kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadir'i gay rolünde izlesek harika olur...
Kadir'i gay rolünde izlesek harika olur...
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL
Pizzazz
ZEHRA fevkalade talihsiz bir çocuk

Kadir'i gay rolünde izlesek harika olur...

En iyi film dalında Oscar'a aday oldu; tüm dünya konuştu. Ödülü alamadı ama şimdi de Türkiye'de vizyona girdi diye gündeme oturdu. Oyuncular ikiye bölündü. Kimi "Asla oynamazdım" çekti, kimi "Oyuncu her rolü oynamalı" dedi. Politikacılar bile "Filmi izlerim", "İzlemek mi, tövbe de!" şeklinde polemiğe girdi. Hatta yaratıcılıkta kusur etmeyen korsancılarımız ona yeni isim bile taktı; Gay Kovboylar!! Tartışmaları merakla izleyelim ve "Brokeback Mountain vatana millete hayırlı uğurlu olsun" diyelim.

* AYŞE: 'Brokeback Mountain' bu hafta vizyona girdi. Ünlü aktörlere "Brokeback Mountain Türkiye'de çekilse oynar mısınız?" diye sormuşlar. Kadir İnanır "Bu soruyu bana sormamış olun" diye cevap vermiş...

* HINCAL: Korkusu mu varmış?

* Yılların maço erkek imajı zedelenir diye düşünmüştür... Bir Bektaşi fıkrası vardır; Hoca Bektaşi'ye "Abdest imanın temelidir" demiş. Bektaşi de "Bu ne biçim temel ki, bir osurukta bozuluyor" cevabını vermiş. (Gülme molası.)

LATAN HOMOSEKSÜEL

*
Cevaplara devam edersek; Alişan "Kovboylar öpüşüyormuş asla olmaz", Tamer Karadağlı ve Hakan Ural da "Her rolü oynarız, biz oyuncuyuz" cevabını vermiş. Bu konuyu bir ruh doktoruna sorsan, sana muhtemelen şunu söyler; 'homoseksüellik iki cinstir; açık olanlar, gizli olanlar. Gizli olanın tıptaki adı; latan homoseksüelliktir."

* Kendine de itiraf edemiyor yani... Kendisine açıklamaktan dahi çekinir, o yüzden de hayat boyu mutsuz yaşar. Ne karşı cinsle ilişkiye girebilir, ne kendi cinsiyle ilişki yaşar. Bu latan homoseksüelliği çözmenin ruh doktorları için bir takım işaretleri var.

BÖYLE SİYASET Mİ OLUR?

*
Mesela? Bu konuları konuşmaktan, bu konulara girmekten fena halde kaçınanlar şüphelilerin başında gelir.

* Ne demek istiyorsunuz? Bir şey demek istemiyorum, ben ortaya konuşuyorum. Arif olan anlar!. Yani Türkiye'de 'ben bu konuları tartışmam bile, sormamış olun' demek maçoluk. Ama dünyada böyle değil. Dünyada böyle açıklama yapan adamlara dikkatle bakarlar. Bunun acaba gizli bir şeyi mi var diye!

* Tabii Türkiye, dünya genelinden farklı. Toplumun tepkisinden çekinmiş olabilirler. Bilmiyorum.

* Şimdi Kadir İnanır'ı gay rolünde izlesek nasıl olur? Harika olur gibi geliyor.

* Halk ne der sizce? Bektaşi'nin dediğini der!

* Bu arada, Baykal'a da "Filmi izleyecek misiniz?" diye sormuşlar. Baykal "Bunun sanatı mı olur, asla gitmem" demiş. Valla ben de Baykal için on senedir 'böyle siyaset mi olur' diyorum. (Gülmekten koptuğum an bu andır!)

KORSANI REKOR KIRAR

*
Brokeback Mountain'a 18 yaş limiti konmasını eleştirenler var. Bence doğru ama şu yaş sınırlarını kan gölleri içinde geçen, çok fazla şiddet içeren filmlere de koysalar daha iyi olacak. Bu filme yaş limiti konması doğru ama bizde bu limit neye göre konuyor anlamış değilim. Amerika gibi bu konuda en hoşgörülü davranan ülkede bile 18 yaş üstüne tavsiye edilen filmler, bizde 7 yaş üstüne öneriliyor.

* Parantel Guidance (PG) koyuyorlar... PG; 'anene babana sor' demek. R koyuyorlar! Yani; 'yanında anesi babası yoksa giremez, ben bunun sorumluluğunu almıyorum' demek. Bizde reytingler gerçekten aklın alacağı gibi değil.

* Çok merak ettim şimdi, bu reytingler neye göre veriliyor? Amerika'da bu işi uzmanlar yapar. Türkiye'de sen de ben de olabiliriz. Çünkü Türkiye insanları değil, kurumları tarif ediyor. Hiçbir uzmanlığı olmayan adamlar Türkiye'de filmleri yargılıyor. Böylece de filmcinin biri kulis yapıyor, 18 yaş limitli film, 7 yaş limitiyle geçiyor.

* Bu gaylik korkusu da beni öldürecek. Herkesin özel hayatı kendine, kimse kimseye rahatsızlık vermiyor ki. Bu ülkenin gelmiş geçmiş en ünlü homoseksüeli Zeki Müren, "Homoseksüelim" diyemeden gitti. Bunun da sebebi; toplumsal şartlanmışlık ve eşcinsellerin meselelerine sahip olamamaları. Eşcinsellik gizlendiği zaman toplum da bunun ayıp olduğunu düşünüyor. Onlar öyle düşününce gayler gizleniyor. Kısır döngü yani.

* Peki bir sinemasever olarak sizce 'Brokeback Mountain'ın hasılatı Türkiye'de n'olur? Korsanı rekorlar kırar! Türkiye'de o filme girerken görülmekten korkacak yığınla insan tanıyorum.

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gülmeyi garanti ediyorlar
 Türk Sineması'na 'tarihi' bir bakış
 Sosyete ve sanat dünyası Melange'den çıkmıyor
 Uyumun sırrı elinizde
 Ünlülerin yalnızlığını paylaşan sadık dostları
 DJ oldu, şarkı söyledi, oynadı
SEDA KAYA GÜLER
Tamer Karadağlı aşık!
Bazı magazin klişeleri vardır;...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Dereotlu...
Heyecan yine dorukta!
Heyecan yine dorukta!
Antik A.Ş.'nin önümüzdeki pazar düzenleyeceği müzayedenin heyecanı...
Kaynarca yarışma sunacak
Kaynarca yarışma sunacak
Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca'nın sunacağı "Anlat Bakalım" adlı yarışma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.