kapat
   
01 Ekim 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fatih Altaylı SABAH Hasan Cemal MİLLİYET Mustafa Karaalioğlu YENİ ŞAFAK Tayfun Devecioğlu VATAN Ekrem Dumanlı ZAMAN Ertuğrul Özkök HÜRRİYET İsmail Er AKŞAM Nuri Elibol TÜRKİYE Murat Çelik BUGÜN
Erdoğan: Oyumuz düştü
Alım gücünde azalma oldu ise oy vermesinler
ABD'den bir jest bekliyoruz
301'in kaldırılması şu an gündemimizde yok
İrtica kavramı artık gündemden düşmeli

Batarsa batsın demekle olmaz

Başbakan Erdoğan, ABD yolunda konuştu: Gerilim yaratacak açıklamalardan kaçınılması gerek, ekonomi olumsuz etkileniyor.

Israrla üzerinde durduğumuz konu şu: Gerilime vesile olacak açıklamalardan kaçınılması gerekiyor. Kendisine (Yaşar Büyükanıt) söyledim. Bu süreçte ekonomi hassas ve bunlardan olumsuz etkileniyor. Batarsa batsın ama ben istediğimi söyleyeyim olmaz."

KARARSIZ ARTTI OYUMUZ DÜŞTÜ
"Yaptığımız son araştırmada bizden kararsızlara kayma var. Kararsızlar yüzde 32'ye çıkmış. Kararsızlar dağıtılmadan meclise iki parti girebiliyor. Ben vatandaşıma diyorum ki, alım gücünde azalma oldu ise bize oy verme. Ama vatandaşla yanyana gelince ilgi hâlâ çok büyük."

301. MADDE VE İRTİCA
"301'i kaldırmak gündemimizde yok. Türkiye Cumhuriyeti hakaretlere muhatap hale gelir. İrticayı gündemde tutmanın bir anlamı yok. Halka soralım endişeniz var mı' diye yok. Yeni Müslüm Gündüz çıkarmayalım."


Erdoğan: Oyumuz düştü

Başbakan, ABD yolunda partisinin oyunda düşüş olduğunu söyledi. Erdoğan, ABD Başkanı Bush ile görüşmesinde ele alınacak konulardan en önemlisinin PKK olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan'la ANA uçağında sohbet ediyoruz. Hayli kalabalık gazeteci grubu, Başbakan'ın küçük çalışma odasına zorlukla sığmışız. Sohbete nereden başlayacağıımız konusunda kararsızız. Yola çıkmadan önce Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile görüşmüş.
Ne konuşuldu merak ediyoruz. "Ağırlıklı olarak terör meselesi ele alındı" diyor. Oradan Lübnan'a yollanacak askerlere geçiyor. "Barış gücüne katılan ülkeler ne yapacaklarını değil, ne yapmayacaklarını söylüyorlar" diyoruz.
"İşte biz yapacaklarımızı belirleyeceğiz. Asker gönderme kararı vermeden önce araziye ekip gönderdik, bölgeyi incelettirdik. Görev tanımımızı çok açık net yapalım. Gerek askerimizin gerekse sivil ekiplerimizin oradaki çalışmaları tamamlansın. Barınma amaçlı 400 konteyner hazırlıyoruz. Göndereceğiz. Arkadaşlar bunları elden geçiriyorlar. Mersin limanından göndereceğiz. Karayolları, DSİ herkes ne yapacağını belirliyor."

PKK'YA OPERASYON

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın önceki gün PKK'ya yönelik silah bırakma çağrısının nasıl algılandığını merak ediyoruz. Ateşkes lafının kullanılmasına karşı: "Terim olarak devletler arasındaki çatışmalarda kullanılır. Genelkurmay Başkanı ile onu da konuştuk. Dün STV de beni izlemişler. Orada da değinmiştim. Burada silah bırakma olur. Terör örgütünün attığı adım ne derece samimi? Dünyanın hiçbir yerinde güvenlik güçleri operasyonlara son vermez. Güvenlik güçleri görevini yaparlar. Durduk yerde operasyon diye bir şey olmaz. Siirt'te bundan bir birbuçuk yıl önce DTP'nin il örgütüyle görüşürken operasyonların tamamen durdurulmasını talep ettiler. Onların içinde bazılarının kardeşleri dağda olanlar vardı. Ben sizin ve ülkenin güvenliği için operasyonların devam etmesi gerektiğini söyledim. IRA'yı önümüze getiriyorlar. Orada toplamölü sayısı 800 civarında. Bizde 40 binlere geldi. Başkan Bush'tan en çok bu konuda somut adım isteyeceğiz. Özel temsilciler atandı. Halkımız haklı olarak ne olacak diye soruyor. Bu, temsilcilerin üzerinde mi kalacak? Aslında bu ABD için bir fırsat. Somut bir adım atsa halkımızın bakışı değişecek. PKK bu görüşmede en önemli konu. Bu görüşmede somut bir sonuç çıkmalı."
"Somuttan kasıt ne?" diyorum.
Anlatıyor:
"Kuzey Irak'tan sızmaların durdurulması, Kuzey Irak'taki ofislerin kapatılması, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızan patlayıcıların engellenmesi. Yakalanan bazı silahlar ABD menşeili. Irak'ın yerleşim politikalarında ve yönetiminde söz sahibi olma çabaları. Bunlar bizi ve bölgeyi rahatsız ediyor. Buralarda ABD'den net adımlar bekliyoruz." Başbakan'ın Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmeye geri dönüyoruz. Son günlerde Ordu komutanlarından peş peşe açıklamalar geliyor. İrticayı tehdit olarak gördüklerini açıkça söylüyorlar. Orgeneral Büyükanıt ile yaptığı görüşmede bu konunun gündeme gelip gelmediğini merak ediyoruz

PAŞA İLE GÖRÜŞME
"İrtica konusu gündemimize pek gelmedi. Bizim ısrarla üzerinde durduğumuz konu şu: Gerilime vesile olacak açıklamalardan kaçınılması ve hassasiyet gösterilmesi gerekiyor." "Yaşar Büyükanıt'a aynen bu şekilde söylediniz mi" diyoruz.
"Evet. Kendisine söyledim. Bu süreçte ekonomi hassas ve bunlardan olumsuz etkileniyor. Batarsa batsın ama ben söylemek istediğimi söyleyeyim olmaz. Dönünce geniş bir değerlendirme yapacağız. Bir takvim çerçevesinde adımlar atacağız" diye anlatıyor konuşulanları.
Yaşar Paşa'nın buna olumlu yanaştığını da ekliyor "Bu konularda zaten onun da hassasiyeti var" diyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Chirac tutturdu: Soykırımı tanıyın!
 Kuran kurslarına ayar
 Erdoğan: Türkiye İran olmaz, tanklar yürümez
 PKK silah bıraktı
 Yüksekova'da bir şehit daha
 Tanklar, Cudi ve Gabar'a kaydırıldı
 Kültür Bakanı'na sırtlarını döndüler
 Babam ve Oğlum müzikleri ile yarışıyor
 Milli Eğitim dikensiz şuraya hazırlanıyor
 Ortaylı'ya tarih ödülü verildi
 Terlikli eğitime devam
 Gazalcı: Eğitim çağ atlamadı, sınıfta kaldı
 Diyarbakır'ın eğitim şehiti öğretmenler anıldı
 Ek yerleştirmeden sonra 33 bin boş var
 "Okullarda Alevilik hiç ele alınmıyor"
 Müftüden soğan uyarısı
YILMAZ ÖZDİL
Bak şu konuşana...
Kara Kuvvetleri Komutanı?...
ERGUN BABAHAN
Demokrasi ve asker
Türkiye genç bir cumhuriyet. Bu...
MEHMET BARLAS
Haritada sınır çizmek fantezisi üzerine
Uzaydan dünyaya...
UMUR TALU
Film gibi!
"Batı çifte standartları"nı iyi biliriz,...
ERDAL ŞAFAK
Charles Aznavour
Charles Aznavour'u sever...
'Kriz' basına sıçradı
Karikatür, opera derken Hz Muhammed'e hakaret krizi Fransa'ya geçti.
Üsleri kuşatmada Rusya alarmda
Casus kriziyle savaş kapıda... Rusya, Gürcistan'daki askeri üslerini...
Bir tek Arda Cimbom hovarda: 3-3
Bir tek Arda Cimbom hovarda: 3-3
Konya karşısında geriye düşmesine rağmen Arda'nın süper futboluyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu