kapat
   
01 Ekim 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meclis yeni yasama yılına başladı
TBMM Başkanı Arınç: Dört yılda adeta bir devrim gerçekleştirdik
CHP Milli Eğitim Bakanı Çelik hakkında gensoru önergesi verdi

Meclis yeni yasama yılına başladı

TBMM, 22. Dönem 5. Yasama Yılı çalışmalarına başladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni yasama yılının ilk birleşimini saat 15.00'de açtı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yeni yasama yılı konuşması, 1 saat 18 dakika sürdü. TBMM Başkanı Bülent Arınç, bakan ve milletvekillerinin ayağa kalkarak alkışlarıyla karşılanan Sezer'e, Genel Kurul'a girişinde Başkanvekili İsmail Alptekin eşlik etti. Alptekin, Sezer'in konuşmasını, komisyon sıralarına oturarak bekledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, konuşmasında, eğitimden teröre, yargı bağımsızlığından basının güvenilirliğine, ekonomiden yolsuzluklara, dış politikadan AB'ye kadar, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini ifade etti.

Sezer'in
1 saat 18 dakika süren konuşması, CHP ve AK Parti milletvekilleri tarafından sık sık alkışlandı. Sezer'in ''özelleştirme'', ''irtica'', ''laiklik'', ''yasama dokunulmazlığı'', ''yargı bağımsızlığı'' ile ilgili sözleri CHP'lilerce; ''AB'', ''terör'', ''ordunun saygınlığı'', ''Irak ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü'', ''ulusal kimlik'' ve ''Hristiyan dünyası önderlerine'' ilişkin sözleri ise hem CHP hem de AK Parti'liler tarafından alkışlandı.Cumhurbaşkanı Sezer, 45 sayfalık konuşmasını, kitapçığa bağlı kalarak yaptı.Arınç, bakan ve milletvekilleri, konuşmasını bitiren Sezer'i ayakta ve alkışlarla uğurladı.

GP GENEL BAŞKANI UZAN DA İZLEDİ

Yeni yasama yılı açılışını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, Ankara Valisi Kemal Önal, yabancı misyon şeflerinin yanı sıra; Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, eski bakan ve milletvekilleri, bazı sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile bürokratlar izledi.

ERDOĞAN VE GÜL KATILMADI

ABD'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün katılmadığı açılışta, Başbakan Vekili Mehmet Ali Şahin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başta olmak üzere bakanlar hazır bulundu.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar açılışa katıldı.

''HEYECANDAN ATLAMIŞIMDIR''

Başkanlık Divanı katip üyesi AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, törenin ardından gazetecilere, CHP'den 119, AK Parti'den 231 milletvekilinin açılışı izlediğini söyledi. TBMM Başkanı Arınç, Genel Kurul'dan ayrılırken bir gazetecinin ''Konuşmanızın bir bölümünü neden atladınız?'' sorusuna, ''Öyle mi...Heyecandan atlamışımdır. Artık o kadar kusur, kadı kızında bile olur'' karşılığını verdi.

GÖRÜŞMELER SALI GÜNÜ BAŞLAYACAK

Meclis, salı gününden itibaren olağanüstü toplantı gündemindeki konular üzerinde çalışacak. Tohumculuk Yasa Tasarısı, 3 Ekim Salı gününden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda temel yasa olarak görüşülecek. 45 maddelik tasarı, 2 bölüm halinde görüşülecek.

Tasarı, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi yükseltmeyi, tohumluklara kalite güvencesi getirmeyi, tohumluk üretim ve ticaretine yönelik sektörün yeniden yapılandırılmasını öngörüyor.

Bitki çeşitleri, üretim izni ve standart tohumluk çeşidi ve genetik kaynaklar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kayıt altına alınacak. Özel üretim alanları içinde bakanlıkça izin verilmeyen tohumluk veya bitkisel ürün yetiştirilmeyecek.

Tohumculuk sektörünün teşvik edilmesini de öngören tasarıyla, sektör, yurtiçinde yatırım yapma kaydıyla AB standartlarında ve uluslararası rekabete uygun şekilde gelişmesi amacıyla bakanlıkça belirlenecek teşvik ve desteklerden yararlandırılacak.

Yurtiçinde üretilen, tescil edilen ve üretimine izin verilen tohumlukların sınıflarına göre yetiştirilen ve üretilen tohumluklar, sertifikasyon işlemine tabi tutulacak. Yurtiçinden sadece kayıt altına alınmış çeşitlere ait tohumlukların ticaretine izin verilecek.TBMM Genel Kurulu, bu hafta gece mesaisi yapmayacak. Genel Kurul, 3 Ekim Salı günü 15.00-19.00, 4 Ekim Çarşamba ve 5 Ekim Perşembe günü ise 12.00-19.00 saatleri arasında çalışacak.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları da 9. Uyum Paketi üzerinde çalışmalarını sürdürecek.Adalet Komisyonu, yarın Vakıflar Yasa Tasarısı'nı görüşmeye devam edecek. 2 hafta önce görüşülmesine başlanan ve 95 maddelik tasarının 81 maddesi kabul edilen tasarının yarın tamamlanması bekleniyor.Vakıf kurmayı kolaylaştıran tasarı, yabancıların da Türkiye'de vakıf kurmasına, vakıfların mal edinmesine, dış ülkelerde temsilcilik ve şube açmasına, yurtiçi ve dışındaki kişi ve kurumlardan bağış ve yardım almasına imkan tanıyor.Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay Yasa Teklifi'ni görüşmeye 3 Ekim Salı günü devam edecek. Teklifin görüşmeleri, 1. madde üzerinden sürecek.Yaş sebze meyve ve kesme çiçekçilikle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu, 3 Ekim Salı günü toplanarak değerlendirme yapacak.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer'den 'irtica' uyarısı
 Çiçek: Kanunlarda 'irtica suçu' diye bir suç yok
 AK Parti yeni seçim sistemi için çalışıyor
 Ağar: Askerin konuşması engellenmeli
 Sezer son kez Meclis açacak
 Emniyet'ten ABD çıkarması
 Balandı'nın danışmanı yeniden tutuklandı
 Avrupalı liberallerden Türklere destek
MUHARREM SARIKAYA
Sezer'in öngörüsü...
Cumhurbaşkanı Sezer bugün...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Herkesin sorusu: Neler oluyor?
Ankara'da herkesin...
YAVUZ DONAT
Batman'da kadın olmak
Gülistan Taşkın "sosyolog."...
Namuslu olsa evlenilirdi
İlker İnanoğlu eski sevgilisi Güzide'nin kendisini aldattığını...
Fantazilerini köşesine taşıyıp nispet yapıyor
Hülya Avşar ile Ayşe Arman arasındaki polemik iyice kızıştı. Polemik,...
Erdoğan: Oyumuz düştü
Erdoğan: Oyumuz düştü
Başbakan, ABD yolunda partisinin oyunda düşüş olduğunu söyledi.
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
Ermenistan'a resmi bir ziyaret yapan Fransa Cumhurbaşkanı Jacques...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu