kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Paris sosyetesine Amerikalı şef Jessie Dardar yemek hazırlıyor
Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor
Paris sosyetesine Amerikalı şef Jessie Dardar yemek hazırlıyor
Sabancılar'dan Koçlar'a kadar pek çok ünlü aileye hazırladı

Paris sosyetesine Amerikalı şef Jessie Dardar yemek hazırlıyor

Fransa'da da evde verilen davetlerde klasik Fransızlar'ın kendi özel alanları olan mutfaklarına ünlü şeflerin egemenlik kurması söz konusu. Amerikalı şef Jessie Dardar da Paris sosyetesinin evlerindeki mutfaklarında özel yemek hazırlıyor. Geleneklerine bağlılıklarıyla tanınan Fransız ailelerine Amerika'dan ithal bir servis sunuyor. Yani onlara evde kaliteli bir yemek keyfi yaşama şansı veriyor. Dardar bu işe bundan altı yıl önce girmiş. Fransa'nın en tanınmış mutfaklarında çalışan Dardar, artık kendi işini yapıyor. Müşteriler arasında işadamları, film yapımcıları ve modacılar bulunuyor. 35 yaşındaki Amerikalı şef 1997'de Fransız kız arkadaşıyla birlikte olmak için Fransa'ya gelmiş. Şimdi eşi olan Maud Brochot, işlerinde en büyük yardımcısı. Bir Amerikalı olarak bir Michelin restoranında çalışmanın çok zor olduğunu söylüyor. "Japon, Amerikalı ve İngiliz şefler çok az pay alarak veya hiç almayarak çalışıyor. Ayrıca bir restoranın baş şefi olmak için çoğunlukla Fransız olmak gerekiyor. Çünkü sizin kimliğiniz restoranı da etkiliyor" diyen Jessie Dardar, bu nedenle ünlü isimlere evde yemek hazırlamaktan dolayı da çok mutlu.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Geleceğin şarap merkezi
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
 İstediği şarabı içebilen var mı?
 Şili'de bağbozumu zamanı
 Soframızda nur kaza bela geri dur
 Küçük buluşlarıyla servet kazandılar
 Çikolatada kalite devrimi
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Gizli örgütlere nasıl girildiğini yazdı
Gizli örgütlere nasıl girildiğini yazdı
Illuminati ve Masonlar gibi gizemli örgüt ve cemaatlere Anadolu'da...
Üzerimdeki iğreti giysiyi istemiyorum
Üzerimdeki iğreti giysiyi istemiyorum
- Bu kent, sermayecisiyle, yöneticisiyle, kanun koyucusuyla ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.