kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan-Baykal el ele

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 61. Genel Kurulu tarihi görüntülere sahne oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu el ele tutuşarak Türkiye'ye birlik mesajı verdi.

TOBB 61. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'nda başladı. Genel Kurul'un açılışına katılan Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal, DYP Genel Başkanı Ağar açılış programı öncesinde bir süre biraraya geldi. 3 lider Genel Kurul Salonu'na da birlikte girdi.

Erdoğan, Baykal ve Ağar TOBB Başkanı Hİsarccıklıoğlu'nun girişimiyle el ele vererek ellerini havaya kaldırdı ve salonu selamladı. 3 lider daha sonra basın mensuplarının önüne gelerek aynı sahneyi tekrarladı. 3 Genel Başkan'ın jesti salonda büyük alkış aldı.

TOBB 61. Genel Kurulu'na 3 liderin yanı sıra Devlet Bakanları Ali Babacan ve Kürşad Tüzmen, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özat, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin yanı sıra çok sayıda siyasi de katıldı.

HİSARCIKLIOĞLU: YÜZYILIN FOTOĞRAFI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, liderlerin elele genel kurulu selamlamalarıyla ilgili, ''Türkiye noktasında herkesin elbirliğinde olacağını gösteren yüzyılın fotoğrafıydı bu'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile birlikte elele sahneye çıkarak, genel kurulu selamlamalarına ilişkin soruları üzerine, TOBB'un kongresinin, aslında Türkiye'ni kongresi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Buradan bir mesaj çıktı; iş alemi ve bütün Türkiye anayasanın tartışılmaz olan maddelerinde herkesin birlikte olduğunu, bunun dışındaki alanlarda herrkesin tartışabildiğini gösteren bir tabloydu. Uzlaşıyı gösterebilmek sadece sözle değil, görüntüde de önemli. Bu, bugünlerde Türkiye'nin ihtiyacı olandı. Geçmişte en çok sıkıntı, çatışma kültürüydü. Türkiye'nin meselelerini iktidar ve muhalefet mutlaka farklı farklı düşünecek ama Türkiye noktasında herkesin el birliğinde olacağını gösteren yüzyılın fotoğrafıydı bu.''

Böyle bir tabloyu TOBB'un tabanının isteyip istemediğine ilişkin soru üzerine Hisarcıklıoğlu, 1 haftadır Türkiye'yi dolaştığını, oda ve
borsa başkanlarının bir sıkıntı olup olmadığına dair tereddütlerini kendisine aktardığını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, ''Gerek demokrasi anlamıyla gerek laik ve sosyal hukuk devleti olma noktasında insanların kafalarında bir tereddüt var
mı sorusu vardı. Bu sorunun giderilebilmesi için 72 milyon insana, bütün ülkeye ve bütün dünyaya verilebilecek en güzel fotoğraf elele
birlikte çıkabilmekti. Bunun bizim platformda olması gurur ve onur vericidir'' diye konuştu.

TOBB'un kurulduğu yıldan bu yana bütün siyasi partilere eşit mesafede bulunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, kimseye ne yakın ne de uzak durduklarını, meselelerinin Türkiye olduğunu söyledi ve ''Bu görüntü başka platformda kolay kolay çıkmaz'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, ''Kareye girmek istemeyen oldu mu'' şeklindeki sorusuya ''Hayır öyle birşey olmadı'' yanıtını verdi.

''Siz ikna etmek için bir şey söylediniz mi'' sorusuna karşılık Hisarcıklıoğlu, ''(Hep beraber sahneye çıkıp selamlayalım) dedik, çıktık, selamladık. İkna etmemize gerek kalmadı. Salonun görüntüsü buydu. Bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya mesajdı bu'' dedi.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ''genel kurulda el ele verdikleri görüntü nedeniyle'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet lideri Deniz Baykal ile DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a teşekkür etti.

TOBB'un 61. genel kurulu, Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı kısa kapanış konuşmasının ardından çalışmalarını tamamladı.
Hisarcıklıoğlu konuşmasında, son günlerde herkesin kafasında oluşan karışıklığın, genel kurulda siyasi liderler tarafından verdilen
tabloyla giderildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanı Baykal ve DYP Genel Başkanı Ağar'ın genel kurulda el ele delegeleri selamlamalarından ötürü teşekkür eden TOBB Başkanı, bu teşekkürü genel kurulu açarken yaptığı konuşmada dile getirmek istediğini, ancak heyecanı nedeniyle unuttuğunu belirtirken, 72 milyon nüfuslu Türkiye'nin özlediği bu tablonun, ancak Odalar Birliği'nde çizilebileceğini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, ''Bu sizlerin gücünün göstergesi'' derken, TOBB genel kurul delegelerinin, bulundukları il ve ilçelerin kanaat önderleri olduğuna işaret ederek ''İlinizde, ilçenizde bu gururlu tabloya sahip çıkın'' dedi.

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: 3.5 yılda önemli kazanımlar elde ettik
 Baykal: Türkiye sıkıntılı bir döneme doğru sürükleniyor
 Ağar: Türkiye'nin krize tahammülü yok
 Wilson: PKK ile mücadeleye katkıda bulunuyoruz
 Başbakan Erdoğan Kırşehir'de
 Şener: Dinin muhatabı ferttir
 Başbakan önce kızdı sonra "Mani yok" dedi
 Danıştay saldırısında Allah'tan fail yakalandı
 Erdoğan, temmuzda ABD yolcusu
 Üniversiteli kadınlar Meclis'te
 CHP'li 4 vekilden Baykal'a eleştiri
 Şapkası kendinden çok ilgi gördü
 Disiplin Kurulu'na 'Ali Dibo' mektubu
 Türk ve Tuğluk Irak'ta gitti Türk ve Tuğluk Irak'ta gitti
 PKK'nın avukatlığı çıkmaz sokaktır
 Davala: Hizmet için AKP'deyim
YAVUZ DONAT
Berlin üzerinden iç politika
Başbakan Erdoğan'ın...
Tatil parasıyla silah satın aldı
Samsun'daki lise cinayeti zanlısının, silahı tatil için biriktirdiği...
Dolandırıcısı üvey kardeşi çıktı
Murat Aslanyürek'in, kendi adına kimlik çıkartıp evlendiği için...
Beton döktüler
Beton döktüler
Radyoaktif maddelerin bulunduğu deponun da yangından etkilendiği ve...
Eski subay Tekin serbest bırakıldı
Eski subay Tekin serbest bırakıldı
Danıştay saldırısına "Benim için de sürpriz oldu" diyen eski yüzbaşı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu