kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tramvay'ın rötarı yönetmene yaradı
'Tramvay'ın rötarı yönetmene yaradı
Kendimi Olgun'un gözlerinde gördüm

'Tramvay'ın rötarı yönetmene yaradı

Vizyona girmek için 4 yıl bekleyen 'Tramvay' filminden evlilikle biten bir aşk doğdu. Yönetmen Olgun Arun ile sanat yönetmeni Nazlı Çetinok; bekar bindikleri 'Tramvay'dan evli olarak indi!.

Şair Özdemir Asaf'ın reklam ve klip yönetmeni oğlu Olgun Arun'un ilk filmi 'Tramvay', çekimleri bittikten 4 yıl sonra, bu ay sonunda gösterime girecek. Filmin izleyiciyle buluşmasının gecikmediği görüşünü savunan Arun; son 4 yılın kendisi için çok verimli ve mutlu geçtiğini söylüyor. 'Tramvay'ı çekerken filmin sanat yönetmeni Nazlı Çetinok ile birbirlerine aşık olan ve iki ay önce evlenen Olgun Arun "Tramvay bizim için unutulmayacak bir deneyim oldu" diyor.

'ÇETİN'İN HEDİYESİDİR'

Yapımcı Sinan Çetin'in yapım haklarını Olgun Arun'a devrettiği film; ses problemleri yüzünden geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden geri çekilmişti. Yönetmen Olgun Arun'la 'Tramvay'ın oluşum sürecini ve evlilikte noktalanan aşkını konuştuk...

* Sinan Çetin 'Tramvay'ın haklarını neden size devretti? Bunu Sinan Çetin'e sormak lazım. Ben kendisini kasım ayından beri görmedim. Bu filmi bana vermesi onun insiyatifinde olan hoş bir girişimdir. Onun bir hediyesidir...

* Sinan Çetin'in yapımcılığında olan ve gösterime giremeyen filmlerden bahsedilir hep. Siz de ilk filminizin seyirciyle buluşamayacağı korkusuna kapıldınız mı? Benim hiç öyle bir korkum olmaz. Ben o Plato'yu çok iyi bilirim. Öyle tozlu rafları falan da yoktur; pırıl pırıl bir yerdir. Orada üzerinde çalışılan her film zamanı geldiğinde seyirciyle mutlaka buluşacak. Ben bizim filmde bir gecikme görmüyorum.

'20 KOPYA ÇIKACAK'

* İzleyenler 'Tramvay'da neler bulacak?
Bu filmi izleyenler; sevgi eksikliğinin aslında ne kadar ileri boyuta geldiğini fark edecek. İlk etapta 20 kopyayla gireceğiz; sonra artırabiliriz. İzleyicinin verdiği paranın karşılığını alacağını hissediyorum.

* 'Tramvay'ın yolculuğu nasıl başladı? Bundan 4 yıl önce ben bir film çekmek üzere Plato Film'den davet aldım. Sonra oradaki filmlerden biri olan 'Tramvay'ı seçtik ve üzerinde çalışmaya başladık. İzzet Çalışlar'ın yazdığı ödüllü bir senaryoydu. 6 ay çalışıp casting yaptıktan sonra 2 ayda filmi çektik. Çekimi, montajı 1 yıl sürdü. Bu 4 yıl uzun gibi olsa da bizim için aşk dolu cennet yılları diyebileceğimiz bir dönem oldu. Hayatımızın en güzel 4 yılı bu filmle geçti.

* Filmi yapımcısı siz değildiniz ama çekerken parasal problem yaşadınız mı? Para hiçbir zaman sorun olmadı çünkü; para olmayınca sorun da olmuyor! Biz orada bağımsız sinema örneği verdik. Parayla değil gönül bağlarıyla, sinema sevgisine sahip insanlarla yaptık biz bu filmi. Tüm oyuncularımız iki ay boyunca, sabahtan akşama kadar bizimle oldu. Bir Türk filminin mini maliyetle, yabancıya muhtaç olmadan nasıl yapılacağını gösterdik.

'SEVGİYLE ÇALIŞTIK'

* Sinema söz konusu olunca oyuncular fedakarlaşıyor galiba!
Bu film herkesin sinema sevgisi ve desteğiyle oldu. Müthiş uyumlu bir ekip kurduk. Sinema aşkıyla ortak bir çalışma yaptık.

* Bu film size neyi öğretti? Bağımsız olmanın ne kadar önemli olduğunu öğretti. Bu film yapımcıyla başlayıp sonra bağımsız olan tek Türk filmidir.

* Filmin yapımında en çok nerede zorluklar çıkıyor? O.A: Sinema işi askerliğe benzer. Her dakikanın önemi vardır. Bu şartlarda eğer yönetmen olmak istiyorsan yapımcı da olacaksın, görüntü yönetmeni de, montajcı da... Teknoloji o kadar gelişti ki; küçük bir el kamerasıyla nasıl çekersen çek bir şekilde o film haline geliyor. O yüzden kamerayı ellerine alıp gidip çeksinler hikayelerini...

BÜLENT İPEK - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yapımcı Oğuz'un yüzü bir türlü gülmedi
 Beni frikik verirken görmeniz imkansız
 'Kaçın Türkler Geliyor' politik metin değil, bir sinema...
 Tasarımla terör protestosu
 Altuğ bu akşam Çubuklu Hayal'de
 Yeni trend eve spor aleti almak
 Fanta Festivali başlıyor
 HEM tanıtım eğlence
 Tığına güvenenler dantel yarışmasına
 Girişimci kadınlara sanal destek
 Endişenin bilimi
 Antalya güzel kaynıyor
 Hem ruhlara hem de ceplere iyi gelen bir tatil
 Günün fotoğrafları
REHA MUHTAR
Kolejli Barış...
Her mahalleye bir kolejin açılıp kolej...
Görsellikten daha çok derinliğe ihtiyacım var
Görsellikten daha çok derinliğe ihtiyacım var
'2002 yılında dünya güzeli seçilen Azra Akın, Marie Claire dergisinin...
Yüzbaşı Cemal zam talep ediyor '
Yüzbaşı Cemal zam talep ediyor '
Geçtiğimiz sezonun sevilen dizilerinden 'Kırık Kanatlar'ın yeterli...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.