Ev yıkan sarması
Bifteklere karabiber serpin. Üzerlerine sırasıyla 1 dilim pastırma, 1 dilim cheddar peyniri, 1 parça etli kırmızı biber, mercanköşk ve 1 adet adaçayı koyup, rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağı, su ve salçayı karıştırın, bifteklerin üzerine gezdirip, folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu açıp 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
4 kişilik
* 4 adet hindi biftek
* 4 dilim pastırma
* 4 dilim cheddar peyniri
* 2 adet etli kırmızıbiber (közlenip 4'e bölünmüş)
* Tuz, karabiber
* 4 çay kaşığı mercankşök
* 4 yaprak adaçayı
* 1 kahve fincanı tereyağı (eritilmiş)
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı salça
|