Patatesli rulo böreği
Patatesleri tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. İçine lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, yoğurt, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiber ilave edelim. Malzemeler iyice bütünleşene dek karıştıralım. Düz bir zemine ilk yufkayı serip yağlayalım. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayalım. Bu kez yağ sürmeden yufkanın her tarafına patatesli ve peynirli harcın bir kısmını yayalım. Üzerine 3'üncü ve 4'üncü yufkayı aralarına ayçiçek yağı sürerek serelim. Harç yayalım. Son yufkayı da yaydıktan sonra tekrar harç serpelim. Kenardan başlayarak 5 yufkayı birlikte rulo şeklinde saralım. Ruloyu bir parmak kalınlığında keselim. Yatık olarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kızarana dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.
MALZEMELER * 5 adet yufka
* 4 adet orta boy patates
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 100 gram lor peyniri
* 1 demet maydanoz
* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* Tuz
* Karabiber
|