobüsler, yeraltında değil ama yer üstünde adeta bir tramvay gibi çalışıyorlar. Fakat İstanbul'da bir defa genişleme imkanı yok. Şimdi İstanbul'da belediyemiz yolları genişletebilmek için şartları zorluyor. Hemen millet feryadı koparıyor. Ne yapsın bu insanlar da ya?

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Endişeliyim ama gidiyorum
 Katolik ve Ortodoks kilisesini buluşturacak
 Elçilik sokağına güvenlik ablukası
 Fotoğrafı afişe konulan kız AKP'ye dava açtı
MAHMUT ÖVÜR
Nevval Sevindi DYP'de
Siyaset kulislerinde DYP Genel...
MUHARREM SARIKAYA
AB denizinde alargada kalmak...
BRÜKSEL Öğle vakti...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Washington gerçekten darbe mi istiyor?
Newsweek dergisi,...
YAVUZ DONAT
Başbakan'dan, Osman Pepe'ye: "Git üstlerine!.."
Çevre ve...
Amerika'ya yerleşmem çünkü âşığım
Manken Güzide Duran ABD'de tanınmasına rağmen oraya yerleşmeyi...
60'ını geçen Türk erkekleri ayda bir kez seks yapıyor
Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği'nin bir araştırmasına göre...
Koruma Kurulu bile Acaristan'a çalışmış
Koruma Kurulu bile Acaristan'a çalışmış
Acarlar'ın, bir çivinin bile çakılamayacağı Beykoz'daki özel...
Üç vakte kadar müsteşar!
Üç vakte kadar müsteşar!
İmam Bayram Uzuner, 13 ayda il kültür müdür yardımcılığına yükseldi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu