kapat
   
02 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum
Annesi: Ayça her zaman doktor olmak istedi

Kızımın fotoğrafını gördükçe ağlıyorum

84 erkeği geride bırakarak GATA'yı birincilikle bitiren tabip teğmen Ayça Alan'ın ailesi SABAH'a konuştu. Emekli astsubay baba Zafer Alan, kızının Genelkurmay Başkanı ile dans ettiği fotoğrafı görünce duygulandığını söyledi: "O fotoğrafa baktıkça gözyaşı döküyorum."

Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum

GATA'yı birincilikle bitiren teğmen Ayça Alan astsubay emeklisi babasının gözbebeği. Baba Zafer Alan; kızının Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile dans ederken çekilen fotoğraflarını gördükçe, mutluluktan gözyaşlarını tutamadığını söylüyor.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni (GATA) birincilikle bitiren, teğmen rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne adım attığı ilk gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile dans ederek Türkiye'nin gündemine oturan Ayça Alan, ailesini de sevince boğdu. Ayça Teğmen, başarısıyla, "Her zaman dik dur" diyen babası emekli Astsubay Zafer Alan'ın öğüdünü de tuttu. Baba Alan, kızının Paşa'yla dans ederken çekilen fotoğraflarını gördükçe, "gözbebeğim" diye sevdiği kızı Ayça için gözyaşlarını tutamadığını söylüyor. Türkiye'nin konuştuğu "Ata'nın Kızı" Tabip Teğmen Ayça Alan'ın ailesi, kızlarını ve mutluluklarını SABAH'a anlattı.

KIZ LİSESİ MEZUNU
Ayça Teğmen'in ailesi İzmir'de yaşıyor. Babası Zafer Alan emekli Astsubay. Anne Güler Alan ise yaşamını çocuklarına adamış bir ev hanımı. Ayça Teğmen ve kardeşi Aslı, İzmir doğumlu. Ancak babasının mesleği gereği çocukluk ve ilk gençlik yılları farklı illerde geçmiş. Ayça, İzmir'de babaannesinin yanında liseyi okurken, aile ise Ankara'da bulunuyormuş.GATA birincisi teğmenin babası Zafer Alan emekli asker...Aileden ayrı geçen üç yılın sonunda sadece kız öğrencilere açık İzmir Tarihi Kız Lisesi'ni birincilikle bitiren Ayça, erkek öğrencilerin çoğunlukta olduğu Askeri Tıp Akademisi'ne ilk adımını attığında alışmakta zorlanmış. Ancak kısa sürede Akademi'ye alışan Ayça Teğmen, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfları da dereceyle bitirmiş.

OYUNU MESLEĞİ OLDU
Annesi Güler Alan, O'nun her zaman doktor olma hayalini şu cümlelerle anlatıyor: "Ayça bir buçuk yaşında konuşmaya başladı. Daha o zamanlar bile oyunlarda doktor olurdu. Bazı aileler çocuklarının mesleklerini belirlerken, Ayça bize doktorluğu aşıladı. Üniversiteye girerken bütün tercihleri tıp üzerine oldu. Farklı tercihlerde de bulunmasını önerdiğimizde bile eli sadece diş hekimliği yazmaya gitti." Güler Hanım kızının başarısının tesadüf olmadığını, her zaman disiplinli çalıştığını anlatırken de, "Askeri lojmanlarda büyümüş olması ona bu disiplini kazandırdı. Biz hiçbir zaman zorlamadığımız halde O, Atatürk ile ilgili kitapları elinden hiçdüşürmedi" diyor.

BABASININ HER ŞEYİ
Asker emeklisi baba Zafer Alan ise kızını anlatırken daha çok ailenin yaşadığı duyguları aktarıyor. "Gözbebeğim" diye sevdiği kızı Ayça'nın GATA birincisi olmasını öğrendiği andaki ve Genelkurmay Başkanı ile ettiği dans fotoğraflarını gördüğünde hissettikleri gururu Zafer Alan şöyle ifade ediyor: "O bizim her zaman gözbebeğimizdi. Her zaman hayatta dik durmasını öğütlediğim kızım, yüzümüzü bir gün bile kara çıkarmadı. Hep başarılarıyla göğsümüzü kabarttı. Gazetede fotoğraflarını gördükçe gözyaşlarımı tutamıyorum. Kızım bize ne büyük mutluluklar yaşattı. Bir baba evladından daha ne ister?"

EVLİLİK İÇİN ERKEN
Nisan ayında girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarına göre GATA'da dermatoloji alanında eğitimine devam edecek Ayça Teğmen, hâlâ anne babasının küçük kızı. Anne Güler Hanım, kızının evlenmesi için yaşının henüz erken olduğunu ve küçük kızlarının evlenebilmek için daha bir yerlere gelmediğini düşünüyor.

Özge TATAR ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Zanlı aftan yararlanıp çıkmış
 Yaşlılara "maaş" işkencesi
 Datça'da orman yangını büyüyor
 Torpil=yolsuzluk
 Sahipsiz TRT halka uzak
 'Kapkaç' araştırması
 Türk uçağı Rusya'da gözlem uçuşu yaptı
 Tunceli'de bir terörist öldürüldü
 Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası
 Ortaöğretimde seçmeli mezhep dersi tartışması
 Özel okullar burs atağında
 Komutana halay sorgusu
 Modacılar Sezer'in elbisesini beğendi
 Polisler "Bunlar vatan haini" diyerek halkı galeyana...
 Anjiyoda ölüm davalık oluyor
 En büyük dijital kütüphane
 Havacılar kılıç çattı, denizciler sancak devretti
 Özal Göcek'e yerleşiyor
 6 terörist teslim oldu
 Mayın tuzağı son anda fark edildi
 Daily Times: CIA 14 Türk'ü arıyor
 Emekli General Hüseyin Atilla Öksüz'ün Cevap Ve Düzeltmesi
YILMAZ ÖZDİL
Yıktın perdeyi eyledin viran...
Hacivat ile Karagöz var,...
ERGUN BABAHAN
Günlük hayatın faşizmi ve iktidar
Bizden farklı görüşe...
MEHMET BARLAS
Bilgisizlik ancak safsata ile örtülebilir
Siyasi...
FATİH ALTAYLI
Cerrah'tan yanıt
Linç girişimine "Vatandaşın...
ERDAL ŞAFAK
Şahinlerin dansı
İran nükleer krizinde bugünden itibaren...
'İlerlememe raporu' geliyor
AB Komisyonu tarafından ekim ayında açıklanacak İlerleme Raporu'nda...
Irak'ta kuzeye kaçış
İç savaş tehdidi, intihar saldırıları, etnik katliamlar... Şii...
Arslanım benim: 95-84
Arslanım benim: 95-84
Litvanya'ya son 10 dakikada tam 35 sayı attık. Bitime 3 dakika kala...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu