Patates dolması
Patatesleri fırçalayarak iyice yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Bir çatal ile 5 yerinden delin. Fırın tepsisini yağlayıp, patatesleri üzerine yerleştirin ve üzerleri açık olarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patateslerin üste yakın kısımlarından ince bir kapak kesip, içlerini kaşıkla oyarak boşaltın. Fasulyeleri hazırladığınız patateslere doldurup, üzerlerine ketçap gezdirip, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri açık olarak, peynir eriyene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 4 adet büyük boy patates
* Zeytinyağı Fasulyeli, pirinçli harç:
* 500 gr. kuru fasulye (konserve)
* 1 çorba kaşığı ketçap
* 1/3 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş)
* 2 sap maydanoz (iri kıyılmış)
|