kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri

Adını Afrika'daki bir adadan alan Zanzibar, beş yıldan beri Caddebostan'da hizmet veriyor. Mekan yeşillikler içindeki bahçesi ve Adalar manzarasıyla Anadolu yakası sakinlerinin gözdesi.

Caddebostan'da yer alan Zanzibar, özellikle bahar aylarında bahçesinin de açılmasıyla Anadolu yakasının sakinlerinin gözde mekanlarından biri haline geliyor. Yeşillikler içinde, adalar manzaralı konumu ve lezzetli yemekleriyle keyifli birkaç saat geçirmek isteyenler için çok ideal.

Beş yıldır hizmet veriyor

Bundan 14 yıl önce Teşvikiye'deki Milli Reasürans Çarşısı'nda hizmet vermeye başlayan Zanzibar, 2001 yılında müşterilerinden gelen yoğun istek üzerine bu şubeyi açmış. İsmini ise Afrika'da, Tanzanya'nın kıyıları mercan kümeleri ile kaplı berrak koylarının hemen açığındaki üç büyük adadan bir tanesi olan Zanzibar'dan alıyor. Neden böyle bir isim seçtiklerine gelince... Aslında Zanzibar Teşvikiye'de ilk açıldığında Afrika'dan getirilmiş dekorasyon malzemeleriyle tasarlanmış. Ancak zaman içinde her iki şube de Afrika tarzından uzaklaşarak; modern bir şekilde dekore edilmiş.

Zeytin ağaçlarının altında
Caddebostan Zanzibar'ı diğer mekanlardan ayıran en büyük özelliği lezzetli yemekleri, özenli servisi, müşteri memnuniyetini ilke edinmesi. Ayrıca burada İstanbul'un stres dolu koşuşturmasından ve karmaşasından eser yok. Zeytin ağaçları ve çiçeklerle bezenmiş bahçesi, dalgaların ve martı seslerinin doldurduğu sakin atmosferiyle bambaşka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Özellikle hafta sonları kahvaltısı ve akşamüstü içki keyfi için tercih edilen mekanlardan biri. Hafta sonları 10.00-13.00 saatleri arasında servis edilen kahvaltısının ününe değinmeden geçmek olmaz. Türk usulü kahvaltı tabağında beş çeşit peynir, reçel ve zeytin çeşitleri, bal, kaymak, tereyağı, salam, yumurta, söğüş ve salatalık bulunuyor. Bunun yanı sıra kendi yaptıkları ekmekler de oldukça lezzetli. Günde iki kez çıkan bu özel ekmekler, özellikle kahvaltıda son derece iştah kabartıyor. 150 kişilik kapalı, 250 kişilik açık mekan kapasitesi bulunan Zanzibar'ın bulunduğu köşkün hikayesi de ilgi çekici. Üç katlı, tavanları yaldızlı ve renkli işlemeli, her katta geniş sofaları bulunan ahşap köşk, tam bir Osmanlı yapısı özelliği gösteriyor. Yıllar önce bu köşk Amerikalı Theron Damon tarafından satın alınarak Amerikan Board'a verilmiş. Theron Damon 1970 yılında öldükten sonra, köşkün Caddebostan Caddesi'nden denize kadar uzanan asırlık ağaçlarla dolu bahçesinde her yıl yaz aylarında Üsküdar Amerikan Kız Koleji kamp yaparmış. Bu ahşap köşkün bahçesinde bulunan sekiz köşeli, tek oda ve bir tuvaletten ibaret olan ahşap ve kuş kafesi gibi yapılmış saçakları oymalı yapı, selamlık olarak kullanılıyormuş. Ancak gece misafirleri için değil, gündüz gelenlerin oturup çay ve kahve içmeleri için tahsis edilmiş.

Orjinaline sadık kalındı
Yıllar sonra Zanzibar'ın orjinaline sadık kalınarak restore etmesiyle köşkün ruhunu yansıtan dekorasyonu ve duvar süslemelerini öne çıkaran ışıklandırma sistemi kazandırılarak hoş bir mekan elde edilmiş. Böylece unutulmuş bir yapı da şehre kazandırılmış. Yılın her mevsimi, İstanbul'un içinde olmasına rağmen kendini şehrin kuytu bir köşesinde gibi hissetmek isteyenlerin uğrak noktası olan Zanzibar, haftanın her günü açık. Hafta içi 11.30-24.00, hafta sonu 10.00-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Anadolu yakasında oturan pek çok ünlü simaya burada rastlamak da mümkün. Adres: Cemil Topuzlu Caddesi, No: 112, Caddebostan, İstanbul. Tel: (0216) 385 64 30
DİĞER GURME HABERLERİ
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Geleceğin şarap merkezi
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
'55 senelik Halil'i gömdüm'
'55 senelik Halil'i gömdüm'
Bir dönem Türkiye'nin en çok konuşulan adamı olan Halil Bezmen, şimdi...
Vefanın canlı anıtı
Vefanın canlı anıtı
Hüsamettin Özkan, Ecevit'in gölgesi olduğu 11 yıl boyunca "sır küpü"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.