kapat
   
21 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dolandırdığı genci öldürdü
42 suçtan poliste kaydı var

Önce dolandırdı sonra öldürdü

"Kelepir villa var" diyerek 50 bin YTL kaparo alıp yokolan emlakçı, peşine düşen 3 kardeşi taradı, birini öldürdü "Kelepir villa var" diyerek 50 bin YTL kaparo alıp yokolan emlakçı, peşine düşen 3 kardeşi taradı, birini öldürdü.

Galericilik yapan Yusuf Ateş, gazeteye Bahçeşehir'de satılık villa ilanı veren emlakçıya gitti. Kendini Umut Kahyalar olarak tanıtan emlakçı bir milyon YTL'lik villayı 600 bine indirdi.

DÜKKÂNINI BOŞALTTI
Ateş kaparo olarak 50 bin YTL'lik çeki emlakçıya verdi. Ertesi gün gittiğinde emlakçı boşaltılmıştı. Bir hafta aramanın ardından asıl adı İlhan Öğüt olan emlakçının yerini öğrendi.

42 OLAYDAN SABIKALI
Ateş ve iki ağabeyi, kendisini bulunca emlakçı kurşun yağdırdı. 22 yaşındaki Ateş öldü, ağabeyleri yaralandı. Kaçan emlakçı 42 dolandırıcılıktan sabıkalı çıktı. Böyle birinin nasıl emlakçılık yaptığı merak konusu.

Jandarma, 'Siz yakalayın' dedi
Emlakçı İlhan Öğüt'ün (yanda), galerici Yusuf Ateş'i (üstte) öldürdüğü olayda yaralanan ağabey Murat Ateş: "Bahçeşehir Karakolu'na emlakçının Dudullu'daki yerini söyledik. Bize 'Yakalayıp en yakın karakola teslim edin' dediler."


Dolandırdığı genci öldürdü

Emlakçı Öğüt, villa için aldığı kaparoyla kayıplara karıştı. Ağabeyleriyle kendisini bulanlara kurşun yağdıran emlakçı, kaparosunu aldığı genci öldürdü.

Bahçeşehir Esenkent'te oturan 22 yaşındaki galerici Yusuf Ateş, gazete ilanıyla bulduğu satılık villa için emlakçı İlhan Öğüt'e 50 bin YTL kaparo verdi. Ancak parayı alan emlakçı Bahçeşehir'de bulunan dükkanını boşaltarak, kayıplara karıştı. Ateş, bir hafta süren aramalarının ardından Öğüt'ün Ümraniye Dudullu'da sevgilisinin yanında kaldığını öğrendi. Bunun üzerine ağabeyleri Mehmet Murat Ateş ile Mehmet Hatip Ateş'i yanına alarak, kaparoyu geri almak için Öğüt'ün kaldığı adrese gittiler. Ancak emlakçı, 3 kardeşi kurşun yağmuruna tuttu. Mardin Derikli olan Yusuf Ateş vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken, ağabeyleri yaralandı. Emlakçı ise kayıplara karıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 50 bin YTL ile sırra kadem basan Öğüt'ün yakalanması için özel bir ekip kurdurdu.

SAHTE İSİM KULLANMIŞ
Bir hafta önce meydana gelen olayda kardeşini kaybeden ve kollarından yaralanan 31 yaşındaki Mehmet Murat Ateş, "Kardeşim Yusuf, gazete ilanıyla Bahçeşehir Ispartakule'de satılık bir villa bulduğunu, Grin Emlak'ın sahibi olan ve bize kendisini Umut Kahyalar olarak tanıtan kişiyle22 yaşındaki galerici Yusuf Ateş, villa sahibi olmak isterken hem dolandırıldı hem öldü.irtibata geçtiğini, sıkışan bir işadamına ait 1 milyon YTL değerindeki villayı 600 bin YTL'ye alacağını anlattı. Çok istediği için 'tamam al' dedik. Kaparo olarak önce bin YTL, kabul etmeyince de 5 bin YTL teklif ettiklerini ifade eden Ağabey Ateş, "Ancak az buldu. Biz de dükkânından ayrıldık. Yusuf ısrar ediyordu. 50 bin YTL değerinde günlük çek yazarak emlakçıya verdim" dedi. Aynı gün parayı çekmek için bankaya giden emlakçının Umut Kahyalar sahte kimliğini kullanan İlhan Öğüt olduğunu öğrendiklerini ifade eden Mehmet Murat Ateş, "Banka görevlileri kimliğinin fotokopisini almışlar. O zamana kadar bizim Umut Kahyalar olarak bildiğimiz emlakçının gerçek adının İlhan Öğüt olduğunu öğrendik. Bir gün sonra beni telefonla arayarak 25 bin YTL komisyon istedi. Ben de villanın sahibi işadamıyla buluştuktan sonra parayı ödeyeceğimi belirttim. Aynı gün saat 18.00'e randevu verdi. Ancak randevuya gelmedi. Bahçeşehir'deki emlakçı dükkanına gittiğimizde ise kaçtığını öğrendik. O zaman dolandırıldığımızı anladık" diye konuştu.

Müslim SARIYAR- Yalçın BEL - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bakanların uçağı indirildi
 En büyük Nakşi cemaati: Menzil
 Gazilerin öfkesini Büyükanıt yatıştırdı
 Şehit aileleri 'protokolde'
 İstanbul pistinden vazgeçemediler!
 İsrail'in peşmergeleri eğittiği belgelendi
 Ruhban okulu direkten döndü
 Kırgız koruculardan intikam yemini
 405 asker tecavüzden beraat etti
 Mısır resepsiyonunda viski krizi yaşandı
 Vekilden seçmene Viagra yardımı
 Yörükoğlu, Danıştay Başkanvekili seçildi
 Belediye başkanına mayınlı saldırı
 Teröristler maden işçilerini kaçırdı
YILMAZ ÖZDİL
35, 70... 50, 60...
"Yaş otuz beş!...
ERGUN BABAHAN
Korkular ülkesi
Türkiye korkularla yönetilen bir ülke.
MEHMET BARLAS
Siyasette "vizyon" ile "yalan" birbirine...
FATİH ALTAYLI
Yeter artık tepişmeyin
Bir türlü uzlaşamayan YÖK ile...
UMUR TALU
Amerikan Cinneti
Her araştırmacı için, her yazar için...
ERDAL ŞAFAK
Netameli ay
Tayland, Guiness rekorlar...
BM kürsüsünden söz düellosu
İran halkı... Ulusal servetiniz teröristlere kaynak yaratmak ve...
'İki hafta içinde yeni başbakan bulacağız'
Tayland'da önceki gece yarısı kansız bir darbeyle Başbakan...
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
Türkiye'de sadece Beşiktaş'a gelirim
3 büyükler için adı geçen Mustafa Denizli, Türkiye'de çalışırsa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu