|
|
Lezzet Güneşi
Yumurtalı bulgur Bulguru ayıklayıp, yıkayın. Geniş bir tepsiye bulguru koyun. Üzerine 1/2 kg'lık salçanın yarısını, pul biberi, 2 çorba kaşığı nane ve 2 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Tepsinin içinde bu karışımı avucunuzla ezin. Karışımı yarım saat boyunca yoğurun. Bulgurun şişmemesi ve kendiliğinden yumuşaması için yoğururken 4-5 parça buz yerleştirerek ovun. 15 dakika bu işlemi yaptıktan sonra, salçanın öbür yarısını da karışıma ekleyin. 15 dakika bu şekilde yoğurma işlemini sürdürün. Yoğurduğunuz karışımı tepsiye yayın. Elinizle karışımı kaldırıdığınızda tepsi kalkıyorsa, yoğurmayı bırakın. Maydanoz, yeşil biber ve marulu doğrayıp bulgurlu karışıma ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırın. Bir yandan margarini ateşte eritin ve üzerine yumurtaları kırın. Sonra karıştırın. Daha sonra hazırladığınız yağda yumurtayı bulgurlu karışımın üzerine dökün.
MALZEMELER
* 1 paket köftelik bulgur
* Yarım kg. domates salçası
* 1 çorba kaşığı pul biber
* 2 çorba kaşığı nane
* 2 çay kaşığı tuz 1/2 demet maydanoz
* 6 adet yeşil soğan
* Yarım göbek marul
* 4 adet yeşil biber
* 6 adet yumurta
* 1 adet limon
* 200 gram margarin
|