kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balık ustasının balıkçılık dersi
Balık ustasının balıkçılık dersi
Karakin Deveciyan'ın 1915 yılında eski yazıyla kaleme aldığı "Türkiye'de Balık ve Balıkçılık" adlı eserinin Türkçesi yeniden basıldı. Çocukluğum Kadıköy Mühürdar ve Bostancı Tan Sokak'ta geçti. İlk balık tutma denemelerimi, doldurulup üzerinde kanalizasyon pompalama tesisi kurulan...devamı
Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
Adını Afrika'daki bir adadan alan Zanzibar, beş yıldan beri Caddebostan'da hizmet veriyor. Mekan yeşillikler içindeki bahçesi ve Adalar manzarasıyla Anadolu yakası sakinlerinin gözdesi. Caddebostan'da yer alan Zanzibar, özellikle bahar aylarında bahçesinin de açılmasıyla Anadolu yakasının...devamı
Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
Zanzibar'ın Napoli usulü yapılan pizzaları arasında her damak tadına hitap eden çeşit var. İçinde patlıcan, kabak ve zeytin gibi sebzelerin bulunduğu Pizza Verdure de bunlardan biri. Zanzıbar'daki tek lezzet tabii ki kahvaltısı değil. Pizzadan salataya kadar İtalyan mutfağından farklı...devamı
Verona'da takdis edilen şaraplar
Verona'da takdis edilen şaraplar
Dünyanın en önemli şarap yarışmasının 15'incisi İtalya'da yapıldı. Birçok ülkenin katıldığı organizasyonda Türkiye de vardı. Çok kaliteli ürünlerin yarıştığı Verona'da jüri üyesi olmak, doğrusu oldukça zordu. İnsan hayatta büyük konuşmamalı... 4-5 yıl oluyor. Uluslararası Gastronomi...devamı
Butik biracılıkta çağı yakaladılar
Butik biracılıkta çağı yakaladılar
Bir zamanlar tersane işiyle uğraşan Alpaslan ve Bahadır Karahanoğlu kardeşler Türkiye'yi butik biracılıkla tanıştırdı. Hedefleri ise çok büyük. İstanbul'da haftada ortalama altı-yedi şişe bira içen, bir anlamda sosyal içici olan kesimin son zamanlarda yeni bir uğrak yeri var: TAPS...devamı
Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
Paris'in en heyecanlı şöleni, Le Prix Culinaire geçen kasımda Fransa'nın gizemli Taittinger ailesinin en büyük bir araya gelişlerinden birine sahne oldu. Taittingerler 39 yıldır Fransa'nın en yaratıcı, aşçılarını yılda bir kutsayan aile destekli bir yemek yarışmasına teatral bir son...devamı
Ege'nin şarapları
Ege'nin şarapları
İrili ufaklı birçok üretici Türk şarapçılığına yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Ege'nin yeme içme kültürüne gönül vermiş mesl ektaşım Nedim Atilla ile sohbet ediyorduk. Bir ara Ege insanının niteliklerini saydı: "Girişimci, inançlı, laik, kendisine ve çevresine zarar vermeyecek...devamı
Mutfakları şenlendiren güzel koku
Mutfakları şenlendiren güzel koku
İngiliz lavantası tatlılarda kullanılır. Lavanta yağı baş ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir. İlkbahar dünyamıza bir şenlik gibi gelip oturunca doğanın da farkına varıyoruz. Etrafımızda neler varmış meğerse diye! Her seferinde anlatıp dururum. Biz Türkler ilk ve lise öğretimi ile...devamı
Geleceğin şarap merkezi
Geleceğin şarap merkezi
Şarap Mendoza'da halkın vazgeçilmez bir parçası olmuş. Ülkemizdeki üreticilerin bu ürüne olan soğuk tutumlarını hatırlayıp hüzünlendim. Sayısız kereler uçağa bindim. Kimbilir kaç kez o koca uçakların havada zangır zangır titrediğine, güvdelerinin çatırdadığına tanık oldum. Ama...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Cadde'de kahvaltı keyfi
 Polonya seferinde lohusa şerbeti
 İstediği şarabı içebilen var mı?
 Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor
 Şili'de bağbozumu zamanı
 Soframızda nur kaza bela geri dur
 Küçük buluşlarıyla servet kazandılar
 Çikolatada kalite devrimi
 Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
 Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Gizli örgütlere nasıl girildiğini yazdı
Gizli örgütlere nasıl girildiğini yazdı
Illuminati ve Masonlar gibi gizemli örgüt ve cemaatlere Anadolu'da...
Üzerimdeki iğreti giysiyi istemiyorum
Üzerimdeki iğreti giysiyi istemiyorum
- Bu kent, sermayecisiyle, yöneticisiyle, kanun koyucusuyla ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.