kapat
   
10 Eylül 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şenlikte gerginlik
AKP otobüsü taşlı saldırıya uğradı
Başbakan'ın iki koruması yaralandı
1 kişi gözaltına alındı

Şenlikte gerginlik

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne katılan Erdoğan, bazı gruplar tarafından protesto edildi. Erdoğan: "Bana edilen hakaretleri duymuyor ve hakkımı helal ediyorum" dedi.

Söğüt'te 725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapıldığı tören alanında, protokolün bulunduğu tribünün arkasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Törenin bitimine yakın protokol tribünlerinin bulunduğu yerin arka tarafında çıkan arbedeye, Başbakanlık korumaları müdahale etti.

Başbakan Erdoğan, yürüyüş kortejinin ardından, eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Erdoğan, türbe ziyaretinden törenin yapılacağı alana gelirken bir grup, ''Kahrolsun PKK, iş birlikçi AKP'' gibi çeşitli sloganlar attılar. Erdoğan, bu sloganlara el sallayarak karşılık verdi.

Daha
sonra tören alanının yanında bulunan Yörük çadırlarını ziyaret eden Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Törenin yapıldığı stadyumda çeşitli gruplar arasında kısa süreli gerginlikler yaşanırken, güvenlik güçleri olaylara müdahale etti.

Stadyumda, ''Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir'', ''Türk askeri yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor'', ''İsrail sizinle gurur duyuyor'' ve ''Ne Mutlu Türk'üm Diyene'' yazılı pankartlar görülürken, bir grup da hükümeti destekleyen ''Kıskananlar çatlasın'', ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde sloganlar attılar.

Başbakan Erdoğan, tören alanında yaptığı konuşmada, tarihin en zor dönemlerinde karamsarlığa kapılmadıklarını, bugün de kapılmadıklarını belirterek, ''Bizim anlayışımızda acze yer yoktur. İhtilaf ve çatışma alanlarını derinleştirmek için çalışanlara zerre kadar prim vermedik, vermeyeceğiz. Israrla kardeşlik ve adalet zeminini güçlendirme gayreti içindeyiz. Metaneti, sabrı, iyi niyeti elden bırakmadık, bırakmayacağız ama ne yazık ki bunun farkına varamamış veya varmak istemeyenler de var'' diye konuştu.

Erdoğan, ''Bu düşüncede, zihniyette olanlara şunu hatırlatalım'' diyerek, şunları söyledi:

''Türk milleti bu tür gerginliklere prim vermemiştir, vermeyecek. Türk milleti, manevi değerlerimizi kendi tahakkümleri altına almak isteyenlere, onun istismarını yapmak isteyenlere de prim vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir Türk evladını farklı yerlere yakıştıranlara Türk milleti prim vermeyecektir. Bu tür yakıştırmaları yapanlar önce kendilerini check etsinler, önce aynaya baksınlar, durumlarını görsünler.''

''GÜCÜMÜZÜ BİRLİKTEN VE BERABERLİKTEN ALIYORUZ''

Cumhuriyet'in istikbal hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın olunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şu anda ihtiyaç duyulan tek şeyin, kendine güvenmek ve büyük düşünmek olduğunu söyledi. Erdoğan, bütün meselenin, asla reddi miras etmeden, tarihi yok saymadan, değerleri kaybetmeden geleceğe emin adımlarla ilerlemek olduğunu kaydetti.

İnsanların acılarıyla beslenerek, umutlarıyla nemalanarak zaaflardan medet bekleyenlerin, önlerini kesemeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çünkü bizim kardeşliğimiz sadece sözlerden ibaret bir kardeşlik değildir. Bizi bağlayan kültürün, tarihin, coğrafyanın dokuduğu sağlam bağlar var.
Asırlardır kardeşiz, ebediyen kardeş kalacağız. Biz manevi değerlerden yoksun, zorla ya da tesadüfen bir araya gelmiş bir millet değiliz. Bazıları böyle zannedebilir. Yine bazıları gücümüzü kılıçtan aldığımızı düşünebilir. Böyle düşünenler, dönüp tarihe yeniden baksınlar. Gücümüzü kılıçtan değil, birlikten ve beraberlikten aldığımızı görecekler.''

Alanda bulunan hiç kimseyi ayırt etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, Şeyh Edebali'nin öğüdünü de okuyarak, ''Bu noktadan hareketle şahsıma olan tüm hakaretleri duymadım ve hakkımı helal ediyorum'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Koltuğa yapışmak için gelmedik"
 NYT: Türkiye'ye odaklanmak ABD'nin çıkarına
 Karamanlis: Türkiye'nin AB perspektifini destekliyoruz
 Bırak Allah'ını seversen!
 Kimse yan gelip yatmayacak!
 Baykal: Kurtarılmış bölge olayı çok üzücü
 İzmir'de kurtuluş günü coşkusu
 18 Lübnan protestocusu tutuklandı
MUHARREM SARIKAYA
Çardak altındaki 9 Eylül
TARİH 9 Eylül 1983...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
PKK oyununa gelmemek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen...
YAVUZ DONAT
Yiğidin harman olduğu yer
Konya Ovası'nın ortasında bir...
Aşkını yaşatmak için karaciğerini bağışladı
Akut karaciğer yetmezliği teşhisiyle hastaneye kaldırılan Yeliz...
İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga vefat etti
Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından seçilmiş İskeçe Müftüsü...
En 'ağa' cemaat!
En 'ağa' cemaat!
İsmailağa Cemaati hakkındaki suç duyuruları gibi Emniyet'in 2000...
Öldürülen Bayram Öztürk'ün evine taziye ziyaretine gittik
Öldürülen Bayram Öztürk'ün evine taziye ziyaretine gittik
Evin kapısını Öztürk'ün kızı açtı. Yaptığımız konuşma kısa ve netti:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu