kapat
   
07 Eylül 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mustafa Erdal
Katil mihraba gizemli bir mektup bırakmış
'Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır'

Katilin mihraba bıraktığı mektup

İmamı bıçaklayınca camide linç edilen Mustafa Erdal'ın mihraba bir mektup sakladığı ortaya çıktı. Katil mektubunda gördüğü rüyayı anlattı.

Katil, cinayetten önce mihraba koyduğu esrarengiz mektubunda şöyle yazdı: "Rüyamda kendimi bir şeyh olarak gördüm. Arkası açık bir arabanın içindeydim. Cenaze arabasıydı. Demek ki ben Allah'ın sevdiği bir kulmuşum."

Tanıklar: Görmedik
Bu arada polis, linçe katılanları bulmak için soruşturmasını sürdürüyor. Cemaatten gözaltına alınan 14 kişinin aynı ifadeyi vererek "Saldırgan Allah deyip, imama saldırdı. Ancak kargaşa çıktı. Bu nedenle linçi görmedik" dedikleri öğrenildi.

Linç görüntüleri çıktı
Bu kişilerin tümü serbest bırakıldı. Polis, linççileri belirlemek için DNA testi yapacak. Bir televizyon programında ise dün, linçten hemen sonra çekilen ve cemaati gösteren görüntüler yayınlandı.

'Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır'
Camide linç olayı, polisin dikkatini de tarikatlara çekti. Polisin belirlemelerine göre, tarikatlarda şeyhe bağlılık çok şiddetli boyutta. Müritler arasında, "Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" görüşü hâkim. Tarikata ileri yaşlarda girenlerde sapkınlık artıyor.


Katil mihraba gizemli bir mektup bırakmış

İmam Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayınca, İsmailağa Camisi'nde cemaatin linç ederek öldürdüğü Mustafa Erdal'ın, olaydan önce yazdığı bir mektubu caminin mihrabına bıraktığı ortaya çıktı. Erdal'ın, öldüğünü gördüğü bir rüyasını anlattığı mektuba, Fatih Cumhuriyet Savcılığı el koydu.

İstanbul-Fatih İsmailağa Camisi'nde, geçen pazar günü yaşanan çifte cinayette sürpriz bir mektup ortaya çıktı. Camide, imam Bayram Ali Öztürk'ü bıçaklayınca linç edilen Mustafa Erdal'ın, cami mihrabına bıraktığı mektubu, cami cemaati polise teslim etti. Katilin mektubunda bir rüyasından söz ettiği anlaşıldı. Polis de, ilk incelemesinin ardından mektubu soruşturmayı yürüten Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.

KENDİNİ ŞEYH GÖRDÜ
Mustafa Erdal'ın imam Öztürk'ü öldürmeden önce yazıp, mihraba bıraktığı sanılan mektupta, "Rüyamda kendimi bir şeyh olarak gördüm. Müritlerim vardı. Arkası açık bir arabanın içindeydim. Bu cenaze arabasıydı. Demek ki ben Allah'ın sevdiği bir kulmuşum, iyi bir insanmışım" cümlelerinin yer aldığı öğrenildi. Katilin, bu mektubu mihraba bıraktıktan sonra bıçağına sarılıp, imamı bıçakladığı, daha sonra da cemaat tarafından linç edildiği sanılıyor. Mustafa Erdal'ın bir yakını da, SABAH'a rüya hakkında açıklamalarda bulundu. Adını vermek istemeyen Erdal'ın yakını, "Erdal bize sürekli olarak 'bu cemaatin başına geçeceğim' diyordu" dedi.

DNA TESTİ BELİRLEYECEK
Öte yandan Mustafa Erdal'ı linç edenler DNA testleriyle belirlenecek. Polis, cami içinde bulduğu ve henüz kimlere ait oldukları belirlenemeyen takke ve çoraplar ile giysi parçalarının da aralarında bulunduğu 15 adet eşyayı, Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye aldı. Delil niteliğinde bulunan eşyalarda DNA testi yapılabilecek kıl ve ya tüy örnekleriolup olmadığı araştırılıyor. Ayrıca Mustafa Erdal ile imam Bayram Ali Öztürk'ün cesetleri üzerinde alınan kan örneklerine DNA testi yapılıyor. Bu testlerin sonuçları savcılık emriyle gözaltına alınan cemaat üyelerinin kan örnekleriyle karşılaştırılacak.

CEMAAT: GÖRMEDİK
Öte yandan Fatih Cumhuriyet Savıcılığı'nın talimatı üzerine önceki gün gözaltına alınan toplam 14 cemaat üyesi de dün mahkemeye sevk edildi. Polisin Öztürk'ün kaldırıldığı Medical Park Hastanesi'nin güvenlik kameralarından tespit ederek gözaltına aldığı 14 kişiden, üçü savcılık 11'i ise sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. Olay günü cemaatin en ön safında yer aldıkları ileri sürülen 14 kişinin de, "Saldırgan Allah deyip, imama saldırdı. Ancak kargaşa çıktı. Bu nedenle linç olayını görmedik" dedikleri öğrenildi. Bu arada polis, Mustafa Erdal'ın cinayetten bir gece önce tuvalette 1.5 saat görüşme yaptığı ileri sürülen cep telefonunun kayıtlarını incelemeye devam ediyor.

'BAŞINI ÇARPTI' DENMİŞTİ
Çarşamba Mahallesi'nde bulunan İsmailağa Camisi'nde emekli imam Bayram Ali Öztürk, pazar günü sabah namazını kıldırdıktan sonra vaaz verdiği sırada 'icazet almak istiyorum' diyerek yanına yaklaşan Mustafa Erdal tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Öztürk 2 bıçak darbesiyle olay yerinde can verirken, cinayetin ardından cemaat Erdal'ı linç etmişti. Olayın ardından polis Erdal'ın 'başını mihraba vurarak öldüğünü' açıklamıştı.

Ferit ZENGİN - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yargıdan hükümete ilk teşekkür maaş için
 Acının dini yok
 Komutanın yakasına sarılmıştı telefonda tepki mi dinleyeceğim
 Türkiye'nin AB'deki en büyük destekçisi Hollanda
 "Otostopçu diye aldık PKK'lı çıktı"
 Jandarmadan DTP'ye operasyon
 Hükümetten Sezer'e son dakika çalımı
 Gazeteciye silahlı saldırı düzenlendi
 Bahçeköy Belediye Başkanı'na kurşun
 'Nefesiniz kokuyor' tartışması
 'İşkenceye karşı ilerleme kaydedildi'
 Uluslararası Af Örgütü'nden adli sisteme eleştiri
YILMAZ ÖZDİL
once upon a time...
Alt tarafı 20 sene...
ERGUN BABAHAN
İktidar yan gelip yatma yeri değildir
Lübnan'a asker...
MEHMET BARLAS
Halk eğilimi karar almak için tek veri midir?
Demokratik...
UMUR TALU
Hiç risk yoktu!
Size tezkereyle filan alakasız bir şey...
FATİH ALTAYLI
Aydın Doğan'ın mektubu
Dün ekonomi sayfamızda bir haber...
ERDAL ŞAFAK
Bize ne oldu?
Türkiye doğuya giden ama...
Krize erteleme formülü
Diplomatik kaynaklara göre AB, Türkiye'de gelecek yılki seçimi...
Tarihi dava KKTC lehine sonuçlandı
Rumların KKTC'de mülk alan bir İngiliz aileye karşı...
Elde var bir: 2-0
Elde var bir: 2-0
Türkiye, Malta önünde ilk yarıda boş tribünler gibiydi. 2. yarıda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu