Çingene türlüsü
Zeytinyağını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Taze fasulye, su ve kesme şekeri katıp harmanlayın, fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Barbunya, kuru fasulye, havuç ve dolmalık biberi katıp, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Domatesleri ilave edip, karıştırın. Üzerine maydanoz serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 500 gr. taze fasulye (ayıklanmış, 3 cm. kesilmiş)
* 1 su bardağı barbunya (haşlanmış)
* 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet soğan (yarım halka doğranmış)
* 1 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* 1 adet havuç (kalın jülyen doğranmış)
* 2 adet dolmalık biber (jülyen doğranmış)
* 1 adet domates (iri küp doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
|