kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan Kırşehir'de
Başbakan Erdoğan Kırşehir'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer şu anda bazı çevreler iktidarımızdan rahatsız oluyorlarsa devletin kasası, kesesi onlara kapalı olduğu içindir. Kapalı olduğu için rahatsız oluyorlar'' dedi.

Erdoğan, Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kongresinde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Merkez Bankasındaki rezervin 26 milyar dolar olduğunu, şu anda ise bu rezervin 58 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Kendilerinden önceki dönemde toplam 22 bankanın fona devredildiğini anımsatan Erdoğan, bankaların devriyle toplam 69 katrilyon lira ana para bedeli ödendiğini, faizi de buna eklendiğinde bu rakamın asgari 100 milyar doları bulduğunu ifade etti. Erdoğan, ''Bu kimden çıktı, Ayşe'den, Fatma'dan, Mehmet'ten, Hüseyin'den çıktı'' dedi.

Bu bedelin ANAP-DSP-MHP hükümeti döneminde meydana geldiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:
''2001 krizi, 2000 krizi... Neden bu krizleri yönetemediniz? Siz hükümet değil miydiniz? Bunlar 'devletin malı deniz' derken siz neredeydiniz? Niye Hazine'yi, kasaları bunlara açtınız? Eğer şu anda bazı çevreler iktidarımızdan rahatsız oluyorlarsa devletin kasası, kesesi onlara kapalı olduğu içindir. Kapalı olduğu için rahatsız oluyorlar. Huzura mutluluğa giden bir ülkede bunu engelleme gayreti içerisine girenler yanlış yapıyorlar. Bunun faturasını ödeyemezler.''

''DUYGUSALLIKLA HAREKET ETMEK BİZE YAKIŞMAZ''

Seçim meydanlarına çıkıp da kuru sıkı atmanın AK Partinin felsefesinde olmadığını söyleyen Erdoğan, Şeyh Edibali'nin ''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'' sözünü hatırlatarak, ''halka hizmetin hakka hizmet''in hizmet anlayışları, felsefeleri olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Duygusallıkla hareket etmek hiçbir zaman bize yakışmaz.Çünkü her kongre bir parçayı koparan değil, tam tersine daha güçlenmeye vesile olmaktır. Bunu başarmalıyız'' diye konuştu. Partinin kadın ve gençlik kolları kongrelerinin yapıldığını, partilerinin genciyle kadınıyla şu anda Türkiye'nin bir numaralı partisi olduğunu söyledi.

''VİRÜS SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ''

Erdoğan, Parlamentonun yüzde 65'ine sahip olduklarını hatırlatarak, ''Ama bunu hazmedemeyen çevreler yok mu? Var. Peki biz bunlara niçin fırsat veriyoruz. Fırsat vermeyeceğiz. Aramıza virüs sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz'' dedi. Kapılarının herkese açık olduğunu anlatan Erdoğan, şekilci olmadıklarını, Ak Partililere gurur ve kibrin değil, tevazünün yakıştığını söyledi. Kongrelerin dinamizm getireceğini de belirten Erdoğan, bu dinamizmin kendilerini 2007'de yapılacak genel seçimlere götüreceğini ifade etti.Erdoğan, Temmuz ayı ortasına kadar il kongrelerini bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, ''Sonbaharda büyük kongreyi yaparız 2007 genel seçimlerine hazır hale geliriz'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'nin IMF'yeborcunun 36 katrilyon lira olduğunu, bunun şu anda 16.5 katrilyona düştüğünü belirterek, ''Şimdi, (IMF'ye şöyle uşak, böyle uşak) falan diyorlar ya uşaklıksa uşaklığın daniskasını onlar yaptı'' dedi.
Başbakan Erdoğan, 3 Kasım 2002'den önce Türkiye'nin, dünyanın adeta yüzüne bakmadığı bir ülke haline getirildiğini söyledi.
Türkiye'nin o dönemde borç almakta zorlandığını ve borçlanma vadesinin 9 ayı geçmediğini belirten Erdoğan, ''Ama artık güven var, istikrar var'' dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:
''Şimdi, (IMF'ye şöyle uşak, böyle uşak) falan diyorlar ya uşaklıksa uşaklığın daniskasını onlar yaptı. Niye, IMF'ye bunlar devamlı borçlandılar, sıkıştılar IMF'ye gittiler, (ne olur bize biraz daha borç) ve 36 katrilyon lira borçlandılar. Peki para nereden geliyor? Petrol kuyularımız mı var? Yok. Para nereden geliyor biliyor musunuz, Ak Parti iktidarının dürüstlüğünden geliyor. Hortumlar kesilmeseydi, bu paralar ödenmezdi. Kesildiği için ödeniyor.''

''İŞSİZLİK DÜNYANIN HER YERİNDE VAR''

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar nemaların büyük bölümünün ödendiğini, Haziran ayı itibariyle toplam 14.5 katrilyon liralık nemanın tamamının ödenmiş olacağını belirtti.

İmar Bankasının fona devrinin devlete 8.5 katrilyon liraya mal olduğunu söyleyen Erdoğan, bugüne kadar hak sahiplerine 6.5 katrilyon lira ödendiğini, 2007'ye kadar da tamamının ödeneceğini bildirdi. Türkiye genelinde 1.5 milyon aileye ücretsiz kömür dağıttıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bazıları diyor ki; (Bunları tembelliğe alıştırıyorsunuz). Değerli kardeşlerim; dünyanın hiç bir yerinde tüm işsizlere iş diye bir şey yok. İşsizlik dünyanın her yerinde var. Bundan dolayı sosyal güvenlik kurumları devreye girer, onlara belirli noktada yardımda bulunur. Bizim tarihimizde ne vardı? Vakıflar vardı, vakıflarla biz buişi çözdük. Şimdi yine bu vakıflarla çözüyoruz.''

EĞİTİM

Eğitimde yaptıkları çalışmaları da anlatan Erdoğan, cehalete karşısavaş açtıklarını, okuma yazma oranında yüzde 90'lara ulaşıldığını kaydetti.
İş adamlarına, ''okul, sınıf, laboratuvar yap, vergiden düşelim'' dediklerini anımsatan Erdoğan, ''İstedik ki bağcıların sayısını artırırsak, üzüm yemek de kolaylaşsın ve ucuzlasın'' dedi.Erdoğan, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde bilişim sınıfı olmayanokul kalmayacağını ifade etti.
Kırşehir'de yeni kurulan Ahi Evran Üniversitesi için hükümet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Şimdi Ahi Evran Üniversitesi için YÖK vasıtasıyla atılması gereken adımlar var. Bunların yapılması gerekiyor. Böylece Ahi Evran Üniversitesi üniversite olarak Kırşehir'de hizmetini sürdürsün. Bize düşen ne varsayapmaya hazırız. Çünkü üniversitelerin bu şehirlere neler kazandırabileceğini şu anda görüyorum'' diye konuştu.

''HER ÇOCUK SİGORTALI DOĞACAK''

Sağlık alanındaki çalışmalara da değinen Erdoğan, SSK ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşların birleştirildiğini, yapılan çalışmalarla sigortalıların ilaç kuyruğundan kurtarıldığını söyledi. Erdoğan, sosyal devlet olmanın gereğinin bu olduğunu kaydetti.

Yaptıkları sağlık reformuyla her doğan çocuğun sigortalı doğacağını söyleyen Erdoğan, ''Artık rehine falan duyuyor musunuz? Duymuyorsunuz. Böyle bir şey oldu mu bildirin. Anında müdahale... Çünkü halkımıza zulmetmeye kimsenin hakkı yok'' dedi. Duble yollar bittiğinde kazaların azalacağını söyleyen Erdoğan, Köy-Des Projesi ile 2007 sonuna kadar suyu, yolu olmayan hiç bir köy kalmamasını hedeflediklerini, bu yıl bu işe 2 katrilyon ayırdıklarınıanlattı.

Toplu konut alanındaki çalışmalara da değinen Erdoğan, bu yıl 165 bin konut inşaatı bulunduğunu, bunun 65 bininin bitirildiğini, önümüzdeki yıl hedefin 250 bin konut olduğunu belirtti. Tarımda doğrudan gelir desteği kapsamında tarlaya destek vermektençok ürüne pirim vermeye yöneldiklerini anlatan Erdoğan, ''Ne kadar ürün o kadar prim. Çünkü adalet böyle daha iyi tecelli eder'' dedi. Çiftçiye mazot desteğinin süreceğini de söyleyen Erdoğan, hayvancılık desteğinin devam edeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Kırşehir Belediyesi'ne giderek Belediye Başkanı Halim Çakır'dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Erdoğan, belediyeye gelişinde davul zurna ile karşılandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan-Baykal el ele
 Erdoğan: 3.5 yılda önemli kazanımlar elde ettik
 Baykal: Türkiye sıkıntılı bir döneme doğru sürükleniyor
 Ağar: Türkiye'nin krize tahammülü yok
 Wilson: PKK ile mücadeleye katkıda bulunuyoruz
 Şener: Dinin muhatabı ferttir
 Başbakan önce kızdı sonra "Mani yok" dedi
 Danıştay saldırısında Allah'tan fail yakalandı
 Erdoğan, temmuzda ABD yolcusu
 Üniversiteli kadınlar Meclis'te
 CHP'li 4 vekilden Baykal'a eleştiri
 Şapkası kendinden çok ilgi gördü
 Disiplin Kurulu'na 'Ali Dibo' mektubu
 Türk ve Tuğluk Irak'ta gitti Türk ve Tuğluk Irak'ta gitti
 PKK'nın avukatlığı çıkmaz sokaktır
 Davala: Hizmet için AKP'deyim
YAVUZ DONAT
Berlin üzerinden iç politika
Başbakan Erdoğan'ın...
Tatil parasıyla silah satın aldı
Samsun'daki lise cinayeti zanlısının, silahı tatil için biriktirdiği...
Dolandırıcısı üvey kardeşi çıktı
Murat Aslanyürek'in, kendi adına kimlik çıkartıp evlendiği için...
Beton döktüler
Beton döktüler
Radyoaktif maddelerin bulunduğu deponun da yangından etkilendiği ve...
Eski subay Tekin serbest bırakıldı
Eski subay Tekin serbest bırakıldı
Danıştay saldırısına "Benim için de sürpriz oldu" diyen eski yüzbaşı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu