kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Picasso hakkında her şey
Brezilya caz dalgası geliyor
Otelde iki başına
Şimdi birlikte esniyoruz
'Sevgilim sana özel hediye' demek isteyenlere
Ardına bakmadan yürüyor
Müziğin Oscar'ı bu albümün içinde
Türkçe sözlü Hafif Müzik dinlediniz
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

10 Şubat Cuma
Gayrimenkul uzmanı
Geniş, yerden başlayan camlı bir mekan. Manzarada kırmızı ateş dikeni çiçekleri. Tarihi çeşme. Karşıda BİM. Aşağı köşede de TV dizi film çekilen bir kuaför. Mekanın adı: Çınar Emlak. Gayrimenkul uzmanı Arda Bombatepe hem bilgili hem işinde usta / cool. Doğancılar Caddesi. Tel: (0216) 553 07 81. Üsküdar. Sokak istatistikleri bilgisi. Yer: Lütfiye Mevkii Sokak Arnavutköy. Zaman: 7 Şubat 16.00. Kardan adam yapan çocuk: 7. Kardan adam: 1. Üstü karlı otomobil: 3. Yapraksız malta eriği ağacı: 1. Yaprakları donmuş sardunya saksıları. 5.

11 Şubat Cumartesi
Yeni afişler
Yeni açıldı. Tam ana caddenin kenarında. Önünden Beşiktaş Sarıyer yolu geçiyor. Yüksek tavanlar. Temiz beyaz aydınlık içinde çeşitli modern klasik yağlı boya tablolar. Pek çok afiş. Sahibi Reha Bengi ve karısı işlerinde çok titizler. Bengi Galeri. Muallim Naci Caddesi. Melek Han Tel: (0212) 258 58 61. Ortaköy. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Süreyya Berfe. "Karlar daha erimemiş / Çiğdemler sarı."

12 Şubat Pazar
Müziğin kızkardeşi
Kitap: Bir insan ve sanat adamı olarak kendi sözleriyle Mozart. Yazar. Friedrich Kerst. Bileşim Yayınevi. 160 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. İnan bana aylaklığı değil iş yapmayı seviyorum. 2. Operada, şiir ister istemez müziğin söz dinleyen kız kardeşi olmak zorunda. 3. Bach baba, bizler ise çocuklarız. 4. Senfonimin beğenilip beğenilmediğini bilmiyorum ve gerçeği söylemek gerekirse çok da umurumda değil. 5. Refah içinde yaşamak ve mutlu yaşamak farklı şeyler. 6. Sessiz bir hayattan daha eğlenceli bir şey olamaz ve bunu sağlamak için çalışkan olmam gerek. 7. Her şeyin en kötüsünü düşünmeyi alışkanlık haline getirdim. Sokak bilgisi: 1. Göztepe tren istasyonu çıkışında solda Kapalı Çarşı'da ucuz taze balık bulmak mümkün mü? Evet. 2. Burhan bey Üsküdar Yastıkçı, Serhaseki ve Asmalı Sokak'larından sabah 10 civarında geçerek 40 kuruşa taze simit satıyor. 3. Pera Palas taksilerinde şikayet telefonu var ve gerekirse anında çalışıyor. Tel (0212) 245 54 98.

13 Şubat Pazartesi
Giyotin pencereler
Yeni üç katlı bir mekan. Ahşap merdivenler. Her katı tıka basa çok çeşitli eşyalarla dolu. Adı: Sedir. Eskiden iki yan yana eve yayılmıştı. Bir ay önce tek eve sığdı. Taşındı. En üst katta duvarda Yusuf Ziya Ortaç'ın kitabının kapağı 'Üç Katlı Ev'. Çok değişik eşyalar arasında güzel gravürler de yer alıyor. Pencereler eski tip giyotin pencere, üçgen demir mandallı. Manzarası karda ağaçlar, tarihi çeşme Topkapı'lı Sarayburnu. Tel: (0212) 327 98 70. Ortaköy. Siyasi yorum bilgisi: Emil Michel Cioran "Gerçek bende nefes darlığı yapıyor."

14 Şubat Salı
Sahici kuru fasulye
Eski bir lokanta. Kapının üstünde Restoran yazıyor. Eskiden burası 'Yeni Güneş' diye biliniyormuş. Yılların mekanı. Baba oğul işletiyorlar. Altı masa. Mutfak açıkta. Tencereleri görme imkanı. Altı masalı. Uzun güzel cam sürahiler. Manzara karşı manavın yeşil sebzeleri. İki kuru fasulye + bir pilav üstü fasulye = 5 lira. Serdar-ı Ekrem Sokak'ta. Tel: (0212) 203 87 09. Galata. Sanat bilgisi: Galeri X'te çok yönlü sorular içeren görülmesi gerekli bir sergi. Saadet Sorgunlu'dan. Tel: (0212) 249 37 39. Tünel. Lezzet bilgisi: Uğur Pastanesi sahibi Nihat bey yeni olarak bir ürün sunuyor. Ünlü zeytinli peksimetini bu kez yuvarlak paskalya çöreği hamur içinde sandviç ekmek olarak sunuyor. Kazım Orbay Cad. 24/3 Blok No:1.Tel: (0212) 247 80 73. Şişli.

15 Şubat Çarşamba
Japon ekmeği
Karda evde kaldığımızda. Malzeme: 500 gr un. Bir kahve kaşığı şeker. 20 gr. Yaş maya ya da 10 gr.toz bira mayası. Tuz.Yapılışı: Unu hamur tahtasına koyunuz. Ortasını açıp mayayı koyup karıştırın. Un çatlayınca tuzu, şekeri koyup ılık su ile kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapınız. 4. Üzerini örterek ılık bir yerde kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakınız, 40 dakika kadar. 5. Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye diziniz ve ılık bir yer15 dakika daha mayalandırınız. 6.Üzerine fırça ile su sürünüz. 7. Ortalarını bıçakla derince çiziniz veya hamurdan küçük bir parça alıp yuvarlayarak kalem çapına getirip hamurun üstüne tam ortaya koyunuz. 9. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişiriniz. 10. Bu ölçülerden 15 adet ekmek yapılır. İstek şarkılar bilgisi: 1. Ferdi Özbeğen: '12'ye 10 kala beni biraz oyala' 2. Gülden Karaböcek. "Dilek taşı, efkarım birikti sığmaz içime."

17 Şubat Perşembe
Makarnanın sırrı
Dört katlı. Üç katı cafe. Her türlü kağıt ve kutu oyunları. Öğrenciler geliyor daha çok. Çay 75 kuruş. Tost/sandviç 2 lira. Bin parçalık bir müzik arşivi var. Bilgisayardan tuşlarla öğrenciler istedikleri parçayı ya da parçaları çalabiliyorlar. Bedava. Sahibi Semra Akçığ diyor ki: "Basit bir sırrı olan makarnamız çok lezzetli." Adı: Ayışığı. Tel: (0212) 509 04 85. Üniversite Mahallesi. Avcılar. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 18 Şubat 1940. "Birçok şey bulabilmek için yalnız bir şey aramalı.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Geyşalık bir sanattır
 Aslında bunları ben de yaşadım
 Los Angeles ve ölen insanlık
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fulya'ya veto
Fulya'ya veto
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, tüm baskılara rağmen Fulya Projesi'ne...
Gözü kara Tigana
Gözü kara Tigana
Elindeki kadronun sınırlı olmasından şikayet eden Tigana, ligde ve...
'Öcalan, biletini kendi alıp tarifeli uçakla gitti'
Şam yönetiminin lideri Başar Esad ile kriz yaşadığı için, ülkesini...
Askere 'Ebu Garib' davası
Askeri cezaevinde dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen erle ilgili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.