Limonlu tart
Unu eleyin. Ortasına çukur açıp, küp kesilmiş tereyağını koyun ve unu parmak uçlarınızla karıştırın. Bir tutam tuzu atıp, 50 ml. kaynar suyu yavaş yavaş ekleyin. Yoğurmaya devam edin. İyice yoğurduğunuz hamuru folyoya sarın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Çıkartıp bir merdane yardımıyla açın. 20 cm'lik bir kalıbı yağlayın. Açtığınız hamuru kenarları da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Hamurun zeminine çatalla delikler açın. Üzerine alüminyum folyo içinde bakliyat yerleştirip (kabarmaması için) fırına atın. 180 derecede 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda folyoyu alın. Bu arada limonların suyunu sıkıp, yumurta, şeker ve krema ile iyice çırpın. Tereyağını minik minik kesip karıştırın. Ve hepsini fırındaki hamurun üzerine dökün. Altın sarısı olana dek pişirin. Dilimleyip, servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 200 gr. un
* 100 gr. tereyağı
* 50 ml. soğuk su
* 1 tutam tuz
Dolgu için: * 2 adet limon
* 100 gr. tozşeker
* 2 adet yumurta 25 gr. tereyağı
* 100 gr. krema
|