Avunya mantısı
Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutalım. Bir gece önceden ıslattığımız nohutları haşlayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp, eriyince soğan ile eti tavaya ekleyelim. Et kavrulunca nohutları ilave edelim. Soyulmuş domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekleyelim. Tuzu ve karabiberi ayarladıktan sonra fırında beklettiğimiz erişteleri servis tabağına alalım. Üzerine hazırladığımız etli karışımı dökelim. Döğülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp yemeğin üzerine dökelim. Bir çorba kaşığı tereyağında kırmızıbiberi yakalım ve yemeğin üzerinde gezdirelim. MALZEMELER * Yarım kg. erişte
* 1 kase nohut
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 250 gram kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 2 su bardağı yoğurt
* 3 diş sarmısak
* Tuz, karabiber
* Kırmızıbiber
|