kapat
   
11 Eylül 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"PKK'nın uyguladığı şiddet dehşet verici"
Bush anma törenlerinde, Bin Ladin hâlâ kayıplarda

'PKK terörü' dehşet verici

Büyükelçi Ross Wilson "El Kaide ve PKK'nın temsil ettiği şey kötülük" dedi, "Yanınızdayız" mesajını verdi.

"PKK terörü dehşet verici, terör kurbanları için derin üzüntü duyuyoruz. Bu tehlike ile mücadeleden galip çıkması için Türkiye'ye destek olmaya kararlıyız. Nefret ideolojilerine karşı durmaya devam edeceğiz. Bunu ABD ve Türkiye birlikte yapacak."


"PKK'nın uyguladığı şiddet dehşet verici"

Wilson, 11 Eylül saldırılarının mimarı El Kaide gibi PKK'nın da kötülüğü temsil ettiğini söyleyerek, "Türkiye'ye destek olmaya kararlıyız" dedi.

Beş yıl önce bugün, teröristler sivil yolcularla dolu uçakları güdümlü füzelere dönüştürerek yıldırım hızıyla New York'ta Dünya Ticaret Merkezi'ni ve Washington'da da Pentagon'u vurdu. 3 binden fazla insan birkaç dakika içerisinde öldü. Bu, ABD tarihinde yaşanan ikinci en ölümcül gündü. Hayatını kaybeden 91 ülkenin vatandaşları arasında Amerikalılar ve Türkler de vardı.

DEHŞET İÇİNDE KALDIK
Saldırı anında Bakü'de bir kabul törenine ev sahipliği yapıyordum. New York'taki olay duyulduğunda, bir konuğumun yüzü kireç gibi bembeyaz kesildi ve resepsiyondan ayrıldı. Eşi Dünya Ticaret Merkezi'nde çalışıyordu ve onu bulmak, endişe dolu birkaç gününü aldı. Orada bulunan bütün Amerikalılar da bembeyaz kesildi ve bütün dünya, bu saldırıların korkunçluğu ve sebep olduğu ölüm ve yıkım karşısında dehşet içinde kaldı. Binlerce kişi elçiliğimize çiçekler ve üzüntülerini bildiren mesajlar gönderdi. Dönemin Başbakanı Ecevit ülkesinin düşüncelerini çok iyi ifade etti: "Müttefikimiz ve yakın dostumuz ABD'nin acısını paylaşıyoruz. Bütün insanlık terörizme karşı dayanışma içinde olmalıdır."

TERÖRÜ
YOK ETMELİYİZ
Başbakanın bu sözleri, elbette hem 11 Eylül saldırılarının acısını yansıtıyor hem de uzun süredir Türkiye'ye karşı devam eden terörist saldırılar konusunda yardıma çağırıyordu. El Kaide, daha sonra 2003 Kasım ayında çoğunluğu Türk 60 kişinin hayatına mal olan ve 700'den fazla insanın yaralandığı İstanbul'daki bombalama eylemlerini yaptı. Bu sırada Türkiye ile dayanışma sergileyen Başkan Bush o hazin günde yaptığı konuşmada terörü yok etmenin görevimiz olduğunu hatırlattı. 11 Eylül ve diğer saldırılar, Türkiye'nin uzun zamandır farkında olduğu bir meseleyi bizler için de açıklığa kavuşturdu. El-Kaide, PKK veya hangi gruptan olursa olsun, teröristlerin temsil ettiği şey kötülüktür. Teröristler, yaşam biçimimize ve dünya üzerindeki milyarlarca insana refah, mutluluk ve umut sunan medeniyete yönelik birer tehdittir. Bu yüzden, onları durdurma konusunda dünyanın biraraya gelmekten başka bir şansı yoktur. Teröristleri mağlup etmenin ne kadar zor bir iş olduğunu Türkiye, 11 Eylül 2001'den önceki yıllarda anlamıştı; tüm dünya ise o tarihten sonra bunun farkına varmaya başladı. Kısa bir süre önce Afganistan Büyükelçisi benimle ve başkalarıyla bir sohbet esnasında El Kaide örgütünün ülke topraklarından çıkarılma ve Taliban destekçilerinin kökünün kazınması çabalarında koalisyon güçlerinin başarısından söz etti. Bununla birlikte terörizme karşı mücadele verilen her yerde olduğu gibi Afganistan'da da problemlerin devam ettiği gerçeğini kabul etmek zorundayız. Birçok nedenden dolayı Bali, Londra, Madrid ve Bağdat ile Şırnak, Batman, Kuşadası, Marmaris ve daha başka yerlerde hayat tarzımızı yok etmeyi amaçlayan teröristleri yeme ve ortadan kaldırma konusunda gereken herşeyi yapamadık.

TÜRKİYE'YE DESTEK
PKK tarafından uygulanan şiddet dehşet vericidir ve terör kurbanları için derin üzüntü duyuyoruz. Bu tehlike ile mücadeleden galip çıkması için Türkiye'ye destek olmaya kararlıyız. ABD politikası ve benim şahsi kararlılığım da bu doğrultudadır; Kuzey Irak'ın, terörist grupların müttefikimiz Türkiye'ye karşı saldırı düzenleyebildiği bir sığınak olmaktan çıkarılması şeklindedir. Demokrasi, refah ve barışın yararlarının herkese yaygınlaştırılması için bu ülkenin özgürlükçü yurttaşlarının PKK'ya karşı zaferi, atılması gereken bir adımdır. Bu yılın 11 Eylül'ünde Amerikalılar beş yıl önceki kayıpları ile birlikte tüm terörizm kurbanlarının yasını tutmaktalar. Nefret ideolojilerine karşı durmaya, düşmanlarımızı yenmek için çalışmaya ve çocuklarımız için umut ve fırsat yeşertmeye devam edeceğiz. Bunu da Amerika ve Türkiye olarak birlikte başaracağımıza inanıyorum.

Ross Wilson Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İşte CIA'nın 'sorgu teknikleri'
 Uçaklar çarpıştı pilot böyle atladı
 IQ'su en düşüklerden
 Tanrı zengin olmanızı istiyor mu ?
 Uçakla karayoluna zorunlu iniş yaptı
 6 yılda 31 çift ayakkabı
 Kaçırılan kız milyoner oldu
 2'nci kez milyon dolar kazandı
 Parasının 0.0000001852'de birini, dilenciye verdi
 Bush "sert yöntemleri" yasallaştıracak
 Türk Emniyeti'nden ABD'de Terör Konferansı
 Yunan Başbakanı'na protestolu karşılama
 Olmert ve Abbas şartsız görüşmeyi kabul etti
 Afganistanlı valiye bombalı intihar saldırısı
 Rus lider Putin: 2008'de koltuğumu bırakıyorum
Kartal'a Doğan çarptı: 2-3
Kartal'a Doğan çarptı: 2-3
Hafta başında Trabzon teknik direktörlüğüne getirilen Ziya Doğan,...
Tigana'nın eseri
Tigana'nın eseri
Beşiktaş'ın ilk onbiri açıklanınca herkesin ağzı açık kaldı.
Ağar'dan, Baykal'a beyaz gül
Ağar'dan, Baykal'a beyaz gül
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, anamuhalefet lideri Deniz...
'Devlet kuşatılmış'
"Çete Suçlaması" haberi için SABAH'ı kutlayan CHP lideri Baykal "Çok...
MHP'liler olay çıkardı Başbakan karakola gitti
Erdoğan, Söğüt Şenliği'nde ülkücülerin protestolarına önce...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu