kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan pembe tablo
''Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz''
'İthal doktor' eleştirilerine yanıt
Erdoğan: Yolsuzluk bizim kitabımızda yoktur

Erdoğan'dan pembe tablo

Başbakan Erdoğan,"Hasat mevsimi yaklaştı. Türkiye için artık bahar yakındır" dedi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de sıkıntıların azalmaya başladığını belirterek, ''Yavaş yavaş artık bütün sökükleri dikecek ve sorunları da birer birer aşacağız'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 20 kavşak ve yolun toplu açılışı, 20 kavşak ve yolun da toplu temel atma töreni, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Başbakan Erdoğan, törende konuşma yapmak üzere kürsüye, salondakilerin ''Başbakanın kralı Kasımpaşalı'', ''Beyoğlu seninle gurur duyuyor'' sloganları eşliğinde çıktı.

Erdoğan, bugün
20 açılış, 20 de temel atma töreni gerçekleştirileceğini ifade ederek, bunların hepsine yetişmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Bu açılış ve temel atmalara teknolojinin sunduğu imkanlarla yetişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve tüm ekibine teşekkür etti.

Bunları fevkalade önemsediğini dile getiren Erdoğan, ''Çünkü bu, bir heyecanın, hizmet aşkının, atılımcı bir ruhun en açık, en belirgin göstergesidir'' diye konuştu.

İstanbul'un bunlara çok ama çok şiddetle ihtiyacı olduğunu herkesin bildiğini anlatan Erdoğan, İstanbul'un bugün en önemli sorununun ulaşım olduğuna dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bu tür 37 düzenleme yapıldığını anımsatan Erdoğan, Kadir Topbaş döneminde, bugünkü açılışların ardından da yapılacak yatırımlarla bu sayının çok daha ileriye gideceğini söyledi.

''ARABA ALMAYIN' DİYEREK ÇÖZEMEZSİNİZ''

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye'nin bir numaralı göç alan şehrinde şüphesiz ki her geçen gün ekonomik gücü artan insanımızın araca yönelik olan alım gücünün
artmasından dolayı, bizim de altyapıya yönelik adımlarımızı atmamız ve problemleri çözmemiz gerekiyor.

'Araba almayın' diyerek bunu çözemezsiniz. 'Toplu taşıma araçlarına sizleri yönlendireceğiz' diyerek de çözemezsiniz. Çağdaşlık, 'Ben kendi arabamı alacağım. Ailemle beraber istediğim
yere, istediğim zaman rahatlıkla gidebilmeliyim' deme hakkını getiriyor.''

''BAHANE ÜRETME LÜKSÜMÜZ YOKTUR''

Yöneticilerin görevinin ülke genelinde ulaşım altyapısını gerek otomobiller bazında, gerekse toplu taşıma bazında en ideal şekilde çözmek olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim bu konuda bahane üretme lüksümüz yoktur, görevimiz vardır'' dedi.

''İstanbul'un, bizim bıraktığımız yerden tekrar yola koyulduğunu görmek şahsen benim için ayrı bir mutluluk'' diyen Erdoğan, İstanbul'un, trafik sorununda da atılacak bu adımlarla rahatlayarak en yüksek standartlara kavuşacağını bildirdi.

Erdoğan, bunun sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, sorunların çözümünde yerel ve genel yönetim olarak yapılacak işler bulunduğunu, bunun da zihinsel olarak proje bazında hazırlıklarının yapıldığını, yapılacağını ve uygulamada da adımların atılacağını anlattı.

''YOL MEDENİYETTİR''

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Bizim anlayışımızda yol medeniyettir. Medeni olmak yoldan geçiyor, sudan geçiyor. Türkiye'nin bir uçtan bir uca bütün
vilayetlerinde şu anda benzer bir imar seferberliği başlamıştır. Türkiye, güven ve istikrarını, umut ve heyecanını, şunu bilin ki yeniden kazanmıştır. Ekonomimiz kriz dönemlerini geride bırakmış, sağlam temeller üzerinde yeniden güçlenmeye başlamıştır.

Türkiye, siyaseti ve ekonomisiyle, doğusuyla, batısıyla yeni bir bahar ve yeni bir tazelenme yaşamaktadır. Büyüme hızımız istikrar kazanılarak artmaya devam etmektedir. Enflasyonda dizginlenme aynen devam ediyor. İhracat rakamlarımız, rekor seviyede artarak umut verici
noktalara gelmiştir. Bütün sektörlerde, ekonomide yaşanan bu canlanmanın müspet etkilerini görmeye başladık.''

Ülkenin bazı sıkıntıları da bulunduğunu dile getiren Erdoğan, küresel dalgalanmaların ulusal ekonomileri ciddi şekilde etkilediği zor bir dönemden geçildiğini söyledi.

Türk ekonomisinin, dünya çapındaki bu gidişe rağmen tüm göstergeleriyle olumlu seyreden nadir ekonomilerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Sıkıntılar azalmaya başladı. Yavaş yavaş artık bütün sökükleri dikecek ve sorunları da birer birer aşacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de başı öne eğik kimsenin kalmasını istemediklerini vurgulayarak, sıkıntılar sona erinceye ve bütün yüzler gülünceye kadar hep birlikte milletçe çalışmaya devam edilmesini istedi.

''DAHA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR''

''İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor'' diyen Erdoğan, geçen 3 yılda hem ekonominin üzerindeki kara bulutların dağıtıldığını, hem de son derece önemli yapısal değişikliklerin adımlarını ciddiyetle atarak yaşama geçirdiklerini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hasat mevsimi yaklaştı. Türkiye için artık bahar yakındır. Güç ve ilhamımızı sizlerin yüce gönüllerinizden, alın terinizden, ülkeyi ayakta tutmak için verdiğiniz fedakarca mücadeleden aldığımızı bilmenizi istiyoruz'' diye konuştu.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Sessiz devrim sürecek
 'Zaman aşımı afla karıştırılmasın'
 Ne zamanaşımı, ne af, istediğim beraat
 Askerin değerlendirmesi net: Hamas bir terör örgütüdür
 CHP'den Unakıtan'a 3'üncü gensoru
 İran'dan nükleer kriz konuğu
 Siirt neden bir Monaco olmasın
 Mumcu: İma etme, açık söyle
YAVUZ DONAT
Kızılcahamam'a beş kala
İktidar partisinin Meclis...
Doktor da yeşil karta başvurdu
Uzman doktor, ataması yapılmayınca yoksullara verilen yeşil kart için...
İki canın bedeli 10 milyar mı?
Kürtajda ölen kadının babası, doktor hakkındaki şikâyetinden...
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Kapkaç çeteleri 'hava köprüsü' kurdu. Güneydoğu'dan kaçırıldıktan...
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
''TESEV'in yaptığı araştırmaya göre Başbakan Erdoğan, yaşam biçimiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu