Lezzet Güneşi
Patatesli-cevizli köfte Bulguru derin bir kaba koyun, üzerine kaynar su gezdirip, kapak kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlendirilmiş bulguru karıştırın, patates, tereyağı, zeytinyağı, maydanoz, taze soğan, sarmısak, limon suyu, toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu katıp, iyice yoğurun. Avucunuzu ıslatıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, sıkarak köfte şekli verin ve marul yapraklarının üzerine yerleştirin, turp dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 6 adet patates
* 300 gr. bulgur 400 ml. su 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
* 1 demet taze soğan
* 2 sap taze sarmısak
* 1 su bardağı ceviz
* 1 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz
* 10 yaprak kıvırcık marul
* 2 adet kırmızı turp
|