Pilavuna
Hamur için 1 adet yumurtayı, unu, sütü, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her birini çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Bu arada iç malzemesi hazırlayın. Rendelenmiş hellim peyniri, dilediğiniz miktarda kuru üzümü, yarım paket kabartma tozu, 2 adet bütün yumurta ve diğer iki yumurtanın akını ekleyin. İyice karıştırın. Bu harcı çay fincanı tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurların içine yayın. Kenarlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 1 adet yumurta
* 4 su bardağı un
* 3/4 su bardağı süt
* 3/4 su bardağı sıvı yağ
* Tuz
* 1.5 adet rendelenmiş hellim peyniri
* Kuru üzüm
* Susam
* Yarım paket kabartma tozu
* 4 adet yumurta
|