kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başka biriyle olmak isterse eşime izin var!
Başka biriyle olmak isterse eşime izin var!
Bir Işık Da Sen Tut

Başka biriyle olmak isterse eşime izin var!

Eski manken Merve İldeniz, evlilikte özgürlükten yana! Zira İldeniz'in böbrek nakli olan eşi Serdar Önal için söylediği, "Kimsenin bilmemnesinin bekçisi değilim. Onun hiçbir şeyi benim malım değil" sözleri, birçok kadını kızdıracak!.

Podyumların 'emekli mankeni' Merve İldeniz, geçtiğimiz günlerde annesinin böbreğini alarak hayata tutunan doktor eşi Serdar Önal ile mutlu evliliğinin sırrını açıkladı. Evliliğinin sırrını 'tam özgürlük' olarak açıklayan İldeniz, şu an sağlık durumu iyi olan Önal'ın kendisinden izin istediği takdirde başka kadınlarla görüşebileceğini söyledi... Geçtiğimiz gün Türk Böbrek Vakfı'nın düzenlediği 'Bir Işık da Sen Tut' adlı kampanyanın Belgrad Ormanı'nda gerçekleşen klip çekimine katılan İldeniz, bu tavrının nedenini ise şöyle özetliyor: "Bana gelip 'Ben kadınlarla olmaktan hoşlanıyorum' diyebilir. Olsun mutlu olacaksa. Bu aldatma da değildir. Konuşma var çünkü!"

* Eşiniz Serdar Bey'in son durumu nasıl? Ameliyatı çok iyi geçti. 12 gün sonra eve çıktı. Zaten doktorlar Serdar'ın ve annesinin iyi olacağını söylemişlerdi. Bu yüzden endişe etmedik. Sadece enfeksiyon korkusu vardı. Beni şaşırtan dördüncü günün sabahında annesinin eve gelmesi oldu. 70 yaşındaki annesi sezaryenle doğum yapmış bir kadın kadar çabuk evine gitti. Şimdi normal hayatını sürdürüyor. Bir gece ağrı kesici ile uyuyorsun ama bir hayat kurtarıyorsun. Demek ki insanlar istese, Türkiye'deki böbrek nakli sorunu çözülür. Sayısı belli. 7 bin 500 kişi böbrek bekliyor. 70 milyonluk ülkede 7 bin 500 kişi böbrek verse, bu sorun biterdi. Bu bence hac ve zekat kadar anlamlı ve sadece üç gün sürüyor.

'SERDAR'A CANIMI VERİRİM'

* Tanımadığınız bir insana böbreğinizi verir miydiniz?
Tabii ki veririm. Bana deseler ki 'Serdar'ın artık ihtiyacı yok, seni tutmuyoruz'; o gün böbreğimi veririm. Ben şu an yedeğim. Benim böbreğim Serdar'a tutuyor. Olumsuz bir durum için yedek olarak beni tutuyorlar. İlk 5 yılda organın ömrü bitebiliyor. Bu yüzden beni tutuyorlar.

* Bu olaylar sizi yıprattı mı? Hayır. Düşünsenize Serdar'ın 70 yaşındaki annesi çıkarıp böbreğini veriyor. Benim için zor bir durum değil. Serdar benim için çok özel biri.

* Kendinize zaman ayırabiliyor musunuz? Ben hep kalbimin sesini dinleyerek yaşadım. Bana kalbim şunu yap dedi, hemen yaptım. Yaptığım şeyleri iyi veya kötü diye tartışmam. İyi şeyler demiş kalbim bu zamana kadar. 83'ten beri tanıdığım ve 91'den beri birlikte olduğum bir insanla evliyim. O benim çocuğumun babası. Ona organ değil canımı veririm. Gerçi canımı da veremem çünkü çocuğum var.

* Aile bağlarının gitgide zayıfladığı bir dönemde örnek aile olarak gösteriliyorsunuz. Siz de buna katılıyor musunuz? Evlilik zor bir kurum. İki farklı insanın aynı insan olmasını şart koşuyor. Biz evliliği klasik evlilik gibi algılamadık. Kendimizi de diğer insanın malı gibi görmedik. Bana diyorlar ki 'Serdar nerede?' 'İstanbul'da çekimde' diyorum.

* Arada büyük güven var yani... Konu aldatmak mı ki? Başka biriyle olması mı? Bu mudur konu? Ben kimsenin bilmemnesinin bekçisi değilim... Eğer canı istiyorsa, ona zevk, heyecan ve mutluluk verecekse lütfen yapsın. Çünkü ben onu seviyorum ve mutlu olmasını istiyorum. Onun hiçbir şeyi benim malım değildir. O benimle olduğu zaman beni tavlamak zorundadır ama. Beni de es geçemez. Biz birbirimizin bireysel düşünce ve yapılarına saygı duyarak yaşıyoruz. Bu bence evliliği götüren bir şey.

'YETER Kİ O MUTLU OLSUN...'

* Evlilikte mutluluğun bilinmeyen sırrı özgürlük mü?
Biz birbirimize birbirimizin malı gibi davranmıyoruz. Biz birbirimize hâlâ başka bir insan gibi davranıyoruz. Bu da arkadaş olup birbirini sevdiğin zaman yakalayacağın bir şey. "Kadınlarla olmaktan hoşlanıyorum" diyebilir. Olsun mutlu olacaksa. Bu aldatma da değildir. Konuşma var çünkü.

* Eşinize böyle bir şey istediğinde izin verirsiniz yani? Veririm, karışmam. Mutlu olacaksa başka bir şey istemem. Sevdiğin insanın mutlu olmasını istemez misin? Çocuğun olsa cinayet işlese onu sevmeyecek misin? Şartlı bir sevgi mi seninki? Koca sevgisi de şartlı mıdır? İlla her dakika yanından ayrılmıyor mu diye onu seveceksin? Sevgi karşılıksız olur. Aldatmak kötü bir şey. Ben kocamın benden gizli bir şey yapmasını istemem. Benimle her şeyi paylaşsın isterim. Başka biriyle olacaksa onu da paylaşsın isterim. Aramızda böyle bir sorun da yok. Olmamalı da. Kimse kimsenin sahibi değil. Öyle yaptığın zaman ters tepiyor aslında. Sevgi özgür bırakmaktır.

* Sizden böyle bir şey istedi mi? Ben benimle olan ilişkisine bakarım. Ayrıca bu bizim özelimiz. Bunu burada söylemem. Karşındakine sevgi ve saygı duyuyorsa onu hapsedemezsin. "Çok seviyordum vurdum onu!" ne yani, egona dokundu diye vurdun onu? Ama anne olduktan sonra daha iyi anladığımı da kabul etmek zorundayım.

ZAFER AKBAŞ - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 KANAL 1 Dünya Kupası boyunca kazandıracak
 Bu programlar kaçmaz!
 Bodrum'da Filistin İsrail buluşması
 Altın Koza jüri üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi
 Bu ülkede kimse dansı benden iyi değerlendiremez
 Fetih Koleji öğrencilerinin büyük başarısı
 Van Damme ile barter usulü anlaşma yapıldı
 Yunus'un şiirleri albümde toplandı
 Türkiye'nin en iyi mankeni seçiliyor
 Didim'in tarihi belgesel oluyor
 3.Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı başladı
 Kirazda bolluk yılı
 Saçları uzun mu kısa mı olsun?
 Babalara uygun saç bakımı
 Kişiye özel bakım kremi
 Son model güzellik ürünleri burada
 Selülit kremlerine ne kadar güvenmeli!
 Modanın Oscar'ları sahiplerini buldu
 Halk ne diyor?
 Şiir Köşesi
 Evlilik Foğrafları
 Önemli Telefonlar
 Tekziptir
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sahnelerin kuğusuna bu yapılır mı?
Aaa darılırım valla.
HAKAN & UTKU
Zalimin zulmü varsa sevenin Zeus heykeli...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
30 yıldır bitmek bilmeyen sevda
Muazzez Abacı ile Hasan...
EMRE AKOZ
Gusto nasıl yanıldı?
Medyada çıkan mini anketler hoştur.
AYŞE TÜTER
Mantar çorbası
Mantarları boyuna ince ince dilimleyerek...
Anestezi olmadan önce iyi uyuyun!
Anestezi olmadan önce iyi uyuyun!
Ameliyata girecek olan hastaların birçoğu operasyon kadar anesteziden...
Sperm olmadan da çocuk yapılabilir mi?
Sperm olmadan da çocuk yapılabilir mi?
* Sekiz yıllık evliyim. Çocuğumuz olmadı, sorunun bende olduğu...
...Ve gerçek İskender İstanbul'da
...Ve gerçek İskender İstanbul'da
Bursa denilince insanın aklına ilk olarak Bursa'yla özdeşleşmiş olan...
6 Temmuz'da düğün var...
6 Temmuz'da düğün var...
Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Alaton, sonunda muradına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.