kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
Çocuklar odalarında dünyayı geziyor
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

27 Ocak Cuma
Kiralık kayak
İstanbul'dan Ankara yolunu takip edince Bolu çıkışını geçer geçmez sağdan Kartalkaya sapağından giriyorsunuz. Yol boyunca arabanızın tekerleklerine zincir takmak isteyen muhtelif insanlar göreceksiniz. 3-5 milyona zincir takılır. Bir an önce takmakta hakikaten yarar var. Bir kaç kilometre gittikten sonra sağda Den-Kar Kay-Kay adlı dükkan. Buradan çok uygun fiyata kayak kiralayabilirsiniz. Kartalkaya'ya kadar gidip oradaki otellerden de kiralamak mümkün. Ancak burası daha uygun. Yukarıya ulaştığınızda eğer kayak kaymayı iyi bilmiyorsanız deneme pistini ve liftini ücretsiz kullanabilirsiniz. Düşmek için gayet yeterli. Den Kar'- daki fiyatlar koşullara göre değişiyor: tatil, bayram, hafta sonu, tam gün, yarım gün v.s Den- Kar'ın sahibi Hüseyin bey çok konuşkan. Size muhtelif fikirler verebilir. Hüseyin beyin tavsiye ettiği Kartepe restorana Kartalkaya dönüşünde uğrayabilirsiniz. Den-Kar: Kandıra Köyü, Tel: (0374) 226 50 50. Bolu. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Behçet Necatigil. "Karakışın ettikleri/ Aldırma yaz aylarını düşün / Bir kaderi yaşayıp bizim gibi / Çocuğumuz büyüsün"

28 Ocak Cumartesi
Tilki Şömine Doğan
Adı "Kartepe Tesisleri". Hem pansiyon, hem restoran. Yemekleri görünce bu sefer rejiminizi bozabilirsiniz: Tereyağlı peynirli gözleme, tereyağda sucuk ekmek, köy peyniri, kaymak ve petekli baldan oluşan akşam kahvaltısı. Restoranın en sağ köşesindeki şöminenin üzerinde bir adet gerçek doldurulmuş tilkiyle bir doldurulmuş gerçek doğan ölüsü var. 7 masa. Ortada soba. Köy ayranı, köy yoğurdu da tatmak mümkün. Dört kişilik doyurucu bir köy kahvaltısı, sınırsız çay, 35 YTL. Kartepe Restoran- Pansiyon: Kandıra Köyü. Tel: (0374) 226 41 34. Bolu. 2006 Mozart yılı bilgisi: Mozart'ı bilmeyenler için ikinci tanışma adımı:Piyano Sonat. No:12. F. K.332 Allegro 9 dakika 11 saniye. Piyanist Christian Zacharias'dan. Üçüncü adım haftaya.

29 Ocak Pazar
Şam fıstıklı kebap
Lahmacun,kebap. İncirli Caddesi üzerinde. Dikilitaş'ta. Temiz titiz hizmet. Kebap + kaburga. İçerde yaşlı bir ağacın gövdesi karşınıza çıkıyor masalar arasında. Şam Fıstıklı Kebabı unutulmaz. Adı: Ali Usta. Bakırköy. Tel: (0212) 571 59 35. Müzik bilgisi: Betty Ween'in ikinci albümü 'Bitter' ile karşımızda. Bitter, Türkiye'de sadece internetten pazarlanan ilk albüm. "Comfortable pain" (Rahat acı) öne çıkan şarkılardan biri. Gülüş Gülcügil'in yaratıcılığında hayat bulan Betty Ween'- in "Bitter" albümünde besteler, Onur Türkmen, Selen Gülün, Demirhan Baylan ve Robert Reigle gibi yenilikçi ve genç müzisyenlerin. Fazla bilgi için: Tel: (0216) 368 89 03.

