kapat
   
03 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şanlıurfa'da 46 köyde su baskını
Sel felaketlerinde ölü sayısı 39'a çıktı
İstanbul için uyarı!
Türkiye'deki sel profili
Kızılay: Felaketin boyutları çok yüksek
Meteoroloji: Yağışın şiddeti artacak
Halk Kaymakamlığı bastı!
Şanlıurfa'da 46 köyde su baskını
Edirne'de yurt dışına kaçmak isteyen 2 kişi donarak öldü
Eker: Adeta dağlar Uludere'nin üzerine çökmüş
Beykoz'daki okullar yarın tatil

Şanlıurfa'da 46 köyde su baskını

Şanlıurfa genelinde dün etkili olan sağanak yağış sonunda 46 köy ve mezrada su baskını olduğu, meydana gelen sel ve su baskınlarında can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

İl Kriz Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, dün etkili olan yağışlar sonucunda merkez ve ilçelerde 46 köy ve mezrada su baskını yaşandığı belirtildi.

Siverek Kutlucak mevkisinde gece bir minibüsün dereye kaydığı, bunun ardından kısa sürede gönderilen ekiplerin, minibüste bulunan 10 yolcunun tümünü kurtardığı kaydedilen açıklamada, dün meydana gelen yağışlar sonucu il genelinde herhangi can kaybı ve yaralının bulunmadığı ifade edildi.

MEYDANA
GELEN OLAYLAR


Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiler ışığında, meydana gelebilecek yağışlardan öğrencilerin etkilenmemesi için, merkez ilçeye bağlı 592 yerleşim yerinden taşınan 11 bin 559 öğrencinin öğrenim gördüğü 29 taşıma merkezindeki okullarla Birecik'teki tüm ilk ve orta dereceli okulların 2 gün, Siverek'te merkez ve köy okulları, Suruç ilçesinde ise köy ilköğretim okullarının bugün tatil edildiği belirtildi.

Şanlıurfa Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:''01 Kasım tarihinde, Suruç-Akçakale kara yolu (Gölcük-Yazı köyü mevkisinde) 17.15 itibariyle Siverek-Karakeçili yolu 28. kilometrede ve Hilvan-Siverek kara yolu 35. kilometre Cehennem Deresi mevkisi, Siverek-Diyarbakır kara yolu ise saat 19.00 itibariyle heyelan nedeniyle trafiğe kapanmış olup, yolların trafiğe açılabilmesi için ilgili kuruluşlara ait iş makineleri ve ekipler yönlendirilmiş ve çalışmalar devam etmektedir.
Ayrıca, Şanlıurfa-Viranşehir kara yolu 25. kilometrede Kaynaklı köyü civarında yağmur suları nedeni ve 68. kilometrede bir şeridinin 50 metre
uzunluğunda çökmesi sonucu, 16.25 itibariyle kapanmış ve çalışmalar sonucu, gece saat 01.15'te trafiğe açılmıştır.Çamlıdere bucağına bağlı köylerde taşkınlara maruz kalabilecek evlerdeki vatandaşlar Çamlıdere İlköğretim Okulu Spor Salonu'na yerleştirilmiş ve bu
kişilere Sivil Savunma Müdürlüğünden 200 adet battaniye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce de kumanya gönderilmiştir.Yarımsu köyünde yağış nedeniyle evlerinde mahsur kalan 26 vatandaşı kurtarmak için Sivil Savunma Müdürlüğüne ait arama kurtarma ekipleri sevk edilmiş ve vatandaşlar kurtarılmıştır.

Siverek Kutlucak mevkisinde bir minibüsün dereye kayması sonucu kısa sürede gönderilen ekipler, minibüste bulunan 10 kişilik tüm yolcuları kurtarmıştır.Ayrıca aynı yerde bir başka araçta mahsur kalan biri bayan, ikisi de çocuk olmak üzere 3 kişi kurtarılmıştır.Tüm malzemeleri Ceylanpınar Kaymakamlığınca karşılanan ve Kızılay Aşocağı'nda çıkarılan 500 kişilik sıcak yemek, ihtiyaç üzerine 1800 kişiye iki
öğün olarak çıkarılmaya başlanmıştır.

Devlet Demir Yollarına (DDY) ait çimento yüklü bir lokomotifin 3 yük vagonu Ceylanpınar ilçesine 7 kilometre kala devrilmiş, yaklaşık 200 metrelik rayda hasar meydana gelmiş, DDY ait ekipler olay mahalline gelerek çalışmalara başlaması sonucu, demir yolu dün itibariyle ulaşıma açılmıştır.Kızılay Genel Merkezinden gönderilen 1000 adet battaniye, 90 yatak ve çeşitli miktarlarda mutfak eşyası 01 Kasım 2006 tarihinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Ceylanpınar ilçesine gelmiştir.

Bu çerçevede ilçede Kızılay'a ait depolarındaki stoklar; bin 375 battaniye, 150 yatak, 300 üçlü ocak ve 300 mutfak setine ulaşmıştır.
Şanlıurfa Valiliğince il genelinde oluşturulan ''Zarar Tespit Komisyonu'', 01.11.2006 tarihi itibariyle yaptığı çalışmalar sonucu, Merkez ve 10 ilçede toplam 24 köyde çalışmalarını tamamlamıştır. Komisyonun çalışmaları devam etmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlara ait dozer, greyder, kamyon ve bekoloder ile arama kurtarma aracı ve ambulanslar 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam etmekte olup, 01.11.2006 tarihinde meydana gelen yağışlar sonucu herhangi can kaybı ve yaralı da bulunmamaktadır.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Papa'ya silahlı protesto
 Sel yüzünden kapalı yollar
 Tecavüz mağduru bebek hastaneye kaldırıldı
 Batman TÜPRAŞ'ta üretim durdu
 Antalya günlük güneşlik!
 Sümerbank davasında karar bozuldu
 Olli Rehn: Türkiye ile ilişkilerimiz şizofrenik
 Babuna: Bunların en iyi yöntemi şantaj yapmak
 93'lük yazara ilk celsede beraat
 Gül: Kıbrıs'ta çözüm seçimlerden sonra olur
 Ruhsatlar Sezgin döneminden
 Erdoğan'dan Kıbrıs için telefon diplomasisi
 Gençlerin %83.4'ü: İsteyen başını örter
 Org. Büyükanıt resmi temaslar için Atina'da
 İçişleri Bakanı'nın vakfını soydular
 'AB Raporu müzakere konusu yapılamaz'
 Suçlanan müdüre destek kampanyası
 Nataşa getirene 12 yıl hapis
YILMAZ ÖZDİL
Beykoz kaba dalgalı...
Diyarbakır...
Çorum'un,...
ERGUN BABAHAN
Yargıcın taraf olması
Hrant Dink'in mahkumiyet kararının...
MEHMET BARLAS
İdeolojik tarihle liberal demokrasi birlikte...
UMUR TALU
Şebekleşme hali
Gelinim sana...
FATİH ALTAYLI
Hangi ceza bu eyleme karşılık gelir!
Türkiye'de bir...
ERDAL ŞAFAK
Dünyanın tüm işçileri
İki alıntıyla...
7 ABD askerini öldüren canlı bomba Türk
Irak'ta geçen hafta, 7 Amerikan askerinin öldüğü intihar saldırısını...
'Prodi affıyla çıktılar kan döküyorlar'
Türkiye seri katil şokuyla "Rahşan affını" tartışırken, İtalya'da...
Eksiğimiz 10 numara
Eksiğimiz 10 numara
PSV'ye şanssız bir şekilde yenildiklerini söyleyen G.Saray Başkanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu