kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ZEHRA fevkalade talihsiz bir çocuk
Kadir'i gay rolünde izlesek harika olur...
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL
Pizzazz
ZEHRA fevkalade talihsiz bir çocuk

ZEHRA fevkalade talihsiz bir çocuk

Biricik arkası yarınımız Hülya Avşar-Kaya Çilingiroğlu dizisinin bu haftaki bölümünde; Feraye Tanyolaç'ın dört aylık hamileliğini açıklamasının ardından yaşanan Zehra krizi vardı. Hülya Avşar kızı ve kızkardeşiyle yemekten güle oynaya çıkarken, her zamanki gibi magazinciler etrafını sardı. Zehra'nın varlığını dikkate almayarak "Hülya Hanım, Feraye Hanım'ın hamileliği hakkında ne diyorsunuz?" sorusunu patlatıverdiler. Hülya Avşar da onlara patlayıverdi tabii. Ee siz ne diyorsunuz? Soruyu soran magazinciler sınırı aştılar mı? Yoksa o sınır magazinin bir numaraları malzemesi olduğu gün Avşar tarafından aşılmış mıydı?

* AYŞE: Hülya Avşar'ın kızı yanındayken Feraye sorusuna kızarak bir muhabire "Geri zekalı, sana çakmadığıma şükret" demesine ne diyorsunuz? Magazincilerin soru sorma sınırı olmalı mıdır?

* HINCAL: Diyelim sen Zehra'sın ve anenin elinden tutmuş gidiyorsun. Adamın biri anene bir şey soruyor, anlamıyorsun bile ne sorduğunu. Fakat birden anen bağırmaya, adama hakaret etmeye başlıyor. N'aparsın?

KORUMA ÇEMBERİ VAR

*
Eh merak ederim tabii n'oluyor aneme diye... Şimdi daha çok kafan karışmaz mı? Hülya Şimdi çocuğum var, sonra baş başa konuşalım" dese sessizce, o Zehra'nın üzerinde hiç iz bırakmaz. Ama şimdi o kızın minacık kafası allak bullak oldu. Bana sorarsan Zehra fevkalade talihsiz bir çocuk.

* Neden? Etrafında bir koruma çemberi var. Hülya diyor ki "Feraye durumunu ne yapacağımızı bilemiyoruz. Psikologlarımıza! -psikoloğumuza değil- danışacağız." Yani Zehra bir psikologlar ordusu içinde. Bu koruma çemberi hayatı boyunca Zehra'nın etrafında olmayacak. O zaman çocuk sudan çıkmış balığa dönecek, bunalımlara düşecek, karmakarışık olacak. Çocuk da çocukluğunu bilmeli, sıkıntılarını bilmeli. Hayat sadece güzelliklerden ibaret değil. Hangimiz kırk tane psikologla büyüdük?

KAFASI KARMAKARIŞIK

*
Büyümedik de artık yeni ane-babalar psikologlara çok sık danışıyorlar. Ve Hülya Avşar'ın durumu da hiç kolay değil. Türkiye'nin en çok konuşulan kadını. Belki hata yapmaktan, kızının psikolojisini bozmaktan korkuyordur. Şimdi Zehra'nın Feraye'den haberi olmaması ne demek? Gazeteler ortadan kaldırılıyor, bundan bahseden televizyon programları açılmıyor demek.

* E bu çocuk okula da gidiyor. Çocuklar çok acımasız, hain ve empatiden uzaktır. Arkadaşları hiç mi Zehra'ya bildiklerini söylemiyor? Tabii... Çocukları belli şekilde kontrol edeceksin ama hayatın zorluklarını, güçlüklerini tanımayı görmeyi de öğreteceksin. Bu dünyada anası babası ayrılan tek çocuk Zehra mı?

* Değil ama Hülya Avşar'ın çocuğu olma durumu var. Bu da çok zor, her gün bin tane haber çıkıyor haklarında. Hülya Avşar belki bundan korumaya çalışıyor kızını. Hülya'nın elbette kendine göre bir sebebi vardır ama ben bunun sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Zehra hayatı okuldaki arkadaşlarından duyuyor sadece, o hayatı ne biliyor, ne yaşıyor. Kafası karmakarışık.

BABANIN NİYE SÖZ HAKKI YOK?

*
Peki soruyu çocuğun yanında soran muhabire ne diyorsunuz? Bence biraz durmak lazım ya. Patavatsızlık etmiş olabilir ama o da Hülya'yı orda yakalamış. Yakaladığında soracak. Ondan sonra da 'bana sormadan niye yazıyorsun' diyorlar. Gazetecinin yanlışı bir ise, Hülya'nın tepkisindeki yanlış bin. Hem Zehra, hem görgü kuralları açısından.

* Madem bu kadar çocuk psikolojisini düşünüyorlar. Ben de şunu merak ediyorum; Feraye hamile kalınca neden Kaya Çilingiroğlu çıkıp "Ben o çocuğu istemedim" gibi çocuk büyüyünce duyduğunda çok kırılacağı laflar ediyor. O bebeğin günahı ne? Bu ne kendini bilmez bir hal? Çocuk babasının sevgilisi olur hiç merak etme. Benim çok yakın bir arkadaşım var. Sevgilisinin hamile olduğunu duyduğu gün bana gelmiş, "Beni evlenmeye zorlamak için hamile kaldı" diye öfkeden çıldırıyordu. Şimdi gözü o kızdan başkasını görmüyor. Doğacak çocuğa Kaya'nın uzak duracağını zanetmiyorum. Kaya çok sevecen bir insan. Burada tabii başka konu gündeme geliyor; çocuğu Feraye istemiyor olsa karnında taşıyacak mıydı?

* Hiç sanmam. Peki babanın niye öyle bir hakkı yok. Bazen adam çocuğu isterim dediği halde kadın gidip aldırıyor. Erkek istemiyorum dediği zaman o çocuğu aldırma hakkı yok. Hani eşitlik? O zaman ya kürtajı yasaklarsın ya da ikisinin de rızasıyla çocuk dünyaya gelir. Erkeğin çocuk istememe hakkına saygı göstermek gerekir.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gülmeyi garanti ediyorlar
 Türk Sineması'na 'tarihi' bir bakış
 Sosyete ve sanat dünyası Melange'den çıkmıyor
 Uyumun sırrı elinizde
 Ünlülerin yalnızlığını paylaşan sadık dostları
 DJ oldu, şarkı söyledi, oynadı
SEDA KAYA GÜLER
Tamer Karadağlı aşık!
Bazı magazin klişeleri vardır;...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Dereotlu...
Heyecan yine dorukta!
Heyecan yine dorukta!
Antik A.Ş.'nin önümüzdeki pazar düzenleyeceği müzayedenin heyecanı...
Kaynarca yarışma sunacak
Kaynarca yarışma sunacak
Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'nın sunacağı "Anlat Bakalım" adlı yarışma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.