kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ekmeğin sağlıklısı mayalanmış olanı!

Besinleri hazırlarken ve pişirirken bazı püf noktalarını bilirseniz ve uygularsanız, besin değerini koruyabilirsiniz:

Ekmek, çörek, kurabiye yapmak için hamurun mayalandırılması besleyici değerini artırırken, kimyasal kabartıcılar besin değerini azaltır. Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri, mayalı ekmekten daha düşüktür.

Beyaz ekmek yapmak buğday tanesinin, kepek özünün iyice ayrılması, besleyici değerini azaltır.

Ekmek dilimlenip kızartılırsa, besleyici değeri azalır.

Tarhana pişirirken içine pişmiş nohut, mercimek, havuç eklenmesi değerini da artırır.

Sütlü tatlı yaparken şeker önceden konulmalıdır. Süt ve şeker birlikte yüksek sıcaklıkta pişirilirse, protein değeri azalır.

Yumurta çiğ yenirse ya da sarısının etrafı yeşillenecek kadar hızlı ateşte ve uzun süre pişirilirse, besleyici değeri azalır.

Salatalara limon veya sirke eklendikten sonra uzun süre bekletilirse, ve C vitamini azalır.

Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse ve haşlama, pişme suları atılırsa, vitamin ve mineralleri azalır.

Meyveler kesildikten ya suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse, C vitamini değeri azalır.

Süt yarım saat gibi uzun süre kaynatılırsa, vitaminleri azalır. Pastörize ve sterilize edilmemiş süt, kabardıktan sonra karıştırılarak, 4-5 dakika kaynatılıp hemen soğutulmalıdır. Daha sonra cam kavanozda buzdolabında 1-2 gün saklanabilir.

Yağ yakıldıktan sonra yemeğe konursa, sağlığa zararlı duruma gelir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Yaz Çapkınları Sakın Hastalık Kapmayın!
 Cinsel Hastalığın Belirtisi Çok
 Çözüm Tek Eşlilik Ve Aile
 Vücut Dilinizi Anlıyor Musunuz?
 Uzun Yaşamak İsteyen Daha Az Yemek Yesin
 Erken Kalkanların Günü Mutlu Geçiyor
 Fast Food Beslenme Beyni Yiyip Bitiriyor
 Asıl Suçlu Havuz Değil, Islak Mayo
 Ekmeğin Sağlıklısı Mayalanmış Olanı!
 Menopoz Ruhsal Dengeyi Bozuyor
 Meğer Erik Her Derde Devaymış
 Kalbinize Yaz Bakımı Yapın
 Hekim Her Şeyi Aklında Tutabilir Mi?
 Magnezyum Almak İsteyen Denize Girsin
Benim için 'katil kim' kadar 'neden ve nasıl'lar da önemli
Benim için 'katil kim' kadar 'neden ve nasıl'lar da önemli
Yurtdışında 'Türk polisiyesinin büyük ustası' olarak anılan Celil...
En Avrupalı Çin lokantası
En Avrupalı Çin lokantası
Türkiye'deki lüks Çin lokantalarının aksine, dünyanın her yerinde Çin...
Kısmeti İsrail'den açıldı
Kısmeti İsrail'den açıldı
Tuğba Özay'ın şöhreti Türkiye sınırlarını aştı... İsrail basını güzel...
Şöhret rüzgarına kapılıp gitmem
Şöhret rüzgarına kapılıp gitmem
Bir süre önce sezon finaliyle ekrana veda eden 'Acı Hayat' dizisinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.