Lezzet Güneşi
Sebzeli kavurma Büyük bir tencerede bir çorba kaşığı yağı ısıtın. Etleri hızlı ateşte yumuşayana kadar, gerekirse biraz daha yağ koyarak 4-5 dakika soteleyip, tencereden alın. Kalan yağı, aynı tencerede orta ateşte ısıtıp, soğan ve sarmısağı ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar 2-3 dakika pişirin. Etleri tekrar tencereye alın. Makarna sosu, patlıcan, kabak, mercanköşk, su, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynama noktasına getirip ateşi kısın ve 10 dakika hafif ateşte pişirin. Mercanköşkle süsleyip, servis yapın.
6 kişilik
* 500 gr. hindi kalça kuşbaşı
* 2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 diş sarmısak
* 500 gr. domatesli makarna sosu
* 250 gr. patlıcan (küp doğranmış)
* 250 gr. kabak (küp doğranmış)
* 1 çay bardağı su
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk (doğranmış)
* 2 sap taze mercanköşk (süslemek için)
* 1 çay kaşığı karabiber
|