Güveçte kuru fasulye
Yıkanmış kuru fasulyeleri akşamdan ılık suda bekletin. Beklettiğiniz suda 30 dakika haşlayıp, kenara alın. Soğanları yağda pembeleştirin. Salçaları ilave edin. Tuzu ve karabiberi serpin. Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Fasulyeleri katın. Üzerini kapatacak kadar su koyun. 30 dakika pişirin. Tavanın içine yağ ile birlikte pastırmaları atın. 2 dakika çevirin. Pastırmaları fasulyeyle karıştırın. Güvece dökün. 30 dakika fırında pişirin.
MALZEMELER 6 kişilik * 2 bardak kuru fasulye
* 3 çorba kaşığı margarin
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet yeşil biber
* 5 adet kurutulmuş kırmızı biber
* 20 dilim pastırma Tuz
* Karabiber
|