kapat
   
11 Eylül 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
OTOBÜSTEKİLER TÜRK DEĞİL Mİ? AK Parti Çerkezköy ilçe teşkilatı mensuplarını taşıyan otobüse yapılan taşlı saldırıda bir kız çocuğu gözünden yaralandı. Saldırıyı değerlendiren Erdoğan, O otobüsün taşlanmasıyla zarar gören kim, onlar Türk değil mi diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, karakola gidip saldırılarla ilgili bilgi aldı. Bilecik Valisi Musa Çolak, otobüsün taşlanmasıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
MHP'liler olay çıkardı Başbakan karakola gitti
Muştayla Yaralanan Yeğeni Şikâyetçi Oldu
Çevik Kuvvet Pankartı İndirip Bibergazı Sıktı
Hani memur yoksulluk sınırındaydı!

Başbakan karakolda

Söğüt'te bir AKP otobüsü taşlanınca Erdoğan karakola gidip bilgi aldı.

Söğüt Şenlikleri'nde MHP'lilerle Başbakan'ın korumaları arasında çıkan arbedede Erdoğan'ın yeğeni Ali Erdoğan yaralandı. Şenlikten sonra AKP'lileri taşıyan bir otobüs de taşlanınca Başbakan Erdoğan, Bilecik'te karakola giderek bilgi aldı. Vali, "Bir kişi gözaltına alındı" dedi.

SÖĞÜT'TE AKP-MHP MEYDAN SAVAŞI
Söğüt Şenlikleri MHP ve AKP'nin slogan ve pankart savaşına dönüştü. MHP'liler Erdoğan'ı yuhalayarak ıslıkladı. Erdoğan "Bu hakaretleri duymuyor, hakkımı helal ediyorum" dedi.


MHP'liler olay çıkardı Başbakan karakola gitti

Erdoğan, Söğüt Şenliği'nde ülkücülerin protestolarına önce "Hakaretleri duymuyorum, hakkımı helal ediyorum" karşılığını verdi. Daha sonra yeğenine saldırıldığını ve AK Parti otobüsünün taşlandığını öğrenince karakola gitti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Söğüt Şenliği'nde, son günlere damgasını vuran "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözleri nedeniyle MHP'lilerin şiddetli protestosuna uğradı. MHP'lilerin muştayla saldırdıkları Başbakan'ın yeğeni ve gönüllü koruması şikayetçi oldu, Başbakan da karakola gidip bilgi aldıktan sonra Bilecik Valisi Musa Çolak'a önlem almadıkları için sert çıktı. Erdoğan, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki şenliğe eşi Emine Hanım, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Kültür Bakanı Atilla Koç ile birlikte gitti. Şenlik, Erdoğan ve bakanların ön sırada olduğu yürüyüşle başladı. Resmi ve sivil koruma görevlileri arasında, boynunda yörük poşusu, elinde Türk bayrağı ile yürüyen Erdoğan, önce "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde karanfiller atıldı, ardından MHP'lilerin protestosu başladı.

PANKART VE SLOGAN SAVAŞI
Erdoğan'ın yaklaşık 50 metre arkasında bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Devletin başına Devlet geçecek", "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları eşliğinde yürürken, Erdoğan MHP'lilerin protestolarınu duymazdan geldi. Gülümseyip el sallayan ve elini kalbinin üzerine koyan Erdoğan, yürüyüşü sürdürdü. Ülkücü gençlerin arasından geçen Erdoğan, yörük çadırlarını ziyaret etti, kendisi de yörük kıyafeti giydi, daha sonra şenliği izlemek için Söğüt Stadyumu'ndaki yerini aldı. Bu arada MHP'lilerin bulunduğu tribünde "Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir", "Sayın Başbakan Türk askeri yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor" yazılı pankartlar açıldı, "İşbirlikçi AKP" sloganları atıldı. Karşı tribündeki AKP'liler "Kıskananlar çatlasın" sloganları ve "Başbakanın Kralı Kasımpaşalı" pankartıyla karşılık verdiler. AKP'lilerin "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganına, MHP'liler "İsrail seninlegurur duyuyor" sloganı ile karşılık verdi.

