kapat
   
01 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Can Arat: Zico kim iyi oynarsa onu oynatıyor

Fenerbahçe ve (A) Milli Futbol Takımı'nın genç savunma oyuncusu Can Arat, Brezilyalı teknik direktör Zico'nun Christoph Daum'dan farklı olarak kim iyi oynarsa, onu oynattığını söyledi. Can, ''Bu sezon ilk 11'de oynuyorsun. Eski teknik direktörün Daum sana güvenmiyor muydu?'' şeklindeki soruya, ''Daum 'genç ve tecrübesiz' olduğum için bana güvenmiyordu. Hocadan hocaya fark var. Daum hocamızın görüşü böyleydi ama Zico hocamız Kerim'i, beni, Semih'i oynatıyor. Yeri gelecek Olcan'ı oynatacak. Yani böyle bir düşüncesi yok'' dedi.Zico'nun iyi olana forma verdiğini vurgulayan genç oyuncu, ''Kim iyiyse, kim hocanın istediklerini yapıyorsa, Zico hocamız ona yer veriyor. Bu da başarıyı getirecektir. Çünkü rekabet ortamı oluşturuyor. Kim iyi olursa onun oynayacağının herkes bilincinde'' diye konuştu.

Can
Arat, Zico'nun kendilerinden biriymiş gibi davrandığını vurgulayarak, ''Zico'nun benim ve arkadaşlarım üzerindeki etkisinin şu olduğunu düşünüyorum: Bizden biri gibi davranıyor ve sahada çıkardığı 11 onun için en iyisini yapmaya çalışıyor. Herkesin de hocamız için her şeyini verdiğini düşünüyorum'' dedi.

''YEDEK KALSAM DA ÖNEMLİ DEĞİL''

Can, Fenerbahçe'nin savunmaya Lugano ve Edu'yu transfer etmesinin kendisini nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soruya ''Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısıdır '' diye yanıt verdi.

Bununla ilgili fazla konuşmanın gereksiz olduğunu kaydeden Can Arat, şunları söyledi:

''Benim işim çok çalışmak, şans verildiği zaman kulübümü en iyi şekilde temsil etmek. Çalışmalıyım, oynatıldığımda en iyisini yapmalıyım. Ondan sonra yedek kalsam da önemli değil. Çünkü biz bir şeyler için mücadele ediyoruz. Bizim hayatımız tabii ki önemli ama 'kulübüm bana ne yapar?' diye bekleyemem. 'Ben kulübüme ne yaparım' diye onu düşünüyorum. Sahaya çıkar hocamızın dediğini yaparız, yapamıyorsak da sıramızı bekleriz.''

Can, ''Sakaryaspor maçı öncesi transferlerin açıklaması sizi olumsuz mu etkiledi?'' şeklindeki soru üzerine, ''Savunmaya da oyuncu alındı ama bana etkisi olmadı. Ben iyiysem oynarım, gelen arkadaşımız daha iyiyse o oynar. Sonuçta 100. yılda her şey Fenerbahçe için olacak'' şeklinde konuştu.

''DİNAMO KİEV MAÇINDA GENÇ OLDUĞUM İÇİN BEN ELEŞTİRİLDİM''

Milli futbolcu, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile oynadığı maçlarda çok fazla hata yapmadığını savundu.

''Genç olduğum için, yeni yeni oynamaya başladığım için insanlar benim üzerime geliyor'' diyen Can, şöyle devam etti:
''Ben bunları fazla dikkate almıyorum. Alabileceğim eleştirileri alıyorum ama kafama takmamam gereken şeyleri takmıyorum. Eğer Dinamo Kiev maçında hata yapmışsam, o hataları tecrübeli biri yapsa bu kadar eleştirilmez. Gerçi ben çok fazla hata yaptığımı düşünmüyorum. Çünkü savunma takım halinde yapılır, sadece stoperler savunma yapmaz. Nasıl takım halinde hücum yapıyorsak, takım halinde savunma yapmamız gerekiyor. Eğer benim hatalarım varsa, hatalarımın bilincindeyim ama o hataları daha tecrübeli oyuncular yaparsa onlara kimse birşey söylemez.''Genç futbolcu, sahada tecrübeli oyuncuların kendisine bağırmasıyla ilgili olarak da, ''Saha içinde böyle şeyler olacaktır. Yeri geldiğinde ben de bağırıyorum'' dedi.

''FATİH HOCA İÇİN SAHADA CANIMI VERİRİM''

Can Arat, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim sayesinde bugün Fenerbahçe'de ilk 11'de oynadığını kaydetti.
Birçok hocanın kendisinde emeği olduğunu ama son noktayı Fatih Terim'in koyduğunu anlatan Can, ''Her futbolcuyu birisi elinden tutup ön plana çıkarmıştır. Birçok hocanın bende emeği var ama son noktayı, hayatımdaki dönüm noktasını Fatih Terim koydu. Belki Fatih Terim olmasaydı, bu sene Fenrebahçe'de forma şansı bulamayacaktım. Ya bonservisimle satılacaktım, ya da kiralık olarak başka bir takıma verilecektim'' diye konuştu.

Can, Fatih Terim'in kendisine güvendiğini ifade ederek, şunları söyledi:''Bunun bilincindeyim. Maçlara çıkmadan önce Fatih hocamın yüzünü kara çıkartmamak için dua ediyorum. Çünkü bana güveniyor, benim arkamda duruyor. Fatih hocamın benim hayatımdaki etkisi çok büyük. Milli takıma çağırdı, bana güvendiğini gösterdi. Ben bu güven sayesinde hocam için sahada canımı veririm.''

''ARTIK MAÇ OYNAMA STRESİNİ AŞTIM''

(A) Milli Takım'da son 6 hazırlık maçında oynadığını belirten Can, Malta karşısında ilk kez resmi bir maçta forma giymeye hazırlandığını vurguladı.Matla maçında Fatih Terim şans verirse, hazırlık maçlarında oynadığı gibi oynayacağını dile getiren genç oyuncu, ''(A) Milli Takım'da ilk kez resmi bir maçta oynayacağım ama üzerimde stres yok. Hazırlık maçlarında da üzerimde stres yoktu. Bu maçta da olmayacaktır. Çünkü maç oynama stresini aştım, artık maçlarda 'Nasıl yapacağım, becerebilecek miyim?' diye düşünmüyorum. Yapabileceğim şeyleri yapıyorum, kötü yaptığım şeyleri telafi etmeye çalışıyorum'' diye konuştu.Can, Almanya'da seyircisiz oynayacakları Malta maçının zor geçeceğini ifade ederek, ''Grup maçlarında ilk maç çok önemlidir. Elemelere galibiyetle başlamak istiyoruz. İyi başlayıp, iyi bitirmeyi hedefliyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Japonya'da finalin adı Yunanistan-İspanya
 ABD'yi deviren Yunanistan finalde: 101-95
 F.Bahçe Deivid ile 4 yıllık sözleşme imzaladı
 G.Saray'da Inamoto ve Topal imzayı attı
 12 Dev Adam'ın Fransa'ya karşı şansı tutmuyor
 Arslanım benim: 95-84
 Milli Futbol Takımı Almanya'ya gitti
 Luciano F.Bahçe'ye veda etti
 Arsenal ile Chelsea arasında Cole-Gallas takası
 UEFA'dan Trabzonspor'a para cezası
 ABD Açık'ta 2. tur maçları oynandı
 F.Bahçe 'Kezman' haberleri için RTÜK'e başvurdu
 Gaziantepspor Meksikalı Nigris ile sözleşme imzaladı
 Eşim de Türk olacak
 Hoşgeldin Samuray
 Yöneticiye yakışmadı
 Bosque'nin intikamı
 Lugano ve Edu Brezilya'nın en iyisi
 Hakan Şükür'ün hasreti bitecek mi?
 Bu otobüs bizi 2008'e götürür
 Yine bir ilk
 FIA peşimizi bırakmıyor
 Davenport şipşak
 Günün içinden
MURAT DİDİN
Gelin beraber yazalım
Daha önce hiç yenemediğimiz...
KAZIM KANAT
2 Korkak tavuk, 12 cesur yürek!
Kaptan İbrahim...
KEMAL DİNÇER
Fener'e yabancı menajer lazım
Son 3 sezondur dillere...
Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum
Ayça'nın babası: O fotoğrafa bakıp, gözyaşı döküyorum
GATA'yı birincilikle bitiren teğmen Ayça Alan astsubay emeklisi...
Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası
Bacanak doktorlara 'rant sağladı' iddiası
Eski muhasebecinin silahlı saldırısında biri ölen biri de yaralanan...
Üçüncü sayfa güzeli
Üçüncü sayfa güzeli
Uyuşturucu kullandığı için zor günler geçiren Kate Moss, acılarını ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu