kapat
   
21 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arslan akıllı çıktı
Arslan'ın babasından şov

Arslan akıllı çıktı

Danıştay saldırısı sanığı Arslan'ın akıl sağlığının yerinde olduğu raporla belirlendi. Mahkeme Başkanı ve Arslan arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili 7'si tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, 6 tanık dinlenildi.

Tanık Aysel Sağlam, olayı görmediğini, sadece, Danıştay'a saldırı olayından bir gün önce Danıştay otoparkının yanında sanık Alparslan Arslan ile tanımadığı iki kişiyi gördüğünü söyledi.

Arslan ve yanındaki kişilerin gergin şekilde konuştuklarını, konuşmaları duymadığını, ancak ellerindeki çantalardan avukat olduklarını düşündüğünü anlatan Sağlam, bu kişilerin yol vermemesi nedeniyle otoparktan geçemediğini belirtti.

Buna
''içerlediğini'' ve Danıştay kapısı önünde duran iki kişiye ''İnsana yol bile vermiyorlar'' diyerek tepkisini dile getirmek istediğini söyleyen
Sağlam, bu sırada konuşan kişilerin, ''tanınmamak için sırtlarını döndüklerini ve bu kişilerden birinin belinde silah gördüğünü'' ifade etti.
Sağlam, olayın ardından emniyete çağrıldığını, Arslan dışındaki sanıkları teşhis edemediğini söyledi. ''Emniyette, bir şey görmediğine dair ifadesinin alınmak istendiğini'' öne süren Sağlam, mahkeme salonunda da Alparslan Arslan'ı teşhis etti.

Arslan'ın Ankara'ya geldiğinde Ulus'ta kaldığı otelin resepsiyon görevlisi Ferit Serkan Erkan, olayla ilgili bir bilgisinin olmadığını, bu kişilerin otelde
kaldığını emniyet güçlerinin yaptığı tahkikat sonucu öğrendiğini anlattı.

POLİS OLAYI ANLATTI


Danıştay'a düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru olarak görev yapan Ercan Kızılhan, olay günü, saat 08.20'de görevi aldığını, saat 08.30 ve saat 09.00 arası personel girişinin sağlandığını, bu sırada Danıştay'a az sayıda iş takibi için gelen avukat ve ziyaretçiler de bulunduğunu söyledi.
Kızılhan, saat 10.15 civarında danışma görevlisi Mahmut Cengiz'in kendilerine 2. Daire'de bir karışıklık olduğunu söylediğini, bunun üzerine diğer polis memuru Şenol Aktan'ın olay yerine gittiğini anlattı.
Ercan Kızılhan, olayı şöyle anlattı:

''Birkaç dakika sonra Şenol ağabey birinin koluna girmiş bana doğru yaklaştı. Şahsın sol elinde evrak çantası vardı, sağ eliyle silahını çıkardı. Ben karşıdaydım, ilk önce beni hedef aldı, Şenol ağabey bileğinden tuttu, mücadele etmeye başladılar. O anda silah 1 el patladı. İkimiz üzerine atladık. Danıştay personeli de linç etmek istedi. Şahsı polis odasına aldık.''
Olay sırasında silah sesi duymadığını belirten Kızılhan, mahkeme salonunda Alparslan Arslan'ı teşhis etti, diğer sanıkları ise daha önce olay mahallinde görmediğini bildirdi.

Sanık İsmail Sağır'ın uzaktan akrabası olduğunu söyleyen diğer bir tanık Mehmet Atmaca da olayla ilgili bilgisi olmadığını belirterek, Sağır'ı tanıdığı
için 4 gün gözaltına alındığını, diğer sanıkları tanımadığını ifade etti.

Tutuklu sanıklardan Erhan Timuroğu'nun avukatı Mustafa Ergin, tanığa, ''Erhan Timuroğlu'nu tanıyor mu, günlük hayatında namazında niyazında mıdır?'' diye sorulmasını istedi. Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, tanığın Timuroğlu'nu tanımadığını söylemesi üzerine diğer sorunun dava konusuyla ilgili olmadığını ifade etti.

Tanık olarak çağrılan Zeki Yurdakul Çağman, olayla ilgili soruşturma sırasında gözaltına alınan Muzaffer Tekin'in arkadaşı olduğunu belirterek, ''Onu hastaneye götüren bendim. Bu arkadaşların hiç birini tanımam. Davetiniz üzerine geldim. Olay hakkında bilgim, görgüm yok'' dedi.
Alparslan Arslan'ın Ulus'ta kaldığı otelin otopark görevlisi Musa Akçay da Arslan'ın saat 07.30'da otelden ayrılmak için otomobilini istediğini, anahtarı bulamadıklarını, bunun üzerine ''Otelde arkadaşlarım var bir de onlara sorayım'' diyerek anahtarı arkadaşlarından aldığını ve otelden tek başına ayrıldığını
anlattı.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, dava ile ilgili dosyanın bazı itirazlar nedeniyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği, dosya gelmediği tanıkların soruşturma sürecindeki ifadelerinin okunamadığını söyledi.

''AKILLI ÇIKMIŞSIN...''

Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, tanıkların dinlenilmesinin ardından daha önceki duruşmada Arslan'ın akıl sağlığına ilişkin Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden istenen raporun geldiğini bildirdi.

Karadeniz, Arslan'a, ''Alparslan Arslan, raporun akıllı diye geldi. Bir itirazın var mı?'' diye sordu. Sanık Arslan'ın, gülümseyerek, rapora itirazı
olmadığını söylemesi üzerine Karadeniz, ''Akıllısın yani'' dedi.

''GEZMEK İÇİN GİTMİŞ...''

Duruşmada söz alan sanık Erhan Timuroğlu'nun avukatı Mustafa Ergin, Danıştay saldırısını Arslan'ın tek başına yaptığını itiraf ettiğini belirterek,
Timuroğlu'nun yalnızca Cumhuriyet gazetesinin bomlanması olayına karıştığını söyledi. Ergin, müvekkilinin bomba atılma eyleminde bulunmadığını ifade ederek, ''Eylem, gezmek amacıyla gittiğinde olmuştur. Müvekkilimin aleyhinde başka delil yoktur'' diye konuştu.

Bazı sanık avukatları, müvekkilleri haklarında aleyhte delil bulunmadığını savunarak, tahliyelerini istediler.Mahkeme Başkanı Karadeniz, daha sonra sanıklara tek tek taleplerini sordu.

Alparslan Arslan, ''Bir talebim yok'' dedi.Sanık Osman Yıldırım da esnaf olduğunu, 5 aydır tutuklu bulunması nedeniyle
aile ve iş hayatının bittiğini belirterek, ''Hiç bir şeyle alakam yok, tahliyemi talep ediyorum'' dedi. Diğer sanıklar da taleplerini istediler.
Karadeniz, duruşmaya verdiği 5 dakika aranın ardından, ara kararı açıkladı.

Duruşmaya gelmeyen tanıkların tekrar çağrılmasına, sanık Osman Yıldırım'ın tanık talebinin reddine karar verildiğini bildiren Karadeniz, ''Tanıkları hazır ederseniz dinleriz'' dedi.Arslan'ın avukatı Ahmet Duyar'ın soruşturmanın genişletilmesi talebinin de reddedildiğini bildiren Karadeniz, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini ifade etti.Duruşma, 18 Ekim 2006'ya bırakıldı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Lübnan'a giden erlere günde 34 dolar ödenecek
 Elif Şafak beraat etti
 Satılık köy!
 Genelkurmay açıktan memur alacak
 ''Müslümanlarla uçurum derinleşiyor''
 Dolandırdığı genci öldürdü
 Bakanların uçağı indirildi
 En büyük Nakşi cemaati: Menzil
 Gazilerin öfkesini Büyükanıt yatıştırdı
 Şehit aileleri 'protokolde'
 İstanbul pistinden vazgeçemediler!
 İsrail'in peşmergeleri eğittiği belgelendi
 Ruhban okulu direkten döndü
 Kırgız koruculardan intikam yemini
 405 asker tecavüzden beraat etti
 Mısır resepsiyonunda viski krizi yaşandı
 Vekilden seçmene Viagra yardımı
 Yörükoğlu, Danıştay Başkanvekili seçildi
 Belediye başkanına mayınlı saldırı
 Teröristler maden işçilerini kaçırdı
YILMAZ ÖZDİL
35, 70... 50, 60...
"Yaş otuz beş!...
ERGUN BABAHAN
Korkular ülkesi
Türkiye korkularla yönetilen bir ülke.
MEHMET BARLAS
Siyasette "vizyon" ile "yalan" birbirine...
FATİH ALTAYLI
Yeter artık tepişmeyin
Bir türlü uzlaşamayan YÖK ile...
UMUR TALU
Amerikan Cinneti
Her araştırmacı için, her yazar için...
ERDAL ŞAFAK
Netameli ay
Tayland, Guiness rekorlar...
BM kürsüsünden söz düellosu
İran halkı... Ulusal servetiniz teröristlere kaynak yaratmak ve...
'İki hafta içinde yeni başbakan bulacağız'
Tayland'da önceki gece yarısı kansız bir darbeyle Başbakan...
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
3 büyükler için adı geçen Mustafa Denizli, Türkiye'de çalışırsa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu