Köfteli karnıyarık
Kabakların kabuklarını soyup boyuna iki eşit parçaya bölelim. Çekirdekli kısmını çıkartalım. Kabuklarını kırmadan haşlayalım. Ayrı bir kapta kıymayı, haşlanmış pirinci, kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu, döğülmüş sarmısakları ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğuralım. Kabakların büyüklüğüne göre uzun ve yuvarlak köfteler hazırlayalım. Kabakları geniş bir tencerenin içine alıp köfteleri kabakların içine yerleştirelim. Salçayı, sıvı yağı ve kabakların haşlandığı suyu, tuz ve karabiber ilave ederek karıştıralım. Karışımı kabakların üzerine ve tencereye dökelim. Ağır ateşte yemeğimizi pişirelim. Köfteler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir.
MALZEMELER * 5-6 adet orta boy kabak
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 300 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 5-6 adet sivri biber
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı salça
* 1-2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
|