30 Ocak Pazartesi
İki renk mavi
İki katlı. Üst kapı cumba gibi caddeye uzanmış. Geniş manzara üç aşamalı. 1.Pek çok halk otobüslerinin tavan mavileri denizi mavisinden fazla yer kaplıyor. 2. Gökyüzü + martılar. 3. Devamlı kıpırdayan kalabalık. Bu arada bir porsiyon özel fıstıklı + bir porsiyon normal fıstıklı = 6 lira 60 kuruş. Adı: Güllüoğlu. (0216) 330 22 16. Bir başka mekan: Çarşı meydanına gelmeden. Solda. Baylan'- ı geçtikten sonra. Çekme alt ve çekme üst katlarıyla üç katlı bir mekan. Köftesi çok lezzetli. Turşu ve kızarmış patates ile. Örnek fiyat: Üç porsiyon köfte bir piyaz iki ayran bir su = 17 lira. Ekspres İnegöl Köftecisi. (0216) 336 15 20. Kadıköy. Özel çarşaf bilgisi: Buldan bezinden yapılmış nevresimler. Özelliği buldan kumaşlarının geliştirilip rafine hale getirilerek günümüz evleri için uygun bir tasarımla yeniden güncel yaşama sokulması.Fiyatları 150 ile 200 YTL arası. Satış yerlerinden birinin adı: İstanbuldan. Şair Nedim Cad. No: 150. (0212) 259 47 49. Beşiktaş.

31 Ocak Salı
Öğlen güneşi
Taş Mektep'ten çarşıya giderken sağda. Kitapevi kırtasiye. Adı: Kaknüs. Üçüncü katta cafe yer alıyor. Kafeste arada konuşan papağan. Çay kahve içme ve dergi gazete karıştırma imkanları. Tel: (0216) 341 08 65. Üsküdar. Belediye Binası'nın arka sokağında bir başka dükkan. Lavaj ekmeği 60 kuruş. Odun ateşinde çeşitli ekmekler kurabiyeler. Haşhaşlı ekmek de var. Bereket Unlu Mamuller. Üsküdar. Tel: (0216) 391 20 28. Babaanne bilgisi: Pencere camlarının buğulanmasını önlemek için her pencerenin önüne tabak içerisine Kalsiyum Klorür konur. İki günde bir tazelenir. Tabaktan alınan ıslak Kalsiyum Klorür iyice ısıtılarak suyu buharlaştırılırsa tekrar kullanılabilir.

1 Şubat Çarşamba
Sokağı seyretmek
Üç katlı. Ahşap ev. Merdivenler özenle düzenlenmiş. Siyah renge yakın kahverengi tahta basamaklar. Sandalye,koltuk, minderlerin hepsi çok değişik. En alt katta olduğu gibi en üst kata çay bardağında çay verilmiyor büyük fincanda geliyor. Adı: Küp Cafe. (0216) 347 86 94. Güneşli Bahçe Sokak. Kadıköy. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Kadıköy Beşiktaş Vapur İskelesi önü. Zaman. 21 Ocak Cumartesi. 14.00. Gazete/dergi kulübesi. 2. Vapurdan çıkan kalabalık olmadığı için birbirleriyle sohbet eden selpak satıcısı teyze: 3. Bağırarak/ azarlayarak ceple konuşan yaşlı amca: 1. Yürüyüp/dolaşıp birilerini bekleyenler: 4 kişi. Hızla yürüyen güvercin: 3. Biri gazete okuyan ayakkabı boyacısı: 2.

2 Şubat Perşembe
Plastik mandalina
Oyuncak ya da hediyelik eşyaları bol ve çeşitli bir dükkan. Yarım karış boyunda bir plastik saksı. İçinde yine plastikten koyu turuncu iki mandalina. Bir liraya. Beyaz Çin malı misketler dolu torba. Yaklaşık 50 tane. Bir lira. Adı: Japon Pazarı. Avukat Caddesi. Feriköy. (0212) 233 58 02. Karlı fotoğraflar bilgisi: Merdivenlerden inen/çıkan insanlar. 1. Cihangir Camii arkasında ki merdivenli Fındıklı Yokuşu. 2. PTT'den Yeniköy Kahvesi'nden önceki merdivenli Dökümhane Sokak. 3. Şeyh Camii'ne çıkan merdivenli Şeyh Yokuşu. Tarihi Çeşme'nin çatısının altına sığınan güvercinler. Emirgan. Tarık SİPAHİ sipahitarik@gmail.com
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Geyşalık bir sanattır
 Aslında bunları ben de yaşadım
 Los Angeles ve ölen insanlık
 Dışarı çıkmadan önce
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fulya'ya veto
Fulya'ya veto
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, tüm baskılara rağmen Fulya Projesi'ne...
Gözü kara Tigana
Gözü kara Tigana
Elindeki kadronun sınırlı olmasından şikayet eden Tigana, ligde ve...
'Öcalan, biletini kendi alıp tarifeli uçakla gitti'
Şam yönetiminin lideri Başar Esad ile kriz yaşadığı için, ülkesini...
Askere 'Ebu Garib' davası
Askeri cezaevinde dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen erle ilgili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.