Biberli fasulye ezmesi
Ön hazırlık olarak fasulyeleri ve güneşte kurutulmuş çarliston biberleri bol suda yıkayın. Geniş bir tencereye yeterince su koyun. Fasulyeleri ve biberleri tencereye alın. Orta ısılı ateşte fasulyeleri ve biberleri yumuşayana dek haşlayın. Haşladığınız biber ve fasulyeleri süzün. Başka bir kaba alın. Bir çatal yardımıyla önce fasulyeleri ezin. Daha sonra biberlerin kabuklarını soyun. Biberleri de çatal ile ezerek fasulyenin içine ilave edin. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağını, çok küçük kesilmiş sarmısağı ve tuzu ilave edin. Malzemelerin hepsini özleşene kadar karıştırın. Bir kaşık yardımıyla veya elinizde yuvarlayarak servis tabağına dizin. Soğuk soğuk servis yapın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı fasulye
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 7-8 adet kurutulmuş çarliston biber
* 1 diş sarımsak
* Yeterince su
* Tuz
|