kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Limonlu kereviz
Tosun böreği

Tosun böreği

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda sote edin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için sıvıyağı, ılık su ve kabartma tozuyla karıştırın. Azar azar un ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ufak bezeler koparın. Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın. Yufkaya sürün. Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin. Kesilen parçaları kıvırıp, buzdolabına alın. 10 dakika bekletin. Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın. 15 cm'lik kareler halinde kesin. Ortalarına mercimekli içten koyun. Ek yerleri tepsiye gelecek biçimde boylamasına ikiye katlayın. Yumurta sarısını çırpın. Yufkaların üzerine sürün, haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Not: Haşhaşın ayrı bir lezzet kattığı tosun böreği, bayramlarda Kütahya'da misafirlere sunulur.

MALZEMELER

*1 kase haşlanmış mercimek

* 2 çorba kaşığı sıvıyağ

* 1 adet soğan

* Tuz, karabiber

* 125 gram margarin

* 2 çorba kaşığı haşhaş 1 adet yumurta sarısı

Üzerine:

*
1 çay bardağı haşhaş

Hamuru için:

*
1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 su bardağı ılık su

* 1 çay kaşığı kabartma tozu

* Aldığı kadar un

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 05-06-2006
 Tuzlu lokmalar   / 04-06-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 03-06-2006
 Ispanaklı bulgur pilavı   / 02-06-2006
 Vişneli ekmek tatlısı   / 01-06-2006
 Çikolatalı halka tatlı   / 31-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 30-05-2006
 Fırında limonlu elma   / 29-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 28-05-2006
 Elmalı piliç   / 27-05-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Erol Köse, kömür gibi yanıyorsa bize ne?
Bugünün anahtar...
HAKAN & UTKU
Doğa'dan daha neler beklemeliyiz?
Cennet ülkemizde...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Ya ödülü başkası alırsa!
Hakan Peker aylar önce arayıp,...
SEDA KAYA GÜLER
Aradığın aşka ulaşılamıyor
Kimi insan var ki aşık olunca...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kazandibi
Sütü tencereye alın.
Yumurtamı vermek beni anne yapmıyor
Yumurtamı vermek beni anne yapmıyor
A.D. yıllardır yumurta donörlüğü yapıyor... Bazen gazetede donör...
Ofis ağrıları için özel okul açıldı
Ofis ağrıları için özel okul açıldı
Bilgisayar başında tüm gününü geçirip, bel ve boyun ağrılarından...
Maça Kızı'nda Sting seferberliği
Maça Kızı'nda Sting seferberliği
Konser vermek için ikinci kez İstanbul'a gelecek olan rock müziğin...
Bodrum'da aşk tatili
Bodrum'da aşk tatili
Ediz Elhadef'le evliliğin eşiğinden dönen Nil Bentürk, sonunda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.