VALİ'YE: İNDİRTİN PANKARTLARI
Alınan bilgiye göre, Başbakan bu sırada yanında bulunan Bilecik Valisi Musa Çolak'a "Nasıl tedbir aldınız! Törenlerde hiçbir partinin bayrak ve flaması olmayacaktı, sadece Türk bayrağı olacaktı. Bu pankartlar nereden çıktı! Hiç arama yapmadınız mı? İndirtin pankartları" dedi. Vali ise, "Gece Zara'nın konseri vardı. Konseri izlemeye gelenler gece burada yatmış, çıkmamışlar" savunması yaptı. Erdoğan'ın sözleri üzerine, Başbakanlık korumaları ve çevik kuvvet ekipleri, MHP'lilerin pankartlarını indirdiler. Çevik kuvvet, protestoyu sürdüren MHP'lilere bu kez bibergazı ile de müdahale etti. MHP'liler bu müdahaleye rağmen protestoyu sürdürdü.

ERDOĞAN: AYNAYA BAKSINLAR
Başbakan ıslık, yuhlama ve sloganlar arasında çıktığı kürsüde, konuşmasına "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir Türk evladını farklı yerlere yakıştıranlara Türk milleti prim vermeyecektir. Bu tür yakıştırmaları yapanlar önce kendilerini check etsinler, önce aynaya baksınlar, durumlarını görsünler" diyerek başladı. Alanda bulunan hiç kimseyi ayırt etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, Şeyh Edebali'nin öğüdünü okuduktan sonra " Bu noktadan hareketle, doğrusu, şahsım olarak, bütün hakaretleri duymuyorum ve hakkımı helal ediyorum'' dedi. Erdoğan konuşmasını "Bu alan, sevgi, saygı alanı olmalı" diyerek tamamladı. Ancak tören alanından ayrıldıktan sonra, dinmeyen protestolar sırasında, yeğeni ve gönüllü koruması Ali Erdoğan'a saldırıldığını, yolda AKP Çerkezköy ilçe teşkilatı üyelerini taşıyan otobüse taş atılarak camlarının kırıldığını öğrenen Erdoğan, yeğeninin şikayetçi olmasını istedi. Erdoğan, kendisi de Bilecik'teki Çarşı Polis Merkezi'ne giderek olaylarla ilgili bilgi aldı.

Cengiz UYSAL - İsmet ACAR


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Devlet kuşatılmış'
 12 Eylül darbesi protesto edildi
 Özel kalemin düğünü VIP konukları ağırladı
 7 ayda 91 şehit yürekleri yaktı
 Havaalanında skandal
 Türk pilotlar için özel saat
 Diyanet cemaatin imamını emekli etti
 'Sikorsky'ler zirveye uçtu
 İlköğretime tarlada kayıt dönemi
ERGUN BABAHAN
Devlet Müteahhitliği Karadeniz Otoyolu
New YorkBaşbakan...
MEHMET BARLAS
Kaynaşmış kitlenin içinde kaynayan...
UMUR TALU
Miniklere temenni!
Belki hiçbiriniz öyle değilsinizdir.
ERDAL ŞAFAK
Kameralı Orta Çağ
5 yıl önce bugün...
MEHMET ALTAN
11 Eylül, 12 Eylül...
Bugün 11 Eylül'de NewYork'taki...
"PKK'nın uyguladığı şiddet dehşet verici"
Wilson, 11 Eylül saldırılarının mimarı El Kaide gibi PKK'nın da...
İşte CIA'nın 'sorgu teknikleri'
Bush, "İşkence yapmıyoruz' dese de, New York Times gazetesi...
Kartal'a Doğan çarptı: 2-3
Kartal'a Doğan çarptı: 2-3
Hafta başında Trabzon teknik direktörlüğüne getirilen Ziya Doğan,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu