kapat
   
10 Eylül 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Koltuğa yapışmak için gelmedik"
"Koltuğa yapışmak için gelmedik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bu koltuklara yapışmak için gelmedik. Adil bir yönetim sergilemek için geldik. Bunu da çok açık ve net konuşuyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok. Zaten bu koltukların hepsi gelip geçici. Kimse buraya yapışıp kalmadı ki var mı kalan, yok. Hepsi gelip geçici'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Nimet Çubuk ile birlikte Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Seranit firmasına ait granit seramik fabrikasının açılışına katıldı.

Türkücü Zara'nın seslendirdiği, ''Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda'' şarkısı eşliğinde tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, bugün Ertuğrulgazi'yi, ebediyete intikalinin 725. yılında büyük bir heyecanla andıklarını, göreve geldiğinden bu yana her yıl anma törenlerine katıldığını söyledi.

''TÜRKİYE
İLERLİYOR, GELİŞİYOR''


Anma töreninin ardından Bilecik ve Türkiye için önemli katkılar sağlayacak yeni bir tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Açılan her fabrika, halkımıza iş demek, aş demek, üretim demek, ihracat demek, ülkemizin müreffeh geleceği demek. İşte biz bunların gerçekten farklı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Dün İzmir'de, bir önceki gün Muğla'da, bugün Bilecik'te bu mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Her geçen yıl birçok açılışlar yapılmak suretiyle insanımızın kendine olan özgüvenini de artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye, insanımızın büyük gayretleri, ülkemizin zengin potansiyeliyle nihayet hak ettiği yere ulaşma yolunda. Bütün hizmet alanlarıyla, bütün üretimle sektörleriyle, bütün sosyal standartlarıyla Türkiye ilerliyor, gelişiyor. Türkiye artık sürekli
büyüyen, kronik problemlerini hal yoluna sokan, üreten, kazanan ve hedeflerini sürekli daha büyütüp, geliştiren dinamik bir ülke durumundadır.''

''TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR''

Erdoğan, Türkiye'nin bugün bir imkanlar ve fırsatlar ülkesi haline geldiğini, bundan dolayı ayrıca mutlu olduklarını belirterek, görev aldıkları
günden itibaren bir hedef koyduklarını, bu hedefte de, ''Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız, gözümüz üstünde yeri vardır'' dediklerini vurguladı.

Geçmiş yönetimlerin çoğunun bu ülkenin potansiyeline, insanının yüksek meziyetlerine yakışan vizyonu maalesef ortaya koyamadığına işaret eden Erdoğan, ''Hedeflerini doğru belirleyemediler. Siyasi ve ekonomik istikrarsızlık içinde Türkiye'nin menfaatlerini günü birlik siyasete kurban ettiler. Türkiye'nin problemleri çözümsüz kaldı'' dedi.

Erdoğan, 4 yıl önce 3 Kasımda milletin istikrarsızlığa, suistimallere ve Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi kalmamış yönetim anlayışına ''Dur'' dediğini ve değişim kararı verdiğini anlatarak, geçmişle bugün arasındaki farkın görülmesini istedi.

Geçenlerde sendikalardan bir tanesinin memurlarla ilgili bir araştırma yaptırdığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Araştırmaya göre Türkiye'de şu anda memurlarımızın yüzde 48'i konut sahibi. Yüzde 14'ü lojmanda oturuyor. Yüzde 38'inin de ödediği kira ortalaması 250 YTL. En düşük memur maaşı 750 YTL. Yani üçte biriyle kira ödeniyor. Hani bunlar yoksulluk sınırının altındaydı.''

''Biz iki şeye önem veriyoruz. Bilgiyi iyi yöneteceğiz, parayı iyi yöneteceğiz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Eğer ki finansmanı, bilgiyi iyi yönetemezsek, biz de öncekiler gibi aynı duruma düşeriz. Onun için popülizm bizim iktidarımızda olmayacaktır. Biz bu koltuklara yapışmak için gelmedik. Adil bir yönetim sergilemek için geldik. Bunu da çok açık ve net konuşuyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok. Zaten bu koltukların hepsi gelip geçici. Kimse buraya yapışıp kalmadı ki var mı kalan, yok. Hepsi gelip geçici.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki yatırımların tüm hızıyla sürdüğüne dikkati çekerek, yatırımcılara teşekkür etti.

Törende daha sonra, fabrikanın açılış kurdelesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İtalyan Seramik Makineleri ve Ekipmanları Federasyonu Başkanı Pierre Luigi Ponzoni, Sinpaş Grup Başkanı Avni Çelik ve Seranit A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Altunalan tarafından kesildi.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları fabrikayı da gezdiler.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Şenlikte gerginlik
 NYT: Türkiye'ye odaklanmak ABD'nin çıkarına
 Karamanlis: Türkiye'nin AB perspektifini destekliyoruz
 Bırak Allah'ını seversen!
 Kimse yan gelip yatmayacak!
 Baykal: Kurtarılmış bölge olayı çok üzücü
 İzmir'de kurtuluş günü coşkusu
 18 Lübnan protestocusu tutuklandı
MUHARREM SARIKAYA
Çardak altındaki 9 Eylül
TARİH 9 Eylül 1983...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
PKK oyununa gelmemek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçen...
YAVUZ DONAT
Yiğidin harman olduğu yer
Konya Ovası'nın ortasında bir...
Aşkını yaşatmak için karaciğerini bağışladı
Akut karaciğer yetmezliği teşhisiyle hastaneye kaldırılan Yeliz...
İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga vefat etti
Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından seçilmiş İskeçe Müftüsü...
En 'ağa' cemaat!
En 'ağa' cemaat!
İsmailağa Cemaati hakkındaki suç duyuruları gibi Emniyet'in 2000...
Öldürülen Bayram Öztürk'ün evine taziye ziyaretine gittik
Öldürülen Bayram Öztürk'ün evine taziye ziyaretine gittik
Evin kapısını Öztürk'ün kızı açtı. Yaptığımız konuşma kısa ve netti:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu