|
|
Fırında rokalı spagetti
Makarnayı tuzlu bol kaynar suda arzu ettiğiniz kıvamda pişirip süzün ve sıcak tutun. Soğanları, ısıtılmış yağda karıştırarak yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı ekleyin, kaşığın tersiyle ezerek 4-5 dakika soteleyin. Domates salçasını katın, karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Domates sosunu ilave edip, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve kekiği katıp, harmanlayın. Makarnanın yarısını hafif yağlanmış 2 litrelik bir fırın kabına yayın, üzerine kıymanın yarısını yayıp, roka ve peyniri serpin. Sırasıyla kalan makarna ve kıymalı malzemeyi yayın, üzerine mozarella peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda peynirler hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika ısıtın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 250 gr. spagetti
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
* 750 gr. hindi kıyma
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 700 gr. domates sosu
* 2 çorba kaşığı kekik
* 1 demet roka
* 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 250 gr. mozarella peyniri (rendelenmiş)
|