Karakız
Öncelikle keki hazırlayın. Bunun için margarini, yumurtayı, tozşekeri, unu, kakaoyu ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra kekin üzerine dökün. Keki buzdolabına alın. Kremayı hazırlayın. Bunun için unu, pirinç ununu, tozşekeri ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Soğuk kekin üzerine gezdirin. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Üzerini dövülmüş fındık, fıstık ya da meyve dilimleriyle süsleyin.
6 kişilik
* 125 gr. margarin
* 5 adet yumurta
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
* 2 su bardağı su
* 1 su bardağı tozşeker
Kreması için:
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 4 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı tozşeker
|