kapat
   
01 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
G.Saray'da Inamoto ve Topal imzayı attı
Galatasaray Mehmet Topal'ı aldı

G.Saray'da Inamoto ve Topal imzayı attı

Galatasaray, transfer sezonun son gününde iki futbolcuyu birden renklerine katarak, West Bromwich Albion'dan Japon futbolcu Junichi İnamoto ve Dardanelspor'dan Mehmet Topal'la sözleşme imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan ve Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in hazır bulunduğu imza töreninde İnamoto ile 1, Mehmet Topal ile de 5 yıllık resmi mukavele imzalandı.

Adnan Sezgin, transferin bitmesine saatler kalan iki futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, ''West Bromwich Albion'dan Junichi İnamoto ile 1 yıl sözleşme imzaladık. Mukavelimizde opsiyonu kulüpte olmak üzere 1 yıllık daha hakkımız var. İkinci arkadaşımız Mehmet Topal ile 5 yıllık mukavele yaptık. Uzun süredir gündemimizde olan bir isimdi. Her iki oyuncuya da başarılar diliyorum'' dedi.

Basın
mensuplarının, ''İnamoto hiç gündemde değildi'' şeklindeki yorumları üzerine, esprili bir şekilde, ''Demek ki atladığınız isimlerden biri. 1 aydır gündemimizdeydi. Son 2 günde ciddileşti'' derken, transferlerle ilgili olarak da, ''Teknik heyetin görüşü alındı ve hep beraber karar verildi. Ama İnamoto hocamızın özellikle istediği bir isimdi'' diye konuştu.

İnamoto'nun transferinin kulübe ekonomik katkısının da olacağının hatırlatılması üzerine ise Sezgin, ''Hiçbir transfer sadece sportif veya ekonomik olarak düşünülmez. Transferde klasik şekilde uzaklaşıldı dünyada. Dolayısıyla tek başına sportif katkı veya tek başına ekonomik katkı düşünülürse eksik olur'' ifadelerini kullandı.

''YILDIZ KAVRAMI SUBJEKTİF''

Adnan Sezgin, İnamoto'nun taraftarlardaki yıldız oyuncu beklentisini karşılayıp karşılamayacağının sorulması üzerine, şunları söyledi:
''Neye göre yıldız? Yıldız kavramı subjektiftir. Transferin yıldız olup olmadığı subjektif bir yorum olur. Biz transfer çalışmalarında gerçekten çok büyük isimlerle temasa geçtik ama büyük handikaplar var. Futbolcuların tercihi İtalya ve İspanya oldu. Çok yoğun temas içinde olduğumuz oyuncuların yüzde 90'ı İspanya'ya gitti. Yıldız oyuncu almak başarının garantisi değil. Alırsınız, takıma vereceği katkı beklentiler gibi olmayabilir. Hiç yıldız olmayıp da burada takıma çok daha fazla katkıda bulunabilecek futbolcular olabilir. Yıldızı bulmak kolay, önemli olan yıldız olabileceği bulmak.''

HEİNZ'IN SÖZLEŞMESİ FESH EDİLDİ

Adnan Sezgin, İnamoto'nun takıma katılmasıyla birlikte Çek futbolcu Marek Heinz'ın sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiklerini açıkladı. Bu durumun futbolcuyla hemen FIFA'lık olacakları anlamına gelmediğini belirten Sezgin, ''Hala görüşmelerimiz sürüyor. Ona menajerlerinden fazla biz çalıştık yeni takım bulmak için. Ama biz de kulübümüzün haklarını korumak zorundayız. En az zararla nasıl çıkarız onun arayışları içindeyiz'' şeklinde konuştu.

İNAMOTO: ''REKABETE GELDİM''

Galatasaray'ın yeni transferi Junichi İnamoto, sarı-kırmızılı takımda rekabetin yüksek olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın eski bir futbol geleneğine sahip olduğunu, hem tecrübeli hem de genç futbolcuları kadrosunda bulundurduğunu ifade eden Japon futbolcu, ''Dolayısıyla rekabetin çok olduğu bir takıma galdim. Bunun için de mutluyum. Galatasaray tarafından takip edildiğim söyleniyordu ama ben Türkiye'de oynayacağımı düşünüyordum. Benim için de sürpriz oldu ama çok mutluyum'' dedi.

İnamoto, Galatasaray'ın oynadığı mevkii itibariyle kendisinden büyük beklenti içinde olduğunun ve bunun baskı yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine, ''Bu kadar medya mensubu burada olunca baskıyı hissetim bile. Ama buradaki beklentinin baskısından çok hocanın istediği bir oyuncu olmam beni rahatlatıyor'' diye konuştu.

Japonların Türkiye'de yüksek seviyede futbol oyandığını bildiklerini, Türkiye'ye tarihi ve güzellikleri için geldiklerini söyleyen İnamoto, kendisi için de mutlaka gelenlerin olacağını kaydetti.

''ŞAMPİYONLAR LİGİ TERCİH SEBEBİM''

Türkiye'ye gelmeden önce Bolton'dan teknik direktörü olan Jean Tigana veya Japonya Milli Takımı'ndan hocası olan Zico'yla herhangi bir görüşmesi olmadığını İnamoto, ''Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takım olması tercih nedenlerimden biridir. Daha ön planda bir ekibe geldim. West Bromwich Albion'ın ligden düşmesi sonrası Galatasaray'ın teklifi de cazipti'' derken, takımda uyum sorunu yaşamayacağını belirterek, ''Takımımın başarısı için çalışacağım.

Hocamızla ve takım arkadaşlarımla İngilizce anlaşıyorum. Geçen senenin şampiyonu ve bu senenin şampiyon adayı olan takımımda, istekler doğrultusuna mücadele edeceğim'' diye konuştu.

İnamoto, milli takımdan teknik direktörü olan Zico'nun Fenerbahçe'nin başında olmasıyla ilgili de, ''Zico'nun Fenerbahçe'yi çalıştırması benim için avantaj. Çünkü onun nasıl futbol oynattığını biliyorum'' dedi.

Ayrıca, Japonya'nın 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'ye uğur getirdiği, kendisinin de Galatasaray'a uğur getirip getirmeyeceği şeklinde yöneltilen bir soru üzerine ise İnamoto, ''Ortada bir şans durumu varsa, o da benim için Galatasaray'da oynamaktır. Şanslı olan benim'' diyerek sözlerini tamamladı.

MEHMET: ''KENDİME GÜVENİYORUM''

Galatasaray'ın, Dardanelspor'dan transferi genç futbolcu Mehmet Topal, kendisine güvendiğini söyledi.

Teknik direktörün kendisinden isteklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını anlatan Mehmet, ''Elimden gelenin en iyisini yaparak mücadele edeceğim. Kendime güvenmeseydim gelmezdim. Güvenim sonsuz. En iyisini yapmaya hazırım. Gerisi hocama kalır. Genç futbolculara daha fazla şans verilmesi de tercih sebebim oldu'' şekline konuştu.

Sözleşme imzalamalarının ardından İnamoto 23, Mehmet ise 14 numaralı formalarıyla basın mensuplarına poz verdiler.

Öte yandan, Junichi İnamoto'nun transferi nedeniyle gerçekleştirilen imza törenine basın mensuplarının da ilgisi yoğun oldu.

Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'ndaki törende yerli basın mensularının yanı sıra, Japon medya çalışanları ve uluslararası ajansların temsilcileri de yer aldı.


INAMOTO TAKIMLA BİRLİKTE İLK ANTRENMANINA ÇIKTI

Denizlispor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da yeni transfer Junichi Inamoto, takımla birlikte ilk antrenmana çıktı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda Japon futbolcunun da yer aldığı bildirildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda Necati Ateş, Sabri Sarıoğlu ve Hasan Kabze, tedavilerinin ardından fizyoterapistler eşliğinde salon ve sahada çalışırken, genç oyuncu Oğuz Sabankay'ın da tedavisinin ardından salonda idman yaptığı açıklandı.

Galatasardaylı futbolcular bu akşam bir idman daha yaptıktan sonra hafta sonunu dinlenerek geçirecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Japonya'da finalin adı Yunanistan-İspanya
 ABD'yi deviren Yunanistan finalde: 101-95
 F.Bahçe Deivid ile 4 yıllık sözleşme imzaladı
 12 Dev Adam'ın Fransa'ya karşı şansı tutmuyor
 Arslanım benim: 95-84
 Milli Futbol Takımı Almanya'ya gitti
 Luciano F.Bahçe'ye veda etti
 Arsenal ile Chelsea arasında Cole-Gallas takası
 UEFA'dan Trabzonspor'a para cezası
 ABD Açık'ta 2. tur maçları oynandı
 F.Bahçe 'Kezman' haberleri için RTÜK'e başvurdu
 Can Arat: Zico kim iyi oynarsa onu oynatıyor
 Gaziantepspor Meksikalı Nigris ile sözleşme imzaladı
 Eşim de Türk olacak
 Hoşgeldin Samuray
 Yöneticiye yakışmadı
 Bosque'nin intikamı
 Lugano ve Edu Brezilya'nın en iyisi
 Hakan Şükür'ün hasreti bitecek mi?
 Bu otobüs bizi 2008'e götürür
 Yine bir ilk
 FIA peşimizi bırakmıyor
 Davenport şipşak
 Günün içinden
MURAT DİDİN
Gelin beraber yazalım
Daha önce hiç yenemediğimiz...
KAZIM KANAT
2 Korkak tavuk, 12 cesur yürek!
Kaptan İbrahim...
KEMAL DİNÇER
Fener'e yabancı menajer lazım
Son 3 sezondur dillere...
Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum
Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum
GATA'yı birincilikle bitiren teğmen Ayça Alan astsubay emeklisi...
Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası
Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası
Eski muhasebecinin silahlı saldırısında biri ölen biri de yaralanan...
Üçüncü sayfa güzeli
Üçüncü sayfa güzeli
Uyuşturucu kullandığı için zor günler geçiren Kate Moss, acılarını ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu