kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'İthal doktor' eleştirilerine yanıt
Erdoğan'dan pembe tablo
''Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz''
'İthal doktor' eleştirilerine yanıt
Erdoğan: Yolsuzluk bizim kitabımızda yoktur

'İthal doktor' eleştirilerine yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışından doktor görevlendirme çalışmasının bir ihtiyacı gidermek amacıyla yapıldığını belirterek, bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini söyledi.

Partisinin Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nın, Sultanbeyli Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları icraatları anlattı.

Sultanbeyli'ye gelmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 20 kavşak ve yolun açılış, 20 kavşak ve yolun da temel atma törenine
katıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'yi bir şantiyeye dönüştürdüklerini söyledi.

Erdoğan, ''Durmak yok, koşuyoruz, koşacağız. Çünkü bizim Türkiye'ye, milletimize sözümüz var. Tıpkı Aşık Veysel gibi; gidiyoruz gündüz gece'' dedi.

2006 yılında tüm kongrelerini bitirdikten sonra sonbaharda büyük kongre yapacaklarını ifade eden Erdoğan, ardından da 2007 genel seçimine hazırlanacaklarını belirtti.

Partililerden, icraatlarını kapı kapı dolaşarak en ücra köşedeki kişilere dahi anlatmalarını isteyen Erdoğan, ancak bu icraatları anlatırken kesinlikle abartmamalarını, sadece yapılanları anlatmalarını öğütledi.

Eğitim alanında yaptıkları hizmetlere değinen Başbakan Erdoğan, 75 bine yakın derslik açtıklarını, hayırseverlere eğitim hizmetleri için vergi kolaylığı getirdiklerini belirterek, yine ailelerin çocuklarını okula göndermeleri için ilköğretim ve lise çağındaki çocukların annelerinin hesaplarına para yatırıldığını kaydetti. Erdoğan, bu uygulamayla 175 çocuğun kazanıldığını ve eğitimlerini sürdürdüğünü vurguladı.

Üniversite öğrencilerine verilen bursu da 45'ten 130 YTL'ye çıkardıklarına işaret eden Erdoğan, ilköğretim öğrencilerinin kitaplarının sağlanmasından sonra, aynı uygulamayı önümüzdeki yıldan itibaren lise öğrencileri için de gerçekleştireceklerini bildirdi.

Tüm bunların kaynağının da Türkiye ve AK Parti Hükümeti'nin uygulamaları olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ''Biz göreve gelmeden önce toplanan vergiler faiz giderlerini karşılamıyordu. Şimdi yüzde 37 faiz giderlerine, diğerleriyle de yatırımlar ve devletin cari harcamaları yapılıyor. Ücretsiz kitap, kömür dağıtıyoruz'' dedi.

Göreve geldikleri yıl 5,5, ikinci yıl 6,5, üçüncü yıl da 10 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bu yıl da 15 katrilyon liralık yatırım yapıldığını belirtti. Bunun yavaş yavaş yükseldiğini kaydeden Erdoğan, bir taraftan borçların azaldığını, diğer taraftan yatırımların arttığını söyledi.

SAĞLIK

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanmasının önceleri bazı çevreler tarafından hayal gibi göründüğüne, ancak bunun gerçekleştiğine işaret eden Erdoğan, ''İş bilenin, kılıç kuşananın. Bunu unutmayın'' diye konuştu.

Halkın, özel ve vakıf hastanelerinden de yararlanır duruma geldiğini kaydeden Erdoğan, ''İstiyoruz ki bütün halkımız istifade eder duruma gelsin'' dedi.

SSK'lıların ilaçlarını diğer eczanelerden de alabildiğini hatırlatan Erdoğan, sağlıkta her şeyin bir anda olmadığını belirterek,''Sağlıklı bir doğum bile 9 ay 10 günde oluyor. Başınızda sizin sevdalınız olan bir hükümet var. Halkın derdiyle dertlenen bir hükümet var. Türkiye'nin dört bir yanında bu heyecanı yaşayan bir hükümet var.Bunu unutmayın'' diye konuştu.

''İTHAL DOKTOR''

Sağlıkta atılan adımların henüz yeterli olmadığını ve daha başka adımlar da atacaklarını kaydeden Erdoğan, ''ithal doktor'' tartışmalarına değinerek, şunları söyledi:

''Doktor, uzman doktor sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz. Onun için ithal doktor olayını getirdik. Bazı çevreler bundan rahatsız olmaya başladı. Rahatsız olmayın. Biz ülkemizdeki doktorlara karşı olduğumuz için değil, bir ihtiyacın giderilmesi için yapıyoruz. Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri bunu yapıyor da Türkiye niye yapmasın? Bunun cevabı yok. Bugün Türk olup, başka ülkenin vatandaşlığında olup da yasal engel sebebiyle Türkiye'ye gelemeyen doktorlar var. Türk Cumhuriyetleri'nden gelmek isteyenler var. Ama engeller var, gelemiyorlar. Biz bunları ülkemize çekmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki sıkıntılarımızı giderelim. Şimdi çalışmalar yapılıyor ve bu adımları atacağız. Biz önümüzde engel istemiyoruz, yardım istiyoruz, destek istiyoruz.''

Bir sivil toplum örgütünün, kendisinin devlet hastanelerini özelleştirmek istediği yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Erdoğan, buna tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir sivil toplum örgütü benim Türkiye'de tüm devlet hastanelerini özelleştirme gibi bir amacım olduğunu söylüyor. Tümüyle yalan, tümüyle iftira. Ben bugüne kadar devlet hastaneleriyle ilgili, bunların özelleştirilmesi noktasında bir adım atmak gibi bir konuyu konuşmadım. Zira Anadolu'nun birçok yerine özel sektörün girmesi mümkün değil. Ama gün ola, harman ola. Türkiye öyle standartlara ulaşır ki sağlık hizmetlerini de hizmet alımı yoluyla yapabiliriz. Bu da çağdaşlığın, gelişmişliğin, medeni olmanın bir gereğidir. Ama devletçi kafanın sahibi olanlar, komünizm rejiminin kalıntıları bunu anlayamazlar. Bunu da söylemek istiyorum. Bu demek değil ki devlet vatandaşının sağlığını bir kenara atacak. Hayır. Ama ne zaman hayat standartları, geçim şartları en ideal noktaya gelir, o gün de ona geçiş yaparsınız. Ama Türkiye şu anda bu noktada değildir.''

SAĞLIK KENT

Sağlık konusunda her tarafta hastane inşaatları yapıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Sağlık Kent'' ifadesini kullandıktan sonra, ''Arapları buraya çekecek'' diye eleştirildiğini hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

''Araplar'dan niye o kadar rahatsız oluyorsunuz, ne yaptı bu Araplar size? Yani eğer gelip Ortadoğu'dan, Körfez'den Türkiyemize yatırım yapacak olan sermaye varsa bu sizi niye rahatsız ediyor? Her zaman söyledim. Bunlar hala aynı kafa. Değişmiyor. Paranın dini, milleti, milliyeti, ırkı yoktur. Kim ülkeme gelip yatırım yapıyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Buyursunlar, gelsinler yatırım yapsınlar. Yeter ki yatırım yapsınlar. Hele hele bütün modern projelerini gelecekler ülkemizde yapacaklar ve Türkiye'yi bu noktada önemli bir merkez haline getirecekler. Bunlara sadece teşekkür edilir.Biz bu teşekkürü yaparız. Bu noktada hiçbir zaman rahatsız değiliz. Bunu insanımız, vatandaşımız için yapıyoruz.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Sessiz devrim sürecek
 'Zaman aşımı afla karıştırılmasın'
 Ne zamanaşımı, ne af, istediğim beraat
 Askerin değerlendirmesi net: Hamas bir terör örgütüdür
 CHP'den Unakıtan'a 3'üncü gensoru
 İran'dan nükleer kriz konuğu
 Siirt neden bir Monaco olmasın
 Mumcu: İma etme, açık söyle
YAVUZ DONAT
Kızılcahamam'a beş kala
İktidar partisinin Meclis...
Doktor da yeşil karta başvurdu
Uzman doktor, ataması yapılmayınca yoksullara verilen yeşil kart için...
İki canın bedeli 10 milyar mı?
Kürtajda ölen kadının babası, doktor hakkındaki şikâyetinden...
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Kapkaç çeteleri 'hava köprüsü' kurdu. Güneydoğu'dan kaçırıldıktan...
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
''TESEV'in yaptığı araştırmaya göre Başbakan Erdoğan, yaşam biçimiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu