kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arjantin usulü kuzu çevirme
Geleceğin şarap merkezi
Arjantin usulü kuzu çevirme
Yılın güzeli büyük eğlencelerle seçiliyor

Arjantin usulü kuzu çevirme


Arjantin'de en makbul et sığır eti. Ama geleneksel et ziyafetlerinde servis sığır ile başlayıp, domuz, kuzu ve oğlak ile devam ediyor. Göğüs kısımlarından açılmış karkas etler bir tür çarmıha geriliyor. Ön ve arka yüzeylerinin tahta gibi düz, her tarafın ateşle aynı mesafede olması için kaburgalar ve kol, bacaklar satırla kırılıyor. Ardından özel olarak hazırlanmış, zemini kumla kaplı et çevirme alanının ortasında meşe odunlarından bir ateş yakılıyor. Izgara ustası simsiyah frak giymiş, beyaz gömlekli, başında şapkasıyla daha çok bir diplomatı andırıyor. Çarmıha gerilmiş etler ateşin etrafında kuma saplanıyor. Usta, rüzgarın yönü, ateşin sıcaklığına göre bu etleri öne, arkaya alıyor, belirli bir eğimle ya da dik olarak yerleştiriyor. Pişme süresi 5 - 6 saat. Ardından etler porsiyonlar halinde satırla parçalanıyor ve servis ediliyor. Arjantinli dostlar, evlerde bu geleneksel yöntem yerine bizim mangal sistemimizin uygulandığını, eğer misafir gelecekse, mangal için alınacak et miktarının kişi başına 800 gram olarak hesaplandığını söylediler. Kısacası, bu ülke tam bir et cenneti. Arjantinlilerin tek şikayetleri, en güzel etlerin ülkenin borçlarını kapatmak için yurt dışına ihraç ediliyor olması.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
'55 senelik Halil'i gömdüm'
'55 senelik Halil'i gömdüm'
Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan adamı olan Halil Bezmen, şimdi...
Vefanın canlı anıtı
Vefanın canlı anıtı
Hüsamettin Özkan, Ecevit'in gölgesi olduğu 11 yıl boyunca "sır küpü